EKONOMİ - 17 Haziran 2020 Çarşamba 10:30

Adana'daki ‘Lojistik Aktarma Merkezi’ kargoların teslim sürelerini kısaltacak

A
A
A
Adana'daki ‘Lojistik Aktarma Merkezi’ kargoların teslim sürelerini kısaltacak

Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret sitelerinden birinin lojistik aktarma merkezi deposu Adana’ya inşa edildi. 7 ilin kargo transferini gerçekleştirecek depoda 150 kişi istihdam edilirken artık internetten sipariş verilen ürünlerin teslim süreleri de kısalacak.

Korona virüs ile mücadele kapsamında ülkemizde vatandaşlar devletin ‘Evde kal’ çağrısına büyük oranda uydu. Bu sürede ise vatandaşlar ihtiyaçlarını internetteki alışveriş sitelerinden karşıladı. İstanbul merkezli Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret sitelerinden birinin lojistik aktarma merkezide Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) üyelerinden birisi tarafından Yüreğir ilçesine inşa edildi. 2019 yılının Kasım ayında ilk kazma vurulan tesis 2020 yılının Mayıs ayında faaliyete geçti.

Şuan yüzde 30 kapasiteyle çalışan lojistik tesis, pandemi sürecinden sonra tam kapasiteyle çalışmaya başladığında 150 kişiye istihdam sağlayacak. İstanbul’dan gelen ürünler Adana’daki aktarma merkezinden Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Hatay, Mersin ve Osmaniye olmak üzere toplam 7 ile gönderilebilecek.

10 dönümlük arazide 6 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulan tesis, kargo sürelerini ve olası hataları minimuma indirip kentin ekonomisine katkı sağlayacak.

Adana'daki ‘Lojistik Aktarma Merkezi’ kargoların teslim sürelerini kısaltacak

“Adana’ya büyük katkı”

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin kent ekonomisine katkı sunacağını belirtti. Karslıoğlu, “Korona virüsten dolayı pandemi süreci yaşadık. Pandemi sürecinde insanlar internetten alışverişe yöneldi. İnsanların daha kolay, sorunsuz ve ucuza buralardan ürün aldıklarını gördük. Bizlerde inşaatçılar olarak neler yapabiliriz diye düşünürken uluslararası bir firmaya Adana’da depo yapıldı. Adanamıza güzel bir proje kazandırmış olduk. Burada 150 personel çalışacak ve ticaret anlamında Adana’mıza büyük katkısı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Ucuz ve hızlı ürün tedariki”

Tesis sayesinde ürünlerin ulaşım sürelerinin daha da kısalacağını aktaran Mustafa Karslıoğlu, “2019 yılının Kasım ayında başlayan inşaatımız 6 aylık bir sürede tamamlandı. Adana'nın stratejik konumu sayesinde çevresindeki illere hizmet verecek. Bu hem Adana’nın hem de diğer illerin daha ucuza ve hızlıca ürün almasını sağlayacak. 150 personelin çalışması ortalama bin kişinin geçim kaynağı demektir. Mutluyuz” dedi.

Depoyu inşa eden firmanın ortağı Barış Yıldırım ise pandemi sürecinde inşaatın biraz aksadığını ancak yine de 6 ayda tamamladıklarını belirterek, “Burada artık operasyona başladık. Kargo aktarma tesisi olarak Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret platformuna hizmet vermekteyiz. İstanbul’dan gelen ürünlerin 7 ile dağıtılmasıyla operasyonumuz gerçekleşiyor. Burada müşteri memnuniyetini yükseltip geri dönüşleri ve hataları minimuma indirmek için çabalıyoruz. Tüm operasyon ve teknolojik altyapıları tamamladık” şeklinde konuştu.

