GENEL - 21 Ocak 2010 Perşembe 11:59

Alex ve Arda'nın formaları sınıf kuracak

A
A
A
Alex ve Arda'nın formaları sınıf kuracak

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren bir dersane ihtiyaç sahibi bir okula bilişim sınıfı kurmak için proje geliştirdi.

İSMAİL AYDOĞAN/MARDİN

Proje kapsamında Süper Lig'de bulunan 17 takımın kaptanından imzalı forma isteyen öğrenciler, formaları açık arttırma usulüyle satıp elde edecekleri gelirle bir okula bilişim sınıfı kuracaklar.

Kızıltepe Kavram Dersanesi öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendi hazırladıkları örnek bir proje ile eğitime katkı sunmaya hazırlanıyor. Dersane öğrencileri, dersane idaresinin de desteğiyle başlattıkları projeyle Mardin'de tespit edilecek ihtiyaç sahibi herhangi bir okula bilişim sınıfı kurmak için Türkcell Süper Lig'de bulunan 17 takımın kaptanından imzalı forma istedi.

Kavram Dersaneleri İstanbul merkezine gönderilen takım kaptanlarının imzalı formaları önümüzdeki günlerde Kızıltepe'deki şubeye gönderilerek düzenlenecek bir etkinlikte açık arttırma usulü ile satışa çıkartılacak. Elde edilecek gelirle de Mardin'deki herhangi bir okula bilişim sınıfı kurulacak.

Kavram Dersaneleri Kızıltepe Şubesi Müdürü Musa Bora, öğrencileri tarafından düşünülen ve kendilerince de desteklenen projeyi önce genel merkezleriyle ardından da; Mardin Valiliği'yle paylaşarak desteklerini istediklerini belirtti. Turkcell Süper Lig'de bulunan 17 takım kaptanının imzalı formasının İstanbul'daki merkezleri aracılığıyla kendilerine ulaştırılmak üzere kargoya verildiğini açıklayan Dersane Müdürü Bora, "ilimizin eğitim kalitesine katkıda bulunmak üzere verdiğimiz kurumsal hizmetlerin yanında bir de sosyal sorumluluğumuzun üzerimize yüklediği hissiyatla hazırladığımız projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.

Dersane olarak daha önce de yaptığımız bir çalışmada Kavram Meslek Yüksek Okulu'nun da desteğiyle ilimiz genelindeki liselere yardımcı kitap ve ansiklopedi setleri dağıtmıştık. Bu son projemizin amacı ise ihtiyaç sahibi bir okulumuzda bir bilgisayar bir bilişim sınıfı kurmayı amaçlamaktayız. Söz konusu proje öğrencilerimizin fikriyle oluşturuldu. İlgili kurum ve kuruluşlarla yazışmalarımızı yaptık. Projemizi Sayın Valimiz Hasan Duruer beyle de özellikle paylaştık. Kendileri bu tür sosyal projelere zaten büyük destekler vererek sahipleniyor. Sayın Valimizin desteğini görünce aslında bu projeyi onun himayesinde sürdürme kararı aldık" dedi.

MARDİNSPOR FORMASINI DA EKLEYECEKLER


Aralarında Fenerbahçeli Alex, Galatasaraylı Arda'nın da bulunduğu 17 takım kaptanının imzalı formaları Vali Hasan Duruer'in uygun göreceği yakın bir tarih ve yerde düzenleyecekleri bir etkinlikle açık arttırma usulüyle pazarlayacaklarını dile getiren Bora, "17 takım kaptanımızın formalarına bir de Mardinsporumuzun takım kaptanının imzalı formasını eklemeyi düşünüyoruz. Formaları öğrencilerimizin mankenliğiyle satışa sunacağız. Bu projeden 20 bin TL hedeflemekteyiz. Bu rakamı tutturacağımıza inanıyoruz.

Bunu gerçekleştirdikten sonra öğrencilerimizin de fikirleriyle yeni yeni projelerle Kızıltepe'ye dersanemizin adını taşıyacak bir okul yaptırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.