DÜNYA - 18 Eylül 2021 Cumartesi 07:15

ABD’de Covid-19’dan ölenlerin anısına yaklaşık 640 bin beyaz bayrak

A
A
A
ABD’de Covid-19’dan ölenlerin anısına yaklaşık 640 bin beyaz bayrak

ABD’nin başkenti Washington’da bulunan National Mall Park’ta Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden ABD’lilerin anısına 640 binden fazla beyaz bayraktan oluşan sergi açıldı.

ABD’de korona virüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin anısına başkent Washington’da bulunan National Mall Park’ta yapılan serginin açılış töreni gerçekleştirildi. Covid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitiren ABD’lileri temsilen 640 binden fazla beyaz bayraktan oluşan "In America: Remember" başlıklı sergi, 3 Ekim 2021'e kadar devam edecek. Sergide, tek tek elle yerleştirilen bayrakların yanı sıra 6 kilometrelik yürüyüş yolları ve ziyaretçilerin oturması için beyaz banklar da bulunuyor. Sergide, kişilerin çevrimiçi veya bireysel başvuruyla virüse yakalanan sevdiklerine bayrak adayabilmesine imkan tanınıyor.

Projeyi tasarlayan sanatçı Suzanne Brennan Firstenberg açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Rakam çok büyüdüğünde kişileri gerçekten anlamak zorlaşıyor, bu yüzden fiziksel hale getirmek istedim. Bütünsel olarak ele alındığında, bu empatinin fiziksel bir tezahürüdür" dedi.

"Bir bayrağın içerdiği tüm kederi düşündüğünüzde o zaman bakışlarınızı kaldırırsınız. Sanatın gücü budur, kaybımızın büyüklüğünü anlamak" diyen Firstenberg, serginin ABD’lilere pandeminin bedeli üzerine düşünmeleri için alan sağlamasını umduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Terme’de binlerce Türk bayrağı dağıtıldı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Terme Belediyesi, esnaf ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıttı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza şanlı bayrağımızı dağıtarak bayramın coşkusunu paylaşıyoruz” dedi. Terme’de sokaklar, 19 Mayıs öncesinde Türk bayraklarıyla donatıldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak amacıyla Terme’de esnaf ve vatandaşlara binlerce Türk bayrağı dağıttı. Bayrak dağıtımına kendisi de katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme’yi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz” diye konuştu. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Türk bayrağı bizim en kutsal varlıklarımızdan biridir. Önceden bayramlarda vatandaş olarak bayrak asardık, ancak bu geleneği kaybetmeye başladığımızı gözlemledim. Bu nedenle esnafımıza küçük bir hatırlatma yapmak amacıyla Terme Belediyesi olarak bayrak dağıtıyoruz. Bayramlarımızın öncesinde ilçemizi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bayrağımıza, milletimize ve vatanımıza sahip çıkarak, bayramlarımızın coşkusunu birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Kul, bayramın önemine dair yaptığı açıklamada, “19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Gençlik, bu mücadelenin en önemli unsurlarından biridir. Bizler, bu bayramı coşkuyla kutlayarak geleceğimizi aydınlatmak için çalışmalıyız. Milli bayramlarımız ve Türk bayrağı, bu mücadeledeki kararlılığımızın ve birliğimizin simgesidir. Bugün, bu bayrağı gururla taşıyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.