DÜNYA - 02 Ocak 2010 Cumartesi 17:58

Ahmet Davutoğlu Suudi Arabistan'da

A
A
A
Ahmet Davutoğlu Suudi Arabistan'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan temasları çerçevesinde Suudi Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile bir araya geldi.

Başkent Riyad'da yapılan görüşmeden sonra iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, ortak basın toplantısında bir konuşma yaparak, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası gelişmelere değindi.

Davutoğlu, dün Cidde'de İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İslam Kalkınma Bankası (İKB) Başkanı Ahmed Muhammed Ali ve Başkan Yardımcısı Ahmet Tıktık ile görüştü. Bakan Davutoğlu'nun yarın Kral Abdullah tarafından kabul edilmesi bekleriyor.

 

Faysal ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan temasları çerçevesinde Suudi Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile bir araya geldi.
Başkent Riyad'da yapılan görüşmeden sonra iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. İki dışişleri bakanı barış görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesi için İsrail'in yerleşim yeri inşaatlarını durdurması gerektiği üzerinde durdular. Suudi Dışişleri Bakanı Suud El Faysal, İsrail'in Ortadoğu barış görüşmelerini ağırdan aldığını, bu konuda taviz vermesi için uluslararası toplumun yeterli baskıyı yapmadığı için İsrail'in, 'şımarık çocuk' gibi davrandığını söyledi. El Faysal, "İsrail'e uygulanan ayrıcalıklı
muamele ile bir çözüme varamayız. Uluslararası toplumda İsrail şımarık bir çocuk konumuna gelmiştir" dedi.


El Faysal ayrıca Washington ve Ortadoğu'da rol oynayan diğer ülkelerin Ortadoğu barış çabaları kapsamında, Filistinlilerin toprakları üzerine inşa edilen İsrail yerleşimlerini durdurmada 'kararlı ve ciddi' duruşlarını sergilemeleri gerektiğini ifade etti. El Faysal ayrıca barışa ulaşılamaması durumunda İsrail'in istikrarsızlık tarafından tehdit edilecek ilk ülke olacağını belirtti.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, "Doğu Kudüs başta olmak üzere bütün işgal edilen topraklardaki inşaatlar durdurulmalıdır" dedi. Davutoğlu Suudi Arabistan'daki temasları kapsamında dün Cidde'de İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İslam Kalkınma Bankası (İKB) Başkanı Ahmed Muhammed Ali ve Başkan Yardımcısı Ahmet Tıktık ile görüştü. Bakan Davutoğlu'nun yarın Kral Abdullah tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.