POLİTİKA - 02 Temmuz 2015 Perşembe 09:56

Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Bahçeli istifa etmelidir'

A
A
A
Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Bahçeli istifa etmelidir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin politik duruşunu kaybettiğini savunan Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Bahçeli’nin yapacağı en iyi şey istifa etmektir” dedi.

  Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklendi.

  Ahmet Reyiz Yılmaz, “Ben MHP de Bahçeli’ye karşı ihraç korkusundan yapılamayan muhalefetin sesi olarak konuşuyorum. 47 yıllık bir parti nasıl çekimser oy kullanır? Böyle bir Genel Başkana bu ülke oy vermez vermiyor da. Türkiye acil olarak önce Devlet Bahçeli’den kurtulmalıdır. Eğer Bahçeli’yi beklersek milliyetçilik bu ülke de tarih olacağı gibi olası bir erken seçimde de AK Parti tek başına iktidar olacaktır. Her gün başka bir şey söyleyen bir Bahçeli var” dedi.

 

“BAHÇELİ, POLİTİK DURUŞUNU KAYBETMİŞTİR”

 “Bahçeli, politik duruşunu kaybetmiştir. Kafası fazlasıyla karışık ve yorgundur” diyen MYP Lideri Yılmaz, “7 Haziran gecesi Sayın Bahçeli durup dururken gece bir açıklama yaptı ve hiçbir şekilde koalisyon olmayacaklarını açıkladı. Aradan üç gün geçmedi koalisyona ışık yaktı. Ertesi gün kalktı erken seçim dedi. AK Partili Meclis Başkan Adayını dört dakikada kapıdan kovdu. Meclis oylamasında aynı adayın seçilmesi için çekimser kalacaklarını açıkladı. Bu Bahçeli’ye bu millet iktidar değil muhalefet görevi dahi vermiyor” dedi.

 

“BAHÇELİ, MILLIYETÇİ TABANLA DALGA GEÇMEYİ BIRAKMALIDIR”

  MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin görevini bırakması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, “Türk siyaseti yenilenmek istiyorsa önce Bahçeli’den kurtulmalıdır. Bahçeli’nin AK Parti’den yediği seçim tokatları arşı alaya ulaşmıştır ama her seferinde Bahçeli istifa yerine hala koltuğu işgal etmeye devam etmiştir. MHP milliyetçilerin iktidar arzulayan partisi değil Bahçeli’nin gönül teknesi ve yaşam alanı içerisindeki kendine uğraş olarak gördüğü bir meşgalesi haline gelmiştir” diye konuştu.

  “BAHÇELİ İHRAÇ SOPASI ILE HERKESİ KORKUTMUŞTUR”

  Ahmet reyiz Yılmaz, partililerin Bahçeli’den çekindiklerini savunarak, “MHP içinde demokratik olamayan bir adam ülke yönetiminde nasıl demokratik olacak? İhraç sopasını acımasızca kullanarak parti de sesini çıkartmaya çalışabilecek herkesi paranoyak hale getirmiştir. MHP de siyaset yapanlar onun izni olmadan ağızlarına farklı bir söz dahi alamıyorlar. Konuşurken bile neyi nasıl konuşacaklarını bilemiyorlar. Bu da MHP içinde millet için siyaset yerine Bahçeli arzularına göre söylemleri geliştirmekte. Durum böyle olunca millet de Bahçeli’ye muhalefeti dahi layık görmüyor” dedi.

  AHMET REYİZ YILMAZ’DAN KONGRE ÇAĞRISI

  MHP’nin kongre yapması gerektiğini belirten Yılmaz, “Olası bir erken seçim olması durumunda MHP Genel Başkanını değişmek zorundadır. Aksi takdir de bu kendisine HDP kadar dahi şans vermeyecek ve MHP baraj altında dahi kalabilecektir. Bu durum MHP de yürekli insanlar tarafından dile getirilmeli ve milletin itimat edebileceği yeni bir yönetim MHP içinde inşa edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu Önemli tarım ürünleri ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıklarken 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatın 6 milyar 18 milyon dolar olduğu belirtildi. Paylaşılan verilere göre ise Aydın’ın 2024 yılı Nisan ayı ihracat rakamları belli oldu. Zeytinden incire kadar birçok ihracat ürününe sahip Aydın’ın Nisan ayı ihracat rakamı ise 69 milyon dolar oldu. Ayrıca dünya lideri olduğumuz çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ürünlerinin ihracatını domine ettiği Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2024 yılı Nisan ayında ihracatını yüzde 10’luk artışla 70 milyon dolara taşıdı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise ihracatını 39 milyon dolara taşıdı. Ege Bölgesi’nin ihracatı 2 milyar 323 milyon dolar Ege Bölgesi, 2024 yılının Nisan ayında ihracatını 2 milyar 323 milyon dolara taşıdı. İzmir, Ege Bölgesi ihracatına 1 milyar 437 milyon dolarlık katkı sağlarken, bu ihracatın 256 milyon dolarlık dilimi Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi’nden geldi. Ege Bölgesi illerinden Aydın, 69 milyon dolarlık, Kütahya 31 milyon dolarlık ihracat yaparken, Uşak Nisan ayında 23 milyon dolar, Afyonkarahisar 22 milyon dolar ihracata imza attı.