GÜNDEM - 19 Ocak 2019 Cumartesi 20:09

Ameliyat edilen çocuğun burnundan kağıt parçaları çıktı

A
A
A
Ameliyat edilen çocuğun burnundan kağıt parçaları çıktı

Göz kapaklarında sulanma şikayetiyle Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesine götürülen 2,5 yaşındaki çocuğun burnundan kağıt parçaları çıktı.

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Arpacık köyünde yaşayan Erol ailesi 2 buçuk yaşındaki Sara Erol isimli kız çocuklarını göz kapaklarında yaşarma şikayetiyle Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine götürdü. Bir süredir bu şikayetlerden mustarip olan ve aynı şikayetlerle farklı hastanelere birçok kez başvuran Erol ailesi, hastanede yapılan muayene sonucunda şoke oldu. Küçük çocuğu muayene eden doktorlar çocuğun gözyaşı kanalında tıkanıklık olmasının yanısıra burnun iç kısımlarında bir takım cisimlerin olduğunu tespit etti. Yapılan detaylı incelemelerin ardından burnun iç kısmındaki cisimlerin küçük çocuğun kendi burnuna soktuğu kağıt parçaları olduğu tespit edildi. Bunun üzerine aile konu ile ilgili bilgilendirilerek çocuk hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonucu çocuğun gözyaşı problemi giderilirken, kağıt parçaları olduğu anlaşılan burnundaki cisimler de çıkarıldı. Başarılı geçen ameliyat sonucunda küçük çocuk yeniden sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Düşünür, "Hasta bize gözlerinde yaşarma şikayetiyle getirildi ve bir gözünde sulanma vardı. Yaptığımız incelemelerde gözyaşı kanal tıkanıklığı olduğu belirlendi. Aynı zamanda burnunda kağıt parçaları tespit edildi ve aileyi bilgilendirerek hastamızı ameliyata aldık. Yaptığımız ameliyat sonucunda gözdeki yaşarma giderildi ve burnundaki kağıt parçaları çıkarıldı. Hastamızın genel sağlık durumu şu an çok iyi ve taburcu edilecek" dedi. 

Dr. Düşünür, Tatvan’da artık gözyaşı kanal tıkanıklığı ve benzeri ameliyatların yapıldığını sözlerine ekledi.
Çocuğun babası Şaban Erol ise, "Çocuğumuzun gözyaşı sorunu vardı. Göz kapakları sürekli sulanıyordu. Bu nedenle çocuğumuzu 5 kez Van’a götürdük. Van’da çok kez muayene edildi ve bir ameliyat geçirdi. Durumu düzelmeyince bu kez de Tatvan’a getirdik. Sağ olsun buradaki doktor arkadaşlar çok ilgilendiler. Doktor Mehmet beyin yaptığı ameliyat sonrası çocuğumuzun gözündeki yaşarma giderildi ve burnunda tespit edilen kağıtlar da çıkarıldı. Burnundan çıkan kağıtlardan dolayı şaşkın olsakta çocuğumuz şuan çok iyi olduğu için çok mutluyuz. İlgi ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Hakan Okay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı Türkiye’nin önemli kestane üretim yerlerinden olan Sinop’ta gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen 850 adet ‘Torymus Sinensis’ isimli avcı böcek, Erfelek ilçesine bağlı Kirazlık köyünde doğaya salındı. Programda konuşan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Sinop’ta kurduğumuz laboratuvarda 2022 ve 2023 yılları içerisinde Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerine toplamda 5 bin 746 adet avcı böcek üretilmiş ve doğaya salınmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında toplam 268,98 hektarlık alanda avcı böcek salımı yaptık. 2024 yılı içinde avcı böcek üretimimiz yaklaşık 5 bin adet olacak. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Gal arısı ile mücadele kapsamında büyük emek gösteren Orman Bölge Müdürlüğümüze, İl Tarım Müdürlüğümüze, Biyolojik Mücadele Laboratuvarlarımızda çalışan uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Vali Özarslan’ın konuşmasının ardından 850 adet avcı böcek kestane ormanlarına salındı. Programa Gerze Kaymakamı ve Erfelek Kaymakam Vekili Mehmet Deniz Arabacı, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Dilsiz, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Kirazlık Köyü Muhtarı Bülent Koca, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ve üreticiler katıldı.