EĞİTİM - 14 Mart 2017 Salı 16:02

ALES ücreti ne kadar? 2017 ALES ilkbahar dönemi

A
A
A
ALES ücreti ne kadar? 2017 ALES ilkbahar dönemi

ALES başvuruları 15-23 Mart tarihleri arasında yapılacak. ALES başvurusunun tamamlanması için ALES ücretini ödemeniz gerekiyor. ALES’e başvuracak olan öğrencileri ALES ücreti ne kadar merak ediyor. Peki ALES ücreti ne kadar?

ALES ücreti ne kadar? Milyonlarca öğrenci 7 Mayıs’ta Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES) girecek. ALES başvuruları ise 15-23 Mart tarihleri arasında http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ adresinden alınıyor. yapılacak. Öğrencilerin ALES başvurularını tamamlamak için ALES ücretini ödemeleri gerekiyor. ALES başvuru ücreti ise 90 TL.

ALES ücreti ne kadar? 2017 ALES ilkbahar dönemi

ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvuruları bu yıl 15-23 Mart tarihleri arasında yapılacak. ALES başvurusu yapmak isteyen adaylar internet üzerinden, başvuru merkezleri üzerinden ve posta yoluyla yapabilirler. ALES başvurusu yapmadan önce ALES Başvuru Formu ve başvuru kılavuzunu incelemeniz gerekiyor. ALES başvurunuzu tamamlamak için 90 TL olan ALES ücretini de ödemeniz gerekiyor. 

İnternet üzerinden ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvurusunu internet üzerinden yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yaparak ALES başvurularını tamamlayabilirler. Eğer son 2 yıldır herhangi bir sınava girmediyseniz, başvuru merkezlerinden yeni bir ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi kaydı oluşturmanız veya yeni bir şifre almanız gerekecektir.

ALES ücreti ne kadar? 2017 ALES ilkbahar dönemi

Başvuru merkezi üzerinden ALES başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru merkezlerinden ALES başvurusu yapmak için ilk olarak ALES ücretini ödemeniz, ardından da başvuru formunu doldurarak başvuru merkezine gitmeniz gerekiyor. Başvuru merkezine giderken yanınızda T.C kimlik numarasının yazılı olduğu Nüfus Cüzdanınızın olması gerekiyor.

Posta yoluyla ALES başvurusu nasıl yapılır?

Aşağıda istenen belgeleri ÖSYM’ye ulaştırarak ALES başvurunuzu yapabilirsiniz.

  • Doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış Aday Başvuru Formu
  • Sürekli ve ağır hastalık, sürekli yurt dışında bulunma, tutukluluk/hükümlülük, zorunlu askerlik görevini yerine getirme vb. nedenlerini ve sürelerini belirten resmî bir belge
  • Adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde yüzü açık ve cepheden son üç ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı veya pasaportun onaylı bir örneği
  • Sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.