GÜNDEM - 20 Mayıs 2016 Cuma 11:37

AFAD personeline zorlu eğitim

A
A
A
AFAD personeline zorlu eğitim

Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı, 43 ilden 51 kursiyer ve 7 ilden 11 eğitmenin katıldığı ikinci grup ‘Doğada Arama Kurtarma Seviye 2 Yaz Eğitimi’ eğitimleri tamamlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay'ın talimatı ile Planlama ve Zarar Azaltma Başkanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFADEM), Doğada Arama Kurtarma Eğitim Bürosunun koordinasyonunda yapılan eğitimler 8 gün sürdü. Büyük bir disiplin ile süren eğitimlerde arama-kurtarma, pusula, kaya tırmanışı ve yaralıya müdahale eğitimleri, Eskişehir'in yanı sıra diğer illerden de gelen eğitmenlerin gözetiminde verildi. AFADEM Eğitmeni Ahmet Daştemir, asıl amacın tüm AFAD personelinin aynı derece bilgiye ve eğitime ulaşarak ortak hareket edebilmek yeteneğinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Daşdemir, kursiyerlerin 8 zorlu eğitim parkurundan geçtiğini ve bu parkurların her birinde ayrı teknikler öğretildiğini belirtti. Eskişehir ve Samsun AFAD Müdürlükleri'nin lojistik ve teknik destek konusunda katkısının gözardı edilemeyeceğini vurgulayan Daştemir, Seyitgazi Belediyesi'ne de kamp alanındaki çeşitli ihtiyaçları karşıladığı için teşekkür etti.

Her sabah erken saatlerde kalkarak önce sporlarını yapan kursiyerler 1'inci derece sit alanı geçen Karakayalar'da hiçbir kaya parçaasını dahi bozmadan eğitimlerini tamamladı. Çevre temizliği konusunda da hassas olan AFAD personeli, pratik eğitimlerinin ardından tekrar kamp alanına gelerek durum değerlendirmesi ve yoklama yaparak, seramonilerini gerçekleştirerek dinlenmeye geçti.
AFAD yetkilileri, önümüzdeki aylarda bazı sivil toplum kuruluşları ve derneklere de eğitim verileceğini bildirdi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu 2024 yılının ilk off-road yarışları Ordu’da yapıldı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off-Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’ Altınordu ilçesi Melet Irmağı Kültür Otağı Mevkiinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde şehre her gün yeni bir faaliyet, yeni bir etkinlik, yeni bir dinamizm kazandıran Büyükşehir Belediyesi, adrenalin tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da off-road festivalleri düzenlenen Ordu, 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali 2024’e ev sahipliği yaptı. 2024 yılının ilk yarışı olma özelliği taşıyan yarışlar 2 gün sürdü. İlk gün Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde tanıtım gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde araçlar sahne aldı. Altınordu ilçesi Melet Irmağı kenarında düzenlenen ve 100 aracın katılım sağladığı müsabakada araçlar çeşitli engellerle zorlaştırılmış ağır parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Motor gücüne göre farklı kategorilerde yarışan sporcular zorlu parkuru en hızlı ve hatasız şekilde tamamlamaya çalıştı. Yarışmacılar parkurda zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Renkli görüntülere de sahne olan festivale vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’nde dereceye giren pilotlara çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu’nun Off-Road ile anılacak bir şehir olacağını söyledi. Başkan Vekili Tezcan, şöyle konuştu: “Güzel bir yarışın sonuna geldik. Adrenalin tutkunları ile güzel bir yarış gerçekleştirildi. Kazasız belasız güzel bir yarışma oldu. Burası sizin yuvanız. Artık Ordu off-road sporu ile bütünleşti. Burada devamlı bir parkurunuz var. Dün olduğu gibi her zaman yanınızdayız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, daima sizin yanınızda ve sizleri destekliyor. Artık bu yarışlar Ordu’da gelenekselleşecek. Ordu denilince off-roadta bütün dünya bizleri tanıyacak” dedi.