SAĞLIK - 09 Ekim 2019 Çarşamba 14:42

Ağız ve diş sağlığında devrim: Lazerli tedavi dönemi!

A
A
A
Ağız ve diş sağlığında devrim: Lazerli tedavi dönemi!

Diş hekimliğinde yeni teknoloji ‘Lazer tedavi’ sayesinde artık diş hekimine gitmek kabus olmaktan çıkacak. Özellikle; ağız, diş ve çene sorunlarının tedavileri sırasında hastaların yenemedikleri korku ve kaygı en aza inecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi  Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Utkan Kamil Akyol, Türkiye’deki "düşük enerji seviyeli lazer" tedavisinin geleneksel tedavi yöntemlerine paralel olarak büyük fayda sağladığını söyledi. İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bir süredir ‘lazerle diş tedavisi’ uygulamakta. Diş Hekimliği uygulamalarında büyük umut vaat etmeye başlayan ‘Düşük Seviyeli Lazer Terapi’ (LLLT), ağız sorunlarının tedavisinde, yara iyileşmesini hızlandırıcı ve ağrıları yok edici etkisiyle konvansiyonel yöntemlere alternatif geniş bir kullanım alanına sahip.Diş eti hastalığı, Gömülü diş ameliyatları, dişlerin renklenmesi ve hassasiyetinin giderilmesi, çene eklemi hastalıkları, ağız ülserleri Lazer ile tedavi edilebiliyor.

Hastaların korkulu rüyası bitiyor  

Özellikle dolgu esnasında görüntüsü ve çıkardığı ses nedeniyle hastaların korkulu rüyası olan dental matkapların Lazer tedavisi sayesinde ortadan kalkacağını ve dünyada yaygın olarak kullanılan bu tedavinin Türkiye'de de giderek popüler hale geldiğini belirten Doç. Dr. Utkan Kamil Akyol, “Uygulama kolaylığı,hasta açısından oldukça pratik ve konforlu bir yöntem. İyileşme döneminin daha kısa sürmesinden dolayı, hastaların lazer tedavi talepleri her geçen gün artmakta. Lazer tedavi bistüri ve dental matkaplara olan ihtiyacı azaltacak ve bir süre sonra da ortadan kaldıracaktır" dedi.

Anestezi çilesine son

Lazer tedavi sayesinde anestezi olmadan iğnesiz işlem yapılabileceğini belirten Akyol, ”Yapılan uygulamalarda görüldü ki lazer tedavide anestezi yapmadan bazı işlemler yapılabilmekte, iyileşme süreci oldukça başarılı ve hasta iğne kullanılmadığı için daha rahat hissetmekte. Öte yandan hastaların şu konuda dikkatliolması gerekmektedir o da konusunda uzman olmayan kişilerce yapılan, dalga boyları, seans sayısı ve süresi yanlış lazer uygulamaları hastalara zarar verebilir. Bu nedenle hastaların, hekim ve hastane seçiminde çok dikkatli olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, gençlere seslendi: Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, Türkiye’deki sosyal ve ekonomik şartlar nedeniyle yurtdışına giden gençlere seslenerek "Ülkenizi terk etmeyin" dedi. Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Türkiye’nin özellikle son yıllarda içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik şartlar nedeniyle ülkesinde mutsuz olan gençlerin yurtdışına gittiğini dile getiren Başkan Tetik, Atatürk’ün temellerini attığı aydınlık Türkiye’nin yeniden ayağa kaldırılarak birlik ve beraberlik içerisinde genç nüfusa sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. Bunu başarmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle çalışacaklarını ifade eden Başkan Tetik; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi ve başlattığı kurtuluş mücadelesinin 105. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız; geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” diyen Atatürk, 19 Mayıs 1919’da başlattığı milli mücadeleyi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’imizin ilanıyla taçlandırarak bu kararlı yürüyüşün bayrağını gençlere emanet etmiştir. Bizim görevimiz Gazi Mustafa Kemal’in fikirlerini genç nesillere en iyi şekilde aktarmak ve bir çift mavi gözün ışığında, istiklal bayrağını en yukarıya taşıyacak olan gençlerimize aydınlık bir Türkiye inşa etmektir. Her geçen yıl bilime, sanata, spora ve daha nice alanlara yönelerek elde ettikleri başarılarla bizleri onurlandıran gençlerimizin ülkemizin umut ışığı olduğunu görüyor ve her biriyle gurur duyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm kurtuluş kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Manisa Manisa’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi MANİSA (İHA) – Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa’da bisiklet turu düzenlendi. Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri de bisiklet turuna katılarak, vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve şehir merkezinde atılan tur sonrası yine aynı meydanda sona eren bisiklet turuna katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla marş eşliğinde bisiklet sürdü. Bisiklet turuna Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, daire müdürleri, STK temsilcileri, profesyonel bisiklet grupları ve bisikletiyle gelen vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Ünlü, “Bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce Samsun’dan yaktığı bağımsızlık meşalesini gençlerimiz ile birlikte temsili olarak bütün Manisa caddelerinde dolaştıracağız. Bu bir yarışma değil önemli olan burada başlayıp tekrar parkuru burada bitirmek. Tüm katılımcılara valilik olarak katılım belgesi vereceğiz. Hep beraber şehrimizi bayram havasına sokacağız. Şehzadeler şehri Manisa’mızda vatandaşlarımız ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Yarın da saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle etkinliklerimiz başlıyor. Çok güzel bir programımız var. Tüm Manisalıları bayraklarıyla birlikte etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.