GÜNDEM - 27 Haziran 2022 Pazartesi 11:01

AFAD, taşkın tehlikesine karşı il ve ilçeleri uyardı

A
A
A
AFAD, taşkın tehlikesine karşı il ve ilçeleri uyardı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), il ve ilçeleri taşkın sahasında yaşayan vatandaşları sel ve ani su yükselmesine karşı uyardı.

AFAD, taşkın sahasında Bartın, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin’de, sel ve ani su yükselmesine karşı güvenli alanlarda bulunmalarını ve dere kenarında bulunan araçların çekilmesi konusunda uyardı. Acil durumlarda ise 112’yi aramalarını hatırlattı.

AFAD, taşkın tehlikesine karşı il ve ilçeleri uyardı

Oğuzhan Halil Özbek
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranlarıyla buluştu Mersin Büyükşehir Belediyesi, yazar İpek Ongun’u ‘Adab-ı Muaşeret Söyleşisi’nde kız çocuklarıyla buluşturdu. Her yaştan kadının ve kız çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Ongun, temiz ve düzenli kıyafet giymenin, dış görünüşe dikkat etmenin ve teşekkür etmek ile özür dilemenin önemine değinen değerli tavsiyeler verdi. Ongun’u dikkatle dinleyen hayranları, söyleşinin sonunda merak ettiklerini sordu ve kitaplarını imzalattı. “Gençlerimize güveniyorum, güzel şeyler olacağına da inanıyorum” Keyifli bir söyleşi geçirdiklerini kaydeden yazar İpek Ongun, “Katılımcılar söyleşiyi ilgiyle dinlediler, güzel sorular geldi. Onun için çok mutluyum. Aslında sadece genç kızları bekliyordum, hatta daha ziyade kırsal kesimden genç kızları bekliyordum. Ama her yaştan genç vardı” sözlerine yer verdi. Kendisine olan ilginin günden güne artmasına sevindiğini de kaydeden Ongun, “Bu beni çok mutlu ediyor. Demek ki yaptığım şeyler seviliyor, beğeniliyor, işe yarıyor diye düşünüyorum” dedi. Sevenleriyle buluşmak için bu tür etkinliklerin daha da artmasını istediğini belirten Ongun son olarak, “Gençlerimize güveniyorum, güzel şeyler olacağına da inanıyorum. Onun için onlara şans diliyorum ve her şey onların gönlünce olsun, yüzleri hep gülsün” şeklinde konuştu. “Kadınların sosyal hayata katılımı bizler için çok önemli” Ongun’un çocukluk ve gençlik yıllarının yazarı olduğunu belirten Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, “Bugün Ongun’u gençlerle, genç kadınlarla, çocuklarla buluşturduk. Bizlere çok değerli tavsiyeler verdi. Bir adabı muaşeret söyleşisi gerçekleştirdik” dedi. Her yaştan hayranının katılım gösterdiğinin altını çizen Sahil, “Hem çocuklarımızın hem de annelerimizin tanıdığı çok değerli bir kişilik. Bugün onlarla beraber bir aradaydık. Bu tarz etkinliklere her zaman devam edeceğiz” diye konuştu.
Kayseri Projeler, Melikgazi Belediyesi’nde jüri karşısına çıktı Melikgazi Belediyesi, Türkiye’nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen TEKNOFEST’e başvuru yapan proje takımlarına destek olmaya devam ediyor. Bu yıl Adana’da düzenlenecek olan Havacılık ve Uzay Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılacak takımlardan destek talep edenler için Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 01 - 04 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen proje değerlendirme toplantısında toplam 81 proje jüri karşısına çıktı. Eğitimde öncü yatırım ve hizmetleriyle adından söz ettiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, AR-GE’ye ve gençlere verdikleri destekleri sürdüreceğini ifade etti. 2024 yılında Kayseri’den TEKNOFEST’e katılacak olan takımlara 2,5 milyon TL teknolojik destek sağlayan Başkan Palancıoğlu; "Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir sene yaşıyoruz. Ülke olarak İHA, SİHA ve birçok yerli ve milli gurur kaynağımız olan üretimlerle ülkemizin gücüne güç katıyoruz. Eğitimle ve destekle çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin yeteneklerini keşfetmelerini sağlayarak göğsümüzü kabartacak nice yerli ve milli üretimleri ülkemize kazandıracağız. Biz de Melikgazi Belediyesi olarak TEKNOFEST kapsamında teknoloji üreten ve geliştiren ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine muazzam bir destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. TEKNOFEST’E damga vuracak projelere rekor destek sağlıyoruz. 2022 yılında 33 takıma 1 milyon TL, 2023’te tam 20 projeye 1,5 milyon TL, 2024 yılında ise rekor bir rakamla 2,5 milyon TL teknolojik destekle gençlerimizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak üreten gençlerimizin her zaman yanındayız. Geçen sene TEKNOFEST’te Kayseri’den stant açan tek belediye olmayı başardık. Gençlerimiz de bu emeklerimizi karşılıksız bırakmadı ve Kayseri’ye birincilik getirdik. İnşallah bu sene de güzel sonuçlara imzamızı atacağız. TEKNOFEST için proje üreten tüm gençlerimize teşekkür ediyor; başarılar diliyorum" dedi. Proje değerlendirme sonuçlarının 10 Mayıs Cuma günü açıklanacağını belirten Başkan Palancıoğlu, sonuçların melikgazi.bel.tr/teknofest internet adresi üzerinden duyurulacağını ifade etti.