EĞİTİM - 07 Eylül 2022 Çarşamba 13