DÜNYA - 03 Mart 2025 Pazartesi 15:35 | Son Güncelleme : 03 Mart 2025 Pazartesi 16:29

Almanya'da araç kalabalığın arasına daldı

A
A
A
Almanya'da araç kalabalığın arasına daldı

Almanya'nın Mannheim kentinde bir aracın kalabalığa dalması sonucu çok sayıda yaralı olduğu ve polisin bölgede operasyon başlattığı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da Perinthos Tiyatrosu 2 bin yıl sonra yeniden sanatla buluştu Tekirdağ’da kazı çalışmaları devam eden Perinthos Antik Kenti içerisinde bulunan Perinthos Tiyatrosu, yaklaşık 2 bin yıl sonra yeniden sanatla buluştu. 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" kapsamında Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, tarihi tiyatro alanında kültürel bir proje hayata geçirildi. Marmara Ereğlisi ilçesinde bulunan kazı alanında düzenlenen etkinlikte, Tekirdağ Öğretmenler Maarif Korosu tarafından seslendirilen Tekirdağ türküsü eşliğinde profesyonel bir klip çekimi yapıldı. Tarihi atmosfer ile sanatın estetik gücünün bir araya geldiği çekimlerde, Perinthos Tiyatrosu’nun tarihi dokusu ve kültürel mirası ön plana çıkarıldı. Projeye tanıtım desteği ise Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından verildi. Çalışmayla birlikte bölgenin turizm potansiyelinin artırılması ve kültürel değerlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedeflendi. Tekirdağ’da görev yapan öğretmenlerden oluşan Maarif Korosu’nun performansı ile anlam kazanan etkinlik, geçmiş ile günümüz arasında güçlü bir bağ kurarak Perinthos’un tarihi sahnesinde sanatın yeniden başlamasına vesile oldu. Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, Perinthos gibi köklü bir geçmişe sahip antik kentte yaklaşık 2 bin yıl sonra sanatın yeniden yankılanmasının büyük anlam taşıdığını belirterek, Tekirdağ’ın tarihi ve kültürel değerlerini sanat aracılığıyla tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
Muğla Marmaris Körfezi masaya yatırıldı Muğla’nın Marmaris ilçesinde SEAMAR Projesi kapsamında düzenlenen söyleşide Marmaris Körfezi’nin çevresel durumu, bilimsel veriler ışığında değerlendirilirken; iklim değişikliği, kirlilik baskıları ve çözüm önerileri ele alındı. Marmaris’te deniz ekosisteminin korunması ve iklim değişikliğine karşı dayanıklılığın artırılması amacıyla önemli bir söyleşi düzenlendi. Marmaris Belediyesi tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ortak finansmanıyla yürütülen Marmaris’te Deniz Ekosisteminin İyileştirilmesi ve İklim Dayanıklılığının Artırılması Projesi (SEAMAR) kapsamında gerçekleştirilen programda, Marmaris Körfezi’nin çevresel durumu bilimsel veriler ışığında ele alındı. Marmaris Belediyesi Özel Kalem ve AR-GE Müdürü Didem Gamze Işıksal’ın ev sahipliğinde düzenlenen "Geçmişten Günümüze Marmaris Körfezi’nin Genel Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlıklı söyleşide, körfezin geçmişten günümüze yaşadığı değişim, mevcut riskler ve çözüm alanları kapsamlı şekilde değerlendirildi. Söyleşiye konuk olarak katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim Özdemir ise su kalitesi, ekosistem dinamikleri, kirlilik baskıları ve iklim değişikliğinin körfez üzerindeki etkilerini anlattığı bir sunum yaptı. Somut verilerin ortaya konduğu sunumda uzun dönemli ölçüm ve analiz sonuçları davetlilerle paylaşıldı. Söyleşide, körfezde artan çevresel baskılar, turizm ve insan faaliyetlerinin etkileri, iklim değişikliğine uyum ve risk yönetimi ile koruma ve iyileştirme odaklı çözüm önerileri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca sürdürülebilir bir Marmaris için atılması gereken adımlar da vurgulandı.