GÜNDEM - 19 Ocak 2012 Perşembe 10:49

Ahmet Hakan "Ben Ermeniyim" dedi

A
A
A
Ahmet Hakan "Ben Ermeniyim" dedi

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, sosyal paylaşım sitesinde kendisine yöneltilen ırkçı söylemlere o kadar sinirlendi ki önce, "Evet Ermeni'yim zoruna mı gitti" dedi, akşam da kendi sunduğu tartışma programında da, canlı yayında, "Buradan söylüyorum Ben Ermeni'yim" diye konuştu.

ERSİN ŞİYHAN
İSTANBUL

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun sosyal paylaşım sitesi Twitter'da CNN Turk kanalında sunduğu Tarafsız Bölge programının dün akşamki konusunun Gazeteci Hrant Dink Davası olduğunu söyleyince bir anda sanal saldırıya uğradı. Arka arkaya ırkçı hakaretler alan Ahmet Hakan kendisine atılan tweet'leri de takipçileriyle paylaştı. Ancak bazı takipçilerinin hakaret sınırlarını zorlaması Ahmet Hakan'ın da sabrını taşırdı. Usta gazeteci aldığı ırkçı tweet'ler karşısında, "Canlı yayında 'Ermeni'yim, zoruna mı gitti? diyeceğim" dedi. Ahmet Hakan'ın bu cümlesi kendisini eleştiren kişileri daha da kızdırmaktan öteye gitmedi.

Twitter'da paylaştığı gibi kendi sunduğu programda Hrant Dink cinayetiyle ilgili verilen mahkeme kararını tartışmaya açan Ahmet Hakan kapanış anonsunda ise söz verdiği gibi neden 'Ben Ermeni'yim' dediği cümlesini açıkladı.
Ahmet Hakan'ın kapanışta söylediği sözler ise şöyle:

"İnanılmaz bir tepki aldım. 'Hrant Dink kim ki? Çocuğa müebbet hapis verdiler işte daha ne istiyorsunuz?' gibi diye tepkiler aldım. Sonra 'hepimiz Ermeni'yiz' dedim ve gerçekten inanılmaz tepkiler aldım. Gördüm ki insanlar Ermeni olmayı bir hakaret bir küfür olarak algılıyor. Birine Ermeni demek tek başına çok büyük bir hakaret oluyor. 'Sen Ermeni misin?' sorusu bir küfür gibi soruluyor. Ben de bunların üstüne bu kez 'canlı yayında Ermeni'yim zoruna mı gitti diyeceğim?' dedim ve çok daha da büyük tepki aldım. İşte buradan söylüyorum 'Ben Ermeni'yim'. Bana diyorlar ki "sen Erivan'da 'ben Türküm' diye bağırabilir misin?" Eğer bağıramazsam bu Erivan'ın ayıbı olur. İstanbul'da da 'ben Ermeni'yim' diyebiliyorsam bu da İstanbul'un şerefi olsun."
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.