GÜNDEM - 07 Aralık 2018 Cuma 18:00

Akar James Jeffrey’i kabul etti

A
A
A
Akar James Jeffrey’i kabul etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’i makamında kabul etti.

Genel olarak Suriye konusunun ele alındığı görüşmede Fırat’ın doğusu, İdlib ve Münbiç’te yaşanan son dönemdeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Baba mirası: Akzambaklar Tokat’ta emeklilik sonrası hobi olarak başladığı akzambak üretiminde büyük başarı yakalayan Fikret Aydemir’in mirası, oğlu Erdi Can Aydemir tarafından özenle sürdürülüyor. Babasından kalan 200 bin akzambak çiçeğine göz gibi bakan Erdi Can Aydemir, bu yıl üretimi durdurup bakım çalışmalarıyla daha kaliteli ürünler elde etmeyi hedefliyor. Aydemir, soğanları tek tek sökerek toprağı ilaçladığını ve kapasiteyi 400 bine çıkarmayı planladığını belirtti. Tokat’ta emekli olduktan sonra evinin bahçesinde hobi olarak akzambak üretimine başlayan ve kısa sürede bu işte başarı yakalayarak seri üretime geçen Fikret Aydemir’in mirası, oğlu Erdi Can Aydemir tarafından yaşatılmaya devam ediyor. Bir süre önce hayatını kaybeden Aydemir’in oğlu Erdi Can, babasından kalan akzambaklara büyük bir özenle bakıyor. Aydemir, Tokat’taki hobi bahçelerinde yetiştirdiği yaklaşık 200 bin akzambak çiçeğini tek tek sökerek, babasının mirasına sahip çıkmaya devam ediyor. Akzambağın koruma altında olması nedeniyle, ekileceği toprağı ve soğanlarını ilaçlayarak, daha kaliteli ürünler elde etmek amacıyla bu yıl üretimi durdurma kararı aldı. “Babamdan miras kalan akzambaklarına gözüm gibi bakıyorum” Erdi Can Aydemir, 16 yıldır bu işi yaptıklarını belirterek, “14 sene boyunca babamla birlikte çalıştım. Babam rahmetli olduktan sonra, onun emaneti olan akzambak çiçeklerine gözüm gibi baktım ve çoğaltmaya devam ediyorum. Bu yıl çiçekleri bakıma aldık, çiçek almadık. Soğanlarının daha kaliteli olması için uğraşıyoruz. Önümüzdeki yıl daha iyi verim alacağız ve Türkiye ile dünyaya sağlıklı bir şekilde ihracatını sağlayacağız” dedi. Aydemir, Lilium Candidum olarak bilinen mis akzambak çiçeklerinin doğal antibiyotik özellikleri nedeniyle ilaç ve gıda fabrikalarında çay olarak üretildiğini, poleninden organik boya yapıldığını ve kozmetik alanında kolonya ve sabun gibi çeşitli ürünlerde kullanıldığını belirtti. Ayrıca, bu yılki bakım çalışmaları ile daha sağlıklı ve kaliteli çiçekler elde etmeyi hedeflediğini vurguladı. “400 bin kapasiteye çıkartmayı planlıyorum” Babasının mirasını en iyi şekilde yaşatmak için çalışmalara devam eden Aydemir; “Soğanlarını söktüm, toprak ilaçlanıyor, demir ve kalsiyum veriyorum. Tokat’ın çeşitli bölgelerinde bulunan hobi bahçelerimde toplamda 160 ile 200 bin civarında akzambak soğanımız mevcut. 400 bin kapasiteye çıkartmayı planladığım için bu yıl bunları bakıma aldım" şeklinde konuştu.
Sivas Böyle muhtar görülmedi Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bulunan bir muhtar, yaptığı projelerle takdir topluyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla kimsesiz ve sokakta yaşayan vatandaşlara 3 ev yapan muhtar, öğrencilere de burs imkânı sağlıyor. İlçe merkezinde bulunan Kale Mahallesi muhtarlığına seçilen Adem Kader, projeleriyle örnek oluyor. Kimsesiz ve evsiz vatandaşlara ev yapan muhtar, hayırseverlerle birlikte gönülleri fethediyor. Maddi bağışları kabul etmeyen Adem Kader, ev inşaatı için gerekli malzemeleri temin ederek işçiliğini kendisi yapıyor. Mahalle halkının takdirini toplayan muhtar, biri iki katlı olmak üzere 3 evi tamamlayarak kimsesizlere sıcak yuva oluşturuyor. 40 yıldır Kale Mahallesi’nde yaşadığını söyleyen Adem Kader, “Burada tek başına yaşayan ve evi olmayanlar var. Onları tespit ettim, Belediyemizden yer istedim. Belediyemiz yer verdi ben de bu yükü omuzlamak amacıyla çevremle birlikte kaba inşaatını yapıyorum. Eşten dosttan malzemeleri topladım ve buna benzer yerleri yaptım. Kimsesiz abilerimizi Allah izin verirse buraya yerleştireceğiz” dedi. Kimsesizlere ev, yetimlere giyecek, öğrencilere burs Yaptığı projeler ile mahalle sakinlerinin gönlünü kazanan Adem Kader, “Bu kimsesizleri yıllardır tanıyorum. Hiç kimse onlarla ilgilenmedi. Kömürlükte kalıyorlardı ben de durumlarına üzülüyordum. O dönemler imkânım yoktu. Muhtar olunca böyle bir proje ürettim. Bunun yanı sıra 63 yetim çocuğumuz var bayramda onları giyindireceğiz, burs verdiğimiz çocuklarımız var. Yine mahallemizde tandır yerleri yaptırıyorum. Malzemeleri topluyorum ve kendim yapıyorum. Birincisini bitirdim, ikincisi inşaat halinde, üçüncüye de daha başlamadım. Ona da en kısa zamanda başlayacağım. Mahalle halkı çok memnun teşekkür ediyor. Kimseden para almıyorum, malzeme için yatırım yaptırıp ihtiyacımız olan malzemeleri alıyorum” ifadelerine yer verdi.