Adana'daki ‘Lojistik Aktarma Merkezi’ kargoların teslim sürelerini kısaltacak

“Önceliğimiz hızlı ve sorunsuz teslimat”

Aynı anda 28 tırdan gelen ürünleri depoya alabilecek kapasiteleri olduğunu vurgulayan Yıldırım, “28 araçlık tır rampası sayımız var. Aynı anda 28 araçtan ürün indirebiliriz. Şuan pandemi nedeniyle tek vardiya çalışıyoruz ama süreç bittikten sonra 3 vardiya halinde 150 personel ile çalışacağız. Mersin’in Anamur ilçesinden Kilis’e kadar yaklaşık 10 milyon vatandaşa hizmet vereceğiz. Kargo sürelerinde tabi ki değişim olacak. Birinci önceliğimiz hızlı ve sorunsuz teslimat” ifadelerini kullandı.

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur Bay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kadın A Milli Takımı’nın Kuzey İrlanda ve Malta maçları kadrosu belli oldu 2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Ligi 2. Grup’ta mücadele eden Kadın A Milli Takımı’nın, Kuzey İrlanda ve Malta maçları aday kadrosu belli oldu. Ay-Yıldızlılar, gruptaki beşinci maçında 5 Haziran’da Kuzey İrlanda ile karşı karşıya gelecek. Pendik Stadı’nda oynanacak mücadele saat 20.00’de başlayacak. Milliler, gruptaki son maçını ise 9 Haziran’da Malta deplasmanında oynayacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası tarafından açıklanan Kadın A Milli Takımı’nın kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget S.K), Gamze Nur Yaman (Trabzonspor), Göknur Güleryüz (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı) Defans: Fatma Şakar (FC Union Berlin), İpek Kaya (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı), Gülbin Hız (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Kezban Tağ (Galatasaray), Eda Karataş (Galatasaray), İlayda Civelek (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Meryem Küçükbirinci (Hakkarigücü Spor), Cansu Nur Kaya (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Meryem Başkaya (Odense Boldklub), Ece Tekmen (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı) Orta Saha: Ebru Topçu (Galatasaray), Nihal Saraç (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Başak İçinözbebek (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget S.K), Halle Houssein (West Ham United), Miray Cin (Borussia Mönchengladbach), Ece Türkoğlu (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı), Arzu Karabulut (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget S.K), Busem Şeker (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı), Selen Gül Altunkulak (FC Toulouse) Forvet: Melike Öztürk (Galatasaray), Kader Hançar (Club Tijuana), Melike Pekel (Galatasaray), Vildan Kardeşler (Hamburg Sv), Sibel Ağırman (Eintracht Frankfurt II) Teknik Direktör: Necla Güngör Kıragası
Bolu Bolu’da protokol bayramlaştı Bolu’da Kurban Bayramı dolayısıyla Bolu Valiliği’nde bayramlaşma programı düzenlendi. Vali Abdulaziz Aydın, bayram tatili nedeniyle yola çıkacak vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bolu Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programı, valilik binasında gerçekleştirildi. Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, makamında kabul ettiği protokol üyeleri ve vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Programda konuşan Vali Aydın, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, Kurban Bayramı’nın huzur içerisinde geçirilmesi temennisinde bulundu. Bayram tatili süresince yola çıkacak vatandaşlara da seslenen Aydın, sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Aydın, "Bayramın bereketi olsa gerek, çok sayıda vatandaşımızla bayramlaşmış olacağız. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu 9 günlük süre boyunca da kazasız belasız bir bayram geçiririz. Memleketlerine gidecek arkadaşlarımız da bayram sevincini aileleriyle, komşularıyla ağız tadıyla yaşarlar. Bir abimizin çok güzel bir sözü var; ‘İnsanoğlu her yeni günün acemisidir’ der. Her yeni gün, insanoğlu için yenidir. Dolayısıyla yola çıkacak hemşehrilerime bir kez daha; şoförlüğüne çok güvenmeden, ‘Kırk yıldır şoförüm, kazam yok’ demeden, dikkatle ve ihtimam göstererek gidecekleri yere ulaşmalarını özellikle rica ediyorum" dedi. Bayramlaşma programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Programa; ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, muhtarlar ve güvenlik güçleri katıldı.