ASAYİŞ - 03 Ağustos 2017 Perşembe 12:54

Alkollü Rus'un çarptığı bahçıvan 79 günlük yaşam savaşını kaybetti

A
A
A
Alkollü Rus'un çarptığı bahçıvan 79 günlük yaşam savaşını kaybetti

Antalya’nın Kemer ilçesinde 360 promil alkollü Rus kadının otomobille çarpması sonucu ağır yaralanan adam, 79 günlük yaşam savaşını kaybetti.

İddiaya göre, Kemer ilçesinde 5 yıldızlı bir otelde bahçıvan olarak çalışan 6 çocuk babası Mehmet Akburak’a (67) 13 Mayıs'ta iş çıkışı bisikletiyle Atatürk Bulvarı üzerinde giderken Rus uyruklu Angelina Mikhaylovna S. idaresindeki 07 CTD 84 plakalı otomobil çarpmıştı. Otomobilin çarpmasıyla havaya fırlayan ve 14 metre uzağa düşen Akburak ağır yaralanmıştı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıyı ambulansla önce Kemer’deki özel bir hastaneye, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırarak yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Akburak’ın ağır yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Angelina Mikhaylovna S. ise olaydan sonra yakalanmış, alkol muayenesinde ise 364 promil alkollü olduğu belirlenmişti. Kazadan sonra hazırlanan raporda tamamen kusurlu bulunan Rus sürücü, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı. 13 Mayıs günü geçirdiği kazadan sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakımda tedavisine başlanan Mehmet Akburak, bir hafta önce servise alınmıştı. Önceki akşam saatlerinde fenalaşan Akburak, yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle Uncalı Meydan Hastanesine sevk edilerek yoğun bakıma alındı. Akburak, yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 20.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Mehmet Akburak’ın cenazesi, nöbetçi Cumhuriyet Savcısının incelemesi ve Adli Tıp’ta yapılan otopsinin ardından Kemer’in Aslanbucak Mahallesi’ndeki evine getirildi. Üzüntülerini dile getiren Akburak’ın yakınları, sorumlu sürücünün cezalandırılmasını istedi. Akburak, Aslanbucak Mezarlığında toprağa verildi. 

Hanım Türk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.