GÜNDEM - 27 Şubat 2015 Cuma 14:04

Abdülbari Tatlıdede, milletvekili aday adaylığını açıkladı

A
A
A
Abdülbari Tatlıdede, milletvekili aday adaylığını açıkladı

Hak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbari Tatlıdede, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti milletvekilliği için 3. Bölgeden aday adayı olduğunu açıkladı.

AK Parti’nin Sütlüce’de İl Binası’nda başvuru sonrası açıklama yapan Abdülbari Tatlıdede, “Ülkeme hizmet yolunda benim de üzerime düşen vazifeler olduğuna karar verdim. Siyasette birçok farklı alandan isimler olması gerektiğini kanaatindeyim. Ben Mardin’de mütevazı bir yaşam hayatı olan bir ailenin çocuğuyum. Mütevazı yaşamımız devam etmekte. Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun uygun görmesi, milletimizin de uygun görmesi halinde ülkeme memleketime hizmet yolunda çalışacağımın buradan sözünü veriyorum.” dedi.

Tatlıdede, sözlerine şöyle devam etti: “Bilim ve sanayi alanında, uzun yıllardır üzerinde çalıştığım projelerini hazırlattığım tarım alanında hızla atılımlar yapan ülkemizin gelecek 5 yıl içerisinde büyük hamleler yapabileceğini ve dünyanın bu alandaki gelişmiş ülkeleri ile rekabet edebilecek seviyeye gelebileceğine inanıyorum. Türkiye ve özellikle de İstanbul son 12 yılda çok büyük bir değişim ve büyüme gerçekleştirdi. Aktif olarak içerisinde yer aldığım çalışmalar ortak hayalimiz olan ‘Büyük Türkiye Hedefi ‘ için bana daha fazla güç, umut ve heyecan verdi. Türkiye genelinde hep birlikte daha yapacak çok işimiz var. AK Parti olarak kurucu genel başkanımız ve şuanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı yolda, Sayın Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun direktifleri ile inanıyorum ki Türkiye sadece önümüzdeki 5 yıllık bir süreçte ekonomi, turizm, ticaret ve tarım alanında dünyanın lider ülkeleri arasında yerini alacaktır.”

