DÜNYA - 02 Şubat 2016 Salı 19:23

AACSB International işletme okullarının becerilerini sergiliyor

A
A
A
AACSB International işletme okullarının becerilerini sergiliyor

AACSB International (AACSB), işletme okullarının nasıl yenilik yaptığını ve işletme eğitimi ortamını nasıl farklılaştırdığını gösteren 30 yeniliği sergiledi.

Innovations That Inspire (İlham veren Yenilikler) açılış töreni, işletme okullarının teknoloji, deneysel öğrenme, girişimcilik, kariyer gelişimi ve daha fazla alandaki inovatif stratejilerini ortaya koyuyor. İşletme okulları, farklı düşüncelere olanak tanıyan bir ortam oluşturarak değişimin önemli tetikleyicileri oldu. Bugünkü 2016 Dekanlar Konferansında global akreditasyon kurumu ve işletme okulları üyelik kurumu olan AACSB International, işletme okullarının nasıl yenilik yaptığını ve işletme eğitimi ortamını nasıl farklılaştırdığını gösteren 30 yeniliği sergiledi.
AACSB'nin yüzüncü yıl dönümü ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek vizyon geliştirici girişimlerin bir parçası olarak kutlanan Innovations That Inspire (İlham veren Yenilikler) açılış töreni, dünya çapındaki AACSB üye okulların işletme eğitimi ortamına yenilik kazandırmak ve bu ortamı çeşitlendirmek amacıyla nasıl çalıştıklarını gösteriyor. Araştırma, öğrenme ve paydaş katılımı yaklaşımları, yönetim ve operasyonlara ilişkin denetimleriyle işletme okulları, her türden akademik kurumun , öğretme, bağlanma ve liderlik yapma yöntemlerini yeniden tanımlıyor.

35 ülkedeki 200'den fazla AACSB üye kurumu yaklaşık olarak 300 sunum katılım, yenilik ve etkiye olan etkileyici bağlılığı örnekleyen sunumlar gerçekleştirdi. AACSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Rice Üniversitesi, Jesse H. Jones Graduate School of Business Dekanı William H. Glick, “Innovations That Inspire (İlham veren Yenilikler), AACSB'nin farklı düşünme biçimlerini destekleyen işletme okullarına destek verdiği pek çok yöntemden birisidir. Sunumlar, yenilik katalizörleri, bilginin eş oluşturucuları, yaşam boyu öğrenme merkezleri liderlik liderleri ve paylaşılan refahın sağlayıcıları olarak AACSB üye okullarının öncü gücünü örneklemektedir” dedi.

AACSB Başkanı ve Baş Yöneticisi Thomas R. Robinson, “Çığır açan fikirler, öncü akademik uygulamalar ve geleceğin işletme liderlerinin hazırlanması sürecine gösterilen değişmez bağlılıkları ile İşletme okulları, eşi görülmemiş yöntemlerle küresel ölçekte toplumsal katkı sağlamaktadır. Innovations That Inspire (İlham veren Yenilikler) girişimi, işletme okullarının DNA'sı haline gelen yenilik, inavasyon ve girişimciliği görünür hale getiriyor. Her gün yönetim eğitiminde karşılaştığımız inovatif düşünmenin derinlik ve ölçeğini örneklemenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir