POLİTİKA - 05 Kasım 2023 Pazar 14:32 | Son Güncelleme : 05 Kasım 2023 Pazar 15:20

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

A
A
A
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Ramallah'ta bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu liderleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Blinken, bölgedeki temasları kapsamında bugün İsrail işgalindeki Batı Şeria’ya bağlı Ramallah şehrinde Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile görüştü.

İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana ikinci kez görüşen ikili, ilk kez Batı Şeria’da bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin resmi açıklama henüz yapılmadı.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Çıplak fotoğraf şantajı ve ürün satma vaadiyle dolandırıcılığa 18 tutuklama Adana’da çıplak fotoğraf ile şantaj yaparak 32 kişiden 1.5 milyon lira dolandırdığı öne sürülen ve ürün satma vaadiyle 1.5 milyon dolandırdığı iddia edilen 35 kişiden 18’i tutuklandı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan 2 şebekeye olduğu yönünde şikayet geldi. Polis şikayet üzerine savcılıktan aldığı içinle teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan takipte polis iddiaya göre, ilk şebekenin instagramdan bir kadının erkeklere mesaj atıp tanıştığını, sonra konuyu cinselliğe getirdiğini ve çıplak fotoğraflar gönderildiğini, bir süre sonra kadının babası olduğunu iddia eden kişinin bu erkeklere telefonla ulaşıp kızının yaşının 18’den küçük olduğunu söyleyip küfür ve hakaret ettikten sonra davacı olacağını söylediğini belirledi. Polis ayrıca şebekenin daha sonra kendisini kızın ailesinin avukatı olarak tanıtan kişinin bu erkekleri arayıp haklarında dava açılacağını ve yanlışa düştüklerine inandığını ancak ailenin dava masrafları, kızlarının psikolojik destek masraflarının olduğunu, bu kişilerden para aldığını tespit etti. Polis şebekenin bununla da kalmayıp sahte avukatın hedef kişilere davadan vazgeçtiklerine dair whatsapptan sahte dilekçe gönderdiğini, ancak bir süre sonra avukat olduğunu iddia eden kişinin, tekrar bu kişileri arayıp savcılığın para karşılığında davadan vazgeçtiği gerekçesiyle hem kızın ailesine, hem de erkeklere 10’ar bin lira para cezası kestiğini öne sürüp 10 bin lira daha ağına düşürdüğü kişilerden para aldığını da belirledi. Polis yaptığı çalışmada ayrıca bu şebekenin sadece bir kişiden 186 bin lira aldığını, toplamda şikayetçi olan 32 mağdurdan ise yaklaşık 1,5 milyon lira dolandırıldığını öğrendi. Polis diğer şebekenin üyelerinin de ürün satma vaadiyle 15 kişiden 1,5 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlendi. Polis ekiplerinin 3 aylık takibinin ardından kimlikleri tespit edilen 35 zanlı, Adana, Mersin, İstanbul ve Bilecik’teki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakaladı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18’i çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, 17’si ise serbest bırakıldı.
Kayseri TÜFAD 19 Mayıs Turnuvası coşku ile tamamlandı Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen Dörtlü 19 Mayıs Futbol Turnuvası oldukça renkli görüntülere sahne olurken, turnuva öncesi ve sonrası yaşanan coşku dikkat çekti. TÜFAD Kayseri Eğitim Tesisleri’nde yer alan çim sahada TÜFAD, Milli EğitimMüdürlüğü, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Kapalı Kale Taraftar Grubu’nun katılımı ile oynanan maçlar büyük heyecana sahne oldu. Turnuvanın açılış vuruşunu Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse yaptı. Oynanan ilk maçlarda TÜFAD takımı Kayseri GazetecilerCemiyetini 8-6, Milli Eğitim ise Kapalı Kale Taraftar Grubu’nu 5-2 mağlup ederek finale yükseldiler. Kapalı Kale ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti üçüncülük dördüncülük maçında karşılaştı. Bu maçı Kapalı Kale 5-2 kazanarak üçüncü oldu. Final maçında TÜFAD güçlü rakibi Milli Eğitim Müdürlüğü’nü 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Maçlar sonunda katılımcı 4 takıma da kupaları verildi. Kupa töreni sonrasında takımlar dev Türk Bayrağı ile toplu fotoğraf çektirdi. TÜFAD Kayseri Şube Başkanı Ahmet Yıldız, turnuva sonrasında yaptığı açıklamada; "Dört takımın katılımı ile 19 Mayıs FutbolTurnuvası düzenledik. Katılımcı takımlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı bir bayramda böyle bir turnuva yapmaktan dolayı son derece mutluyuz” dedi.
Erzurum 19 Mayıs için karlı dağlarda yürüdüler Erzurum’da bir grup doğa sever 19 Mayıs coşkusunu çam ağaçları arasında ve karlı dağlarda yürüyerek yaşadı. Erzurum Yürüyüş Grubu Oltu Doğaseverler Ekibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama kapsamında Şenkaya Şirankes mesire alanında toplandı. 41 kişinin katıldığı yürüyüşte en küçük üyesi 20 en yaşlısı 74 yaşındaydı. Ekip masmavi gökyüzü ve pırıl pırıl güneş altında, sarıçam ormanlarının mis kokusu içerisinde muhteşem manzara eşliğinde 16 kilometre yürüdüler. Yürüyüş ekibi Allahuekber Dağı’nın eteklerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak topluca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar. 16 kilometrelik yürüyüş Şirankes Mesire alanında sona erdi. Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan burada yürüyüş ekibine ikramda bulundu. Oltu Dağ Severler yürüyüş ekibinden Emre Kızıltan, ”Şenkaya ilçesi Allahuekber Dağı eteklerinde 16 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Çok güzel bir hava var. Sarıçam ormanları eşliğinde harika bir yürüyüş yaptık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun” dedi. Yürüyüş ekibinde bulunan Yusuf Yalçın, ”Ben ekibin en küçüğü olarak 20 yaşındayım. Yürüyüşe katıldım ve çok büyük keyif aldım. Bundan sonrada yürüyüşlerimiz devam edecek teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Ekibin en yaşlısı 74 yaşındaki Yakup Aslan Pirimoğlu ise şöyle konuştu: “Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yürüyüş yaptık. Çok güzel ortam katılan herkese çok teşekkür ederim” Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, “Misafirlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduk. Anadolu’nun her tarafı misafirperverdir. Bu güzel yürüyüş ekibini Şenkayamızda ağırlamak bizim için onurdur. Şenkayamızın bir özelliği var. Buralar 90 bin şehidin kanıyla sulanmış bir vatan parçasıdır. Yürüyüş ekibinin bir şehit mezarı aramasına gerek yok. Her bir taş şehit mezarıdır. Bu yürüyüşte güzel ilçemizin hem tarih hem de güzel coğrafyamızı paylaştıkları için teşekkür ederim” dedi.