SPOR - 03 Ağustos 2016 Çarşamba 15:22

Adana Demirspor ve Adanaspor Passolig kart sayısı 65 bini geçti

A
A
A
Adana Demirspor ve Adanaspor Passolig kart sayısı 65 bini geçti

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Süper Lig'deki Adanaspor ve PTT 1. Lig'deki Adana Demirspor’un Passolig Kart sahibi taraftar sayısının daha sezon başlamadan toplamda 65 bini aştığını kaydetti.

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Adana’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. 2014/2015 futbol sezonunda 45 bin, 2015/2016 futbol sezonu sonunda ise 80 bin Passolig Kart sahibi taraftarı olan Adana’nın bir futbol şehri olduğunu vurgulayan Kazancı, “Adanaspor ve Adana Demirspor’un Passolig Kart sahibi taraftar sayısı daha sezon başlamadan toplamda 65 bini aştı. Adana’da tribünlerin bu yıl daha çok dolacağını ve daha keyifli bir sezon yaşanacağını düşünüyoruz” dedi.

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, 2016-2017 sezonu öncesinde, Adana basınıyla bir araya geldi. Kazancı, toplantıda Passolig ile ilgili güncel verileri paylaşırken, bu sezon Adana tribünlerinin geçtiğimiz sezona oranla daha dolu olmasını beklediklerini iletti.

“Seyirci sayıları, bilet satış adetleri ve hasılatlar önemli ölçüde arttı”
2015 - 1016 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig’de 2014 - 2015 sezona göre seyirci sayısında yüzde 35 oranında artış olduğunu belirten Ceyhun Kazancı, toplam Passolig Kart sayısının da 2,1 milyona ulaştığının altını çizdi. 2016-2017 sezonunun sonuna kadar Passolig Kart sayısının 3 milyon hedefine ulaşacağını öngördüklerini belirten Kazancı, “2015 - 2016 sezonunda hem Spor Toto Süper Lig hem de PTT 1. Lig’de seyirci sayıları, bilet satış adetleri ve hasılatlar önemli ölçüde artış gösterdi. Yine aynı sezonda, 2014 - 2015 sezonuna göre, seyirci sayıları, Spor Toto Süper Lig’de yüzde 35; PTT 1.Lig’de ise yüzde 32,5 oranında artış gerçekleşti” dedi. Seyirci sayısındaki artışın maç günü gelirlerine de yansıdığının altını çizen Kazancı, şöyle devam etti:
“Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonunda 1 milyon 905 bin seyirci tribünleri doldururken; 2015-2016 sezonunda seyirci sayısı 2 milyon 570 bine çıktı. PTT 1. Lig’de ise seyirci sayısı 500 binden 661 bine yükseldi. Ziraat Türkiye Kupası maçlarını 2014-2015 sezonunda 302 bin seyirci izlerken, bu rakam 2015 - 2016 sezonunda 364 bin oldu. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarına bakıldığında ise, 2014-2015 sezonunda 336 bin olan seyirci sayısı, 2015-2016 sezonunda 477 bin olarak gerçekleşti. Bu durumda 2014-2015 sezonunda toplam seyirci sayısı 3 milyon 42 bin ’den 2015-2016 sezonunda 4 milyon 41 bine yükseldi.”

"Spor Toto Süper Lig’de Adanaspor rüzgarı yeniden esecek"
Yıllardır süren özlem sonunda yine Spor Toto Süper Lig’e dönen Adanaspor’un, Süper Lig’e yükselişi ile hem seyirci sayısında hem de maç günü gelirlerinde büyük bir artış yaşanacağını belirten Kazancı; “Adanaspor’un 2014-2015 sezonunda 8 bin 360 olan Passolig Kart sahibi taraftar sayısı, 2015-2016 sezonunda yüzde 162 oranında bir artışla 23 bin 145’a yükseldi. Toplam seyirci sayısında da benzer bir artış yaşayan turuncu beyazlılar, 2014/2015 sezonundaki seyirci sayısını 2015/2016 sezonunda 2 katına çıkararak son iki sezonda 100 bin seyirciye ev sahipliği yaptı. 2016/2017 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de esecek Adanaspor rüzgârıyla kulübün seyirci sayısında çok daha büyük bir artış bekliyoruz" dedi.

