ASAYİŞ - 08 Şubat 2019 Cuma 00:41

Akçadağ'da feci kaza: 5 yaralı

A
A
A
Akçadağ'da feci kaza: 5 yaralı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın karıştığı kazada 5 kişi yaralandı.

 Kaza, Malatya-Kayseri karayolu Akçadağ ilçesi kağıt fabrikası mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Malatya istikametinden gelerek Kayseri istikametine seyir halinde olan Erkan T. idaresindeki 44 BK 287 plakalı minibüs, Örükçü Mahallesi istikametinden D-300 karayolu istikametine seyir halinde olan Erol B. idaresindeki 44 NY 282 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada araç sürücüleri ile birlikte A.K., S.K. ve F.K. yaralandı. 

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.  

Hasan Eryılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GTO, 26 Mayıs’ta eğitim festivali düzenliyor Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 26 Mayıs’ta Gaziantep Odeon Performans Sanatları Merkezinde (GO PSM) eğitim festivali düzenleyecek. Gaziantep’in eğitim durumunun tartışılacağı, öğrenci ve velilerin eğitim kurumları ile buluşacağı, gençlerin festivali Gaziantep Eğitim Fest 2024, Okan Bayülgen’in moderatörlüğünde paneller, söyleşiler ve konserlerle eğitimi ve eğlenceyi bir araya getiriyor. GTO organizasyonunda; Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenecek Gaziantep Eğitim Fest 2024, Gaziantep’in eğitim seviyesini belirlemek ve daha iyi yerlere getirmek, öğrenciler ile eğitim kurumlarını buluşturarak tercih seçeneklerini arttırmak ve doğru yönlendirmek amacıyla 26 Mayıs 2024’te GO Psm’de düzenlenecek. Gaziantep’te ilki düzenlenecek olan festival hakkında açıklamalarda bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, düzenledikleri bu festivalle öğrencilerle velileri keyifli bir organizasyonla bir araya getirirken eğitim sektöründe faaliyet gösteren üyelerine de kurumlarını tanıtma imkânı sağlayacaklarını söyledi. 26 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de kapılarını açacak Gaziantep Eğitim Festivali’nde pek çok etkinliğin yer alacağını belirten Yıldırım, “Okan Bayülgen’in moderatörlüğünde birbirinden kıymetli konuklarla paneller ve söyleşiler gerçekleştirecek, interaktif etkinliklere imza atacak, gençlerimizin sevdiği isimlerin konserlerini keyifle dinleyeceğiz. Kısacası öğrencilerimiz ve velilerimiz için eğlenceli ve bilgi dolu bir etkinlik hazırladık. 26 Mayıs’ta tüm hemşehrilerimizi ücretsiz olarak düzenlediğimiz bu festivale davet ediyorum” dedi.
Giresun DOKAP’tan Giresun’daki 9 projeye 50 milyon TL destek Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen Giresun’da tarım, turizm ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında Giresun İl Özel İdaresi, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Dereli ve Görele kaymakamlıkları arasında 9 adet projenin protokol imza törenleri gerçekleştirildi. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında düzenlenen proje protokol imza törenine Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Dereli Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu, Görele Kaymakamı Hamit Genç, DOKAP İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı. İmza töreninde konuşan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “Giresunumuzun kalkınması için büyük önem taşıyan 50 milyon TL değerinde toplam 9 adet projenin kamu kurum ve kuruluş ortaklıklarıyla imzalanması vesilesiyle bir aradayız. Bu vesileyle, memleketimize hayırlı olmasını diliyor, projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesini temenni ediyorum. Tarım sektöründen Milli Eğitim’e, kırsal altyapıdan diğer alanlara kadar geniş bir yelpazede yer alan bu projeler, bölgenin gelişimine ve insanımızın refahına önemli katkılar sağlayacaktır. DOKAP, Giresun ve çevresinin gözbebeği bir kurum olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgenin kalkınmasına liderlik etmeye devam edecektir” dedi. 2024 yılında Giresun’da uygulanacak olan projelerin 3 tanesinin Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2’şer tanesinin Giresun İl Özel İdaresi ve Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1’er tanesinin de Dereli ve Görele Kaymakamlığına ait toplam 9 proje olduğu açıklandı. Yapılan sunumun ardından proje paydaşları tarafından protokol imzalandı