İstanbul Akdeniz’in kongre sektörü liderleri İstanbul’da buluştu Uluslararası Kongre ve Toplantılar Birliği’nin (ICCA) Akdeniz Bölge Toplantısı, İstanbul’da gerçekleşti. Etkinlikte, Akdeniz’in potansiyelinin büyütülmesi hedeflenirken, bölgenin kültürel ve finansal değerlerinden küresel pazarda nasıl yararlanılacağı da tartışıldı. 91 ülkede 1.000’den fazla üyesiyle küresel kongre ve toplantı sektörünün çatı kuruluşu olan Uluslararası Kongre ve Toplantılar Birliği’nin (ICCA) Akdeniz Bölge Toplantısı, İstanbul’da gerçekleşti. Toplantıya, Türkiye başta olmak üzere İtalya, Yunanistan, Bulgaristan ve Sırbistan gibi Akdeniz ülkelerinde faaliyet gösteren 80’e yakın ICCA derneği üyesi kongre büroları, kongre organizasyon firmaları, destinasyon tanıtım ofisleri ve sektör profesyonelleri katılım sağladı. Organizasyonda Akdeniz’in potansiyelinin büyütülmesi hedeflenirken, bölgenin kültürel ve finansal değerlerinden küresel pazarda nasıl yararlanılacağı da tartışıldı. Toplantının bu yılki teması ise ‘Akdeniz Hareket Halinde’ oldu. ICCA’nın 2024 yılı Akdeniz Bölge Toplantısına, İstanbul Ticaret Odası ve Akdeniz bölge üyesi olan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) ev sahipliği yaptı. Toplantıya Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Türk Hava Yolları da destek verdi. Akdeniz ülkelerinden üst düzey sektör profesyonellerinin katıldığı oturumlarda, kongre sektörüne yönelik güncel gelişmeler, ulusal derneklerin ve fikri sermayenin kongre sektörüne etkileri ele alındı. “Toplantımızı İstanbul gibi görkemli bir şehirde yaptığımız için çok mutluyuz” ICCA Akdeniz Bölgesi Başkanı Riccardo Pizzuti, yaptığı konuşmada, “Bu yılki toplantımızı İstanbul gibi görkemli ve çok güzel bir şehirde yaptığımız için çok mutluyuz. Bizleri burada ağırlayan İstanbul Ticaret Odası’na, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’na ve bu toplantıya katkı sağlayan Türkiye turizm paydaşlarının tamamına çok teşekkür ediyoruz. Akdeniz ülkeleri olarak, ICCA derneği içerisindeki en büyük topluluklardan biriyiz. Bu toplantı aracılığıyla, Akdeniz için neler yapabileceğimizi konuşacağız ve Akdeniz’in potansiyelini hep birlikte hareket ederek büyüteceğiz” dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç de kongre sektörünün en prestijli kuruluşu ICCA’nın Akdeniz Bölge Toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Akdeniz’in dört bir yanından gelen misafirlere, İstanbul’un 8 bin 500 yıllık tarihini ve kadim miraslarını anlattıklarını belirten Avdagiç, “İTO ve ICVB olarak, küresel kongre sektörünün genel durumunu çok yakından takip ediyoruz. Hem İstanbul’un hem de tüm Akdeniz’in kazandığı bir çabanın içindeyiz. Turizmin kalbi Akdeniz’dir. Bu etkinlik sayesinde Akdeniz’in de kalbi İstanbul olmuştur. Bu toplantının sonuçlarının Akdeniz’e, ülkemize ve kadim şehrimize katkı sağlayacağına gönülden inanıyorum” diye konuştu.
Elazığ Elazığ merkezli 6 ilde örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 29 gözaltı Elazığ merkezli 6 ilde örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından 2024 yılı içerisinde Elazığ’da meydana gelen arsa dolandırıcılığı, kapora dolandırıcılığı, sazan sarmalı ve sosyal medya hesapları üzerinden ürün satışı vaadi ile örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık yapan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda 30 şüpheli şahıs tespit edilirken bu şahısların adli makamlara intikal eden toplam tutarı 1 milyon 704 bin lira olan 19 adet dolandırıcılık olayına karıştığı belirlendi. 31 Mayıs 2024’te Elazığ merkezli 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, Elazığ’da 23, İstanbul’da 2, Hatay’da 1, Antalya’da 1 Kayseri’de 1 ve Ağrı’da 1 şüpheli şahıs olmak üzere toplam 29 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların yapılan ikamet ve iş yeri aramalarında 1 adet 9 milimetre çapında silah ve 20 adet fişek, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet laptop, 30 adet banka kartı, 40 adet sim kart, 32 adet telefona el konuldu. 98 dolandırıcılık olayı önlendi Yapılan soruşturma süresince tespit edilen 14 milyon 753 bin liralık toplam 98 adet dolandırıcılık olayı gerçekleşmeden engellendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 11’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 18 şahsa ise adli kontrol kararı verildi. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olmaları ve şüpheli durumlarda en yakın polis birimine ya da 112 ihbar hattına ulaşmalarını istedi.