KENT HABERLERİ - 12 Haziran 2015 Cuma 10:04

Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Lisesi'nde mezuniyet heyecanı

A
A
A
Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Lisesi'nde mezuniyet heyecanı

Bayrampaşa’da yapılan ilk İmam Hatip Lisesi olma özelliğini taşıyan Aliya İzzetbegoviç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk mezunlarını verdi.

2014-2015 öğretim yılında ilk mezunlarını veren Aliya İzzetbegoviç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 24 kız öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Okul bahçesinde düzenlenen Mezuniyet Törenine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ALİYA İZZETBEGOVİÇ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ
Bayrampaşa’da bulunan ilk İmam Hatip Lisesi olma özelliğine sahip imam hatip lisesinden mezun olan öğrenciler diplomalarını Başkan Aydıner’in elinden aldı. Mezuniyet hediyesi olarak Kız öğrencilere İpad hediye eden Aydıner, öğrencilerin yaşamları boyunca başarılı olmaları dileğinde bulundu.

“KIZLARIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTMAK İÇİN BURADAYIZ”
Yapılan titiz çalışmalar neticesinde imam hatip lisesinin hizmete açıldığını belirten Başkan Aydıner, “Bugün sadece kızlarımız vaat ettiğimiz o lafzı burada yerine getirmek için bulunuyoruz. Hep birlikte yoğun bir çalışmaya girerek bu neticeyi elde ettik. Var olan Kur’an Kursunu imam hatip yapmamız gerektiğini düşündük ve gerekli yerlere bildirdik. O zaman Milli Eğitim Bakanı Ömer Beydi. Ömer Bey lisenin onayını verdi ve çalışmalara başladık. Mezun olan kızlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

MURAT DELİCE 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Dağı ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı: Kar kalınlığı 40 santimetreyi geçti Bolu’da etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle Abant Gişeleri bağlantı yolunda bir tır kontrolden çıkarak şarampole kaydı. Kar kalınlığının 40 santimetreyi aştığı Bolu Dağı güzergahı, ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı. Bolu’da akşam saatlerinde şiddetini artıran yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. TEM Otoyolu’ndan çıkış yapmak isteyen sürücüsünün ismi öğrenilemeyen bir tır, Abant Gişeleri bağlantı yolunda kayganlaşan zemin nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole kaydı. Kazada yaralanan olmazken, tırın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Kar kalınlığı 40 santimetreyi geçti Bölgede aralıksız devam eden yağışla birlikte Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı’nda kar kalınlığı 40 santimetreyi aştı. Karayolları ekipleri güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, polis ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı. Ağır tonajlı araçlara Bolu Dağı geçişi kapatıldı Yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle D-100 kara yolu Bolu Dağı geçişi, İstanbul ve Ankara yönlerinde ağır tonajlı araçların trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri, tır ve kamyonları Elmalık Kavşağı’ndan TEM Otoyolu’na yönlendiriyor. Bölgede kar yağışının etkisini azaltması ve yolun güvenli hale gelmesinin ardından ağır tonajlı araçların geçişine izin verileceği öğrenildi.
Manisa Selendi Belediyespor liderliğe yükseldi Manisa 1. Amatör Küme Alaşehir Grubu’nda mücadele eden Selendi Belediyespor, sahasında ağırladığı grubun lideri Uluderbentspor’u 1-0 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Geçtiğimiz sezon şanssız bir şekilde Süper Amatör Küme’den 1. Amatör Küme’ye düşen Selendi Belediyespor, yeni sezona yaptığı takviyelerle iddialı başladı. İlk yarıya 4’te 4 yaparak giren Selendi temsilcisi, ilk yarının son maçında averajla aynı puanda lider olarak ağırladığı Uluderbentspor’u yenerek namağlup şekilde ilk yarıyı zirvede tamamladı. Selendi 3 Eylül Şehir Stadı’nda oynanan ve hakemler Yarkın Keseciler, Kadir İnce ve Muhammet Çoban’ın yönettiği karşılaşmayı Selendi Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, Kulüp Başkanı Ömer Karagöz ile çok sayıda Selendili sporsever izledi. Uluderbentspor taraftarları da deplasmanda takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın 9. dakikasında ani gelişen Selendi atağında sol kanatta topla buluşan Abdülkadir, kalecinin yanından topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Uluderbentspor’un baskılı oyununa rağmen Selendi savunması gole izin vermedi ve karşılaşma Selendi Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maç sonunda Selendi Belediyesporlu futbolcular galibiyeti taraftarlarıyla birlikte kutladı. Kulüp Başkanı Ömer Karagöz, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bu takım inanmış bir takım. Taraftarlarımızın desteğiyle bugün 3 puanı alarak namağlup liderliğe yükseldik. İnşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Biz inandık, oyuncularımız inandı, yöneticilerimiz, başkanımız ve taraftarlarımız inandı. Tek hedefimiz sezon sonunda şampiyonluk" dedi. Karşılaşmanın ardından Selendi Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız ve Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, soyunma odasına giderek Selendi Belediyesporlu futbolcuları galibiyetlerinden dolayı tebrik etti.