EKONOMİ - 30 Mart 2023 Perşembe 15:38

Akfen Yenilenebilir Enerji, projeler ve yatırımlar ile kurulu gücünü artıracak

A
A
A
Akfen Yenilenebilir Enerji, projeler ve yatırımlar ile kurulu gücünü artıracak

Güneş, su ile rüzgar gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi yapan yaklaşık 700 MW’lık kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji, 2023 yılının ikinci yarısında hayata geçireceği yatırımlarla 4 rüzgar enerjisi santraline 64 MW’lık hibrit güneş enerjisi kapasitesi eklerken, yine 5 rüzgar enerjisi santralinin de kapasitelerini 92,4 MW artırmayı planlıyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji, halen yatırım aşamasında bulunan ve yatırımlarının tamamlanması ile portföyüne dâhil olacak projelerdeki son durum hakkında açıklamada bulundu. Buna göre şirket, Çanakkale’deki Üçpınar RES projesinde 40,02 MW, Hasanoba RES’te 12,68 MW, Kocalar RES’de 4,95 MW’lık ve Denizli’deki Denizli RES projesinde de 6,36 MW’lık hibrit güneş santrali projesi (GES) kurulumuna yönelik bütün izinlerini tamamlarken, inşaata hazır hale getirdi. Bu 4 projede 64,01 MW’lık GES projesinin yatırımına 2023 yılı içerisinde başlanması planlanıyor.

Öte yandan şirketin Osmaniye’deki Sarıtepe RES projesinde 12,97 MW ve Demirciler RES’te 13,26 MW, Sakarya’daki Doğançay HES projesinde 4,53 MW’lık hibrit GES projelerinin ise izin süreçleri devam ediyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji, projeler ve yatırımlar ile kurulu gücünü artıracak

92,4 MW’lık RES kapasite artışı
Şirket, hibrit yatırımlarının yanı sıra kapasite artışlarıyla da kurulu gücünde önemli bir artış sağlamayı planlıyor. Buna göre Denizli RES’de 25 MW, Üçpınar RES’de 9,6 MW, Kocalar RES’de 25 MW, Sarıtepe RES’de 7,8 MW ve Hasanoba RES projesinde de 25 MW olmak üzere lisans sahasına sığabilecek azami toplam 92,4 MW rüzgar kapasite artışına başvuru yaptı. Mevcut durumda, (Hasanoba projesi hariç) 4 adet RES projesinde toplam 67,4 MW kapasite artışı izinleri tamamlandı.

Şirket, hibrit projeler ve RES kapasite artışı yatırımlarına 2023 yılının ikinci yarısında başlamayı hedefliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de meslek edindirme kursunu bitirdi hayaline kavuştu Sultangazi Belediyesi’nin sanat ve meslek edindirme kursları sayesinde bir kadın daha kendi işinin patronu oldu. Gülnaz Türkmen’in hayalini kurduğu kuaförün açılışını Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Sultangazi Belediyesi, sanat ve meslek edindirme kursları ile hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenlere fırsat sunmaya devam ediyor. İlçedeki hizmet tesislerinde bulunan Sanat ve Mesleki Eğitim kursları, binlerce kişinin sosyal hayatın içinde daha güçlü bir şekilde var olmalarını ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Hayaller gerçek oldu SU-MEKAN’da kuaförlük atölyesinde eğitim alan Gülnaz Türkmen, başarıyla bitirdiği kursun ardından kendi işinin patronu olmaya karar verdi. Hayallerini gerçekleştiren Türkmen bir kuaför dükkanı açtı. Yunus Emre Mahallesi’ndeki kuaför dükkanının açılışını Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Güçlü kadın güçlü toplum Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Meslek edindirme kurslarımızla istihdama katkı sunarken, her yaştan komşumuzun elinde bir altın bileziğinin olması için eğitimler veriyoruz. Hobisini gerçeğe dönüştürerek iş hayatına adım atan kursiyerlerimiz bizleri mutlu ediyor. Onlardan bir tanesi de Gülnaz hanım oldu. Hayallerini kurslarımızda aldığı eğitimlerle gerçeğe dönüştürürken kendi işinin patronu olmayı başardı. Yolu açık, kazancı bol olsun" dedi.