SPOR - 21 Aralık 2015 Pazartesi 17:56

Açılış maçının başlama vuruşu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan

A
A
A
Açılış maçının başlama vuruşu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan

Dünyanın en heyecan verici statları arasında gösterilen 44 bin kişilik Timsah Arena Stadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Timsah Arena’nın açılışını yaptı, ardından da stattaki ilk maçın başlama vuruşunu.

Her yönüyle içinde ilkleri barındıran ve dünyanın en heyecan verici 10 stadından biri olarak gösterilen Bursaspor’un yeni stadı Timsah Arena, görkemli bir törenle açıldı. Açılış töreninde havai fişek ve ışık gösterileri ile Fettah Can konseri 44 bin kişiyi coşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Bursaspor’un şu andaki kadrosuyla hakkettiği yerde olmadığını ifade ederken, "İnanıyorum ki Hamza Hoca ile çok daha farklı yere geleceksiniz. Bursaspor’a başarılar dilerken, birlik beraberliğinizden taviz vermeyin diyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 230 milyon liraya Bursaspor’a kazandırılan Timsah Arena’yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hizmete açtı.

"BURSA’YA YAKIŞAN BİR STAT OLDU"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’nın şanına yakışır güzel bir stadyuma sahip olduğunu kaydederek, "Çünkü Bursaspor sıradan bir kulüp değil. Bursaspor şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona böyle bir stat yakışırdı. Altyapınızı gezdim, gördüm. Bursaspor güçlü bir alt yapıya sahip. Şu andaki kadrosuyla dahil bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro Hamza Hoca ile çok daha farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım, bunu da söyleyeyim. Size inanıyorum, bu seyirci, inşallah, sabırla, Bursaspor’un layık olduğu yere çıktığını görecektir. Bursaspor’a başarılar dilerken, ama ha, birliğinizden, beraberliğinizden taviz vermeyin diyorum. Bizim dört başlığımız var; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bursaspor’a bu sezonda başarılar diliyorum. Başarısının artarak devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

BAŞLAMA VURUŞUNU YAPTI

Erdoğan daha sonra sahaya indi ve stadın açılış maçında oynayacak olan eski futbolcularla tek tek tokalaştı. Şöhretler karmasının maçının başlama vuruşu da Cumhurbaşkanından geldi.

Erdoğan, fotoğraf çekiminin ardından stattan ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da 4. Aşama Raylı Sistem ihalesi yapıldı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan ve Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 12 milyar 449 milyon 604 bin lira olarak açıklanan projeye 5 firma teklif sundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen e-ihaleye 5 firma katıldı. Bir firmanın dosyası yetersiz olduğu için dört firmanın teklifi geçerli sayıldı. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı İhalesi, ihale komisyonunun teklif dosyalarını detaylı incelemesi ve değerlendirmesinden sonra sonuçlanacak. Antalya’da daha konforlu ve hızlı toplu taşıma hizmeti sunacak projeyle Antalya trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak. Antalya metro ile tanışacak 4. Aşama Raylı Sistem Hattı’nın ilk etabı, Konyaaltı ilçesinde Akdeniz Bulvarı’ndan (Serbest bölge) başlayacak. Akdeniz Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı’nı takip edecek 4. Aşama Raylı Sistem Hattı, Antalyaspor Kavşağı’ndan sonra yerin 30 metre altına girecek. Yer altından Meltem’e dönerek, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Defterdarlık önüne ulaşacak. Yine yer altından Güllük-100. Yıl’ı keserek Muratpaşa Cami’ne uzanan hat, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden geçtikten sonra Kızılırmak Caddesi üzerinde yerin üstüne çıkarak Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvarı Kavşağı’nda 3. Aşama Raylı Sistem Hattı’na bağlanacak. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı projesiyle Antalya ilk kez metro ile tanışacak. 6 battı çıktı, 16 durak ve 14 üstg eçit yapılacak Antalya 4. Aşama Raylı Sistem Hattı ilk etabı ihalesi ile 17 adet tramvay aracı, vagon temini de yapılacak. Proje kapsamında 6 battı çıktı kavşak, 11 hemzemin ve 5 yeraltı durağı olmak üzere 16 durak, 14 yaya üstgeçidi yer alacak. Projede Antalyaspor ile Falez Kavşağı arasındaki taşıt yolu yer altına alınarak uygulanacak 100. Yıl Yaşam Alanı projesiyle, yeni bir yeşil alan ve kültür-sanat merkezi kazandırılması planlanıyor.