"Türkiye’de en çok maç bileti satan 5 kulüpten biri Adana Demirspor"
2014/2015 futbol sezonunda Spor Toto Süper Lig ve PTT 1.Lig takımları arasında maç bileti satışında ilk 5 kulüpten biri olan Adana Demirspor, aynı zamanda son iki sezondur Süper Lig’e yükselme arzusunu son maçlara kadar taşıyarak PTT 1.Lig’de en fazla seyirci ortalamasına sahip olan kulüp oldu. Adana Demirspor’un 2016 - 2017 sezonunda da arkasındaki köklü tarihi ve vefakar seyircisi ile Süper Lig’e yükselmenin en büyük adaylardan biri olacağına ve elinde bulundurduğu PTT 1. Lig Passolig Kart adedi liderliğini artırarak devam ettireceğine inanıyoruz. Adana Demirspor’un 2014-2015 sezonunda 28 bin 40 olan Passolig Kart sahibi taraftar sayısı, 2015-2016 sezonunda yüzde 44 oranında bir artışla 42 bin 243’e yükseldi. Son iki sezonda Adana Demirspor’un maçlarını toplam 124.560 seyirci izledi. Futbol tutkunu bir şehir olan Adana’da 2016-2017 sezonunun çok keyifli geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Passolig yeni sezonda cepte olacak
Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, yeni sezonda Passolig mobil uygulamasını devreye alacaklarını da açıkladı. Kısa bir süre içinde kullanıma hazır hale gelecek uygulama ile taraftarlar, kart başvurusu, maç bileti alma, kart alma, kart yenileme, para yükleme, bilet süresini uzatma, bilet transferi ve kombineden maç bileti transferi gibi hizmetleri kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirecek. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir Türk Ocağı 2024 Milli Kültür Bilgi yarışmasının final etapları düzenlendi Eskişehir Türk Ocağı’nın düzenlediği Milli Kültür Bilgi yarışmasında, liselerde Eskişehir Atatürk Lisesi, ortaokullarda ise Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu şampiyon oldu. Eskişehir Türk Ocağı ile Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle yapılan Millî Kültür Bilgi yarışması final turları düzenlendi. Ortaokullar Arası 17’inci, Liseler Arası 2’inci kez yapılan yarışmaya, Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Büyük, finale kalan okulların idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşti. Yarışma sonunda Liselerde, Eskişehir Atatürk Lisesi 1. olurken, Cevat Ülger Uluslararası İmam-Hatip Lisesi 2., Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi 3. ve Eskişehir Anadolu Lisesi 4. oldu. Ortaokullarda ise Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu 1. olurken, Vehbi Koç Ortaokulu 2., Dr. Halil Akkurt Ortaokulu 3. ve Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu 4. oldu. Yarışmaların ardından ödül töreni gerçekleştirilirken, Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, çocukların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra milli kültürün önemine değindi. Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, "Bu tür yarışmaların çocuklarımızın milli kimlikleri için önemli olduğunu, ister Türk Ocağında ister okulların kendi bünyesinde, ister sınıf düzeyinde olsun bu tür yarışmaların devam etmesi gerekir” dedi. Yarışmacı öğrencilere madalya, başarı belgesi, kitap ve para ödülü verilirken, okul müdürlüklerine ise plaket ve teşekkür beratı takdim edildi.
İstanbul "Hatırla" sergisi Esenler’de kapılarını açtı Esenler Belediyesi, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eserindeki kelimeler kullanılarak dilimizin zenginliklerini tipografi sanatı ile ortaya koyan “Hatırla" sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı. Esenler Belediyesi, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini bir araya getirdiği Safahat’ı tipografi sanatıyla buluşturan “Hatırla” adlı serginin açılış programına ev sahipliği yaptı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılış töreni, ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, eserleri sergilenen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yasin Avcı ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşti. Türk edebiyatında en çok baskısı yapılan eserlerin başında gelen Safahat’taki kelimeler seçilerek Türkçemizin zenginliklerini tipografi sanatıyla ortaya koyan 17 eser, 26 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek. "Kelimelerin bir ruhu var" Serginin açılış töreninde konuşan ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, kültürümüzde dilin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Kelimelerin de bir ruhu vardır. Yaşanmışlığın sonucu ortaya çıkan terimlerdir. Anlam taşıyan sözcüklerdir. Ancak geçmişte kullanılan kelimeler hayatın her anını kuşatan kavramlardı. Eğer hayatı, hiçliği, uzayı ve aklımıza gelebilecek her şeyi yaratan Allah ise kelimeleri de Allah’tan bağımsız düşünemeyiz. Geçmişte bu toplumda yaşayan insanlar kavramları Rableriyle irtibatlı kullanmışlardır. Bu kavramları, bu hayat biçimlerini gençlere de anlatmamız lazım. Onların anladığı dille konuşmalıyız. Onların anladığı dil ise sanat, edebiyat, spor. Bunların arasına koyup da vermeliyiz. Bu hususta teşebbüste bulunan Yasin beyi ve sanatçılarımızı tebrik ediyorum” dedi. "Derin anlamlar taşıyor" Eserleri sergilenen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yasin Avcı ise, “Bazı kelimeler günlük kullanımından daha derin anlamlar taşıyor. Eser kelimesi üzerinden bir tanımlama yapmak istiyorum. Eser kelimesinin manası, aslında bir emek sonrası ortaya çıkan üründür. Daha derin manası ayak izi demektir. Yani bir emek sonrası ortaya çıkmasından ziyade eser, dokunduğumuz her şeydir. Dokunduğumuz her şey olduğu için bu nedenle çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü dokunduğumuz her şeyde bizden bir iz kalıyor. Bugün ben de bir ayak izini kaydetmek için böyle bir çalışma içerisine girdim. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserinde bulunan 17 kelimeyi tipografi sanatıyla ifade etmeye çalıştım. Serginin açılışına katılan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.