Abdülbari Tatlıdede Kimdir?
1963 Mardin doğumlu, ilk orta ve imam hatip lisesini Mardin’de tamamladı. Suudi Arabistan’da Muhammed Bin Suud İslam Üniversitesinde okudu. Mısır El Ezher Üniversitesi Usuliddin Fakültesi Tefsir Bölümünden iyi derece ile mezun oldu. Mardin Ulu Camii İmam hatiplik, vaizlik. Vekâleten Kızıltepe İlçe Müftülüğü görevinde bulundu. Görevinden istifa edip yurtdışına Dubai’ye gitti. Burada uzun yıllar en etkin üst düzey isimlere danışmanlık yaptı. Ticaretle uğraştı. Kurmuş olduğu şirketleri Dubai’de büyük başarılara imza attı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Abdülbari Tatlıdede, evli ve 4 çocuk babasıdır.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Kazaya yapınca plakaları söküp kaçtı ama polisten kaçamadı Aksaray’da alkollü olarak direksiyon başına geçtiği araçla maddi hasarlı kazaya karışıp olay yerinden kaçan genç sürücü yolda plakalarını söküp izini kaybettirmeye çalışsa da sürücünün kaçış oyununu polis bozdu. Plakasız araçla yakalanan alkollü sürücüye toplam 117 bin lira ceza kesilirken, ehliyetine 7 ay el konup araç ise 1 ay trafikten men edildi. Olay Küçükbölcek Mahallesi Cumhuriyet Buvarı üzerinde yaşandı. Edinile bilgiye göre, alkol aldıktan sonra 06 SHC 36 plakalı aracıyla trafiğe çıkan 22 yaşındaki Faik K. isimli genç, bulvar üzerinde maddi hasarlı trafik kazasına karışarak olay yerinden kaçtı. Ara sokaklara girerek plakalarını söken sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı izlerini kaybettirmeye çalışırken, alkollü olması ve kaza yerinden kaçmasının ardından üçüncü bir kural ihlali yaparak plakasız araçla kaçmayı sürdürdü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar ve şikayet üzerine harekete geçen polis plakasız olarak izini kaybettirmeye çalışan sürücünün peşine düştü. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından aracın izini süren ekipler çok geçmeden aracı ve şahısları bir otoparkta yakaladı. Ehliyet, ruhsat ve Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirilen sürücü Faik K. ve yolcu konumundaki arkadaşı, polis memurlarına agresif tavırlar sergileyerek olayı örtbas etmeye çalıştı. Genç sürücünün alkol metre ile yapılan ölçümde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye plakasız araçla trafiğe çıkmak, kaza yerini terk etmek ve alkollü araç kullanmak gibi çeşitli maddelerden toplam 117 bin lira para cezası kesilirken, araç 1 ay süreyle trafikten men edilerek çekici marifetiyle otoparka çekildi. Öte yandan plakasız araç kullanmaktan 1 ay, alkollü araç kullanmaktan ise 6 ay olmak üzere toplam 7 ay süreyle sürücünün ehliyetine el konuldu. Genç sürücü işlemlerinin ardından kazaya karışıp kaçtığı için gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis memurlarına kimliğini ibraz etmeyen ve güçlük çıkaran yolcu konumundaki şahıs ise kimlik tespiti için polis merkezine götürüldü.
Bursa Aşk üçgeni bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı Bursa’nın İnegöl ilçesinde iki genç kız arasında çıkan kavga kanlı bitti. Erkek meselesi nedeniyle buluşan taraflar birbirini bıçakladı, 1’i ağır 2 kadın yaralandı. Olay, saat 22.00 sıralarında Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Cankız Ç. (19) isimli genç kız, aşık olduğu A.M.(25) isimli erkeğin sevgilisi olduğu öne sürülen Sinem Y. (17)’yi konuşmak için Ankara Caddesi’ne çağırdı. Evinden çıkarak buluşma noktasına giden Sinem Y. ile Cankız Ç. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada iki genç kız birbirini bıçaklayarak yaraladı. Cankız Ç. olay yerinden yaralı halde kaçarken, bacağından bıçaklanan Sinem Y. yakındaki bir büfeye sığındı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Sinem Y., ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan Cankız Ç. ise yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta sokakta yürürken ekipler tarafından bulunarak polis aracıyla özel bir hastaneye götürüldü. Sinem Y.’nin annesi Birgül B., ambulansla hastaneye getirilen kızına, "Bir şey olmaz değil mi? Gerizekalısın kızım gitme dedim sana. Geberteceğim oğlum. Annecim iyi misin?" dedi. Yaralı genç kız ise annesine "Bağırma bana" diyerek tepki gösterdi. Cankız Ç., tedavisinin ardından Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Aksaray Alkollü ve ehliyetsiz sürücünün yalanını KGYS kameraları bozdu Aksaray’da alkol aldıktan sonra hem alkollü hem de ehliyetsiz olmasına rağmen direksiyon başına geçen 66 yaşındaki sürücü, aniden karayoluna çıkınca motosiklet ile çarpıştı. Motosiklet sürücüsü kuryenin yaralandığı kazada alkollü şahıs, "Ben sürücü değilim" deyip yalan söylese de Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları sürücünün yalanını ortaya çıkardı. Kaza, gece yarısı Aksaray - Ankara Karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Ankara istikametinde bir adrese 68 ADJ 479 plakalı motosikletiyle yemek siparişi götüren Mehmet T. (24) isimli motokurye, lokantadan aldığı yemekle Ankara karayolundan TOKİ bölgesine hareket etti. Bir süre gittikten sonra yolun sağındaki marketin otoparkından aniden önüne çıkan aracı gören motokurye manevra yapsa da kazaya engel olamadı. Aydın A. (66) idaresindeki 68 ADY 652 plakalı otomobile çarpan motokurye çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Yaralanan sürücü yerden kalkamazken kazayı gören diğer sürücüler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede kaza mahalline gelen sağlık ekipleri yaralı motokuryeye ilk müdahaleyi yol üzerinde yaparken, bölge trafik denetleme şubesi ekipleri de bir başka kazanın yaşanmaması için karayolunda güvenlik önlemi alarak kazayla ilgili inceleme başlattı. Yaralı kurye ilk müdahalesinin ardından ambulansa bindirilerek Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme esnasında otomobil sürücüsünün tedirgin hal ve hareketlerinden, sorulan sorulara kararsız cevap verişlerinden şüphelenen polis ekipleri sürücünün başka biri olabileceği ihtimali üzerine incelemeyi derinleştirdi. Yaralı motosiklet sürücüsünün de "Sürücü bu değildi" itirazı üzerine Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) kameralarını inceleyen ekipler, sürücünün, yolcu olduğunu iddia eden Aydın A. olduğunu tespit etti. Buna rağmen uzun süre polis ekiplerine "Sürücü ben değilim" diyen Aydın A. kendisine kamera görüntülerinin izletilmesi üzerine yalanının bozulduğunu anlayarak sürücülüğü kabul etti. Aydın A. alkol metre üfletilerek yapılan ölçümünde 0.75 promil alkollü olduğu ve yine yapılan sorgulamasında ehliyetinin olmadığı belirlendi. Ehliyetsiz ve alkollü sürücüye toplam 65 bin lira ceza kesilirken, yaralamalı trafik kazasına karıştığı için hakkında başlatıla adli işlem gereği gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Şahsın aracı ise olay yerine gelen bir yakınına teslim edildi. Hastanede tedavisi süren motosiklet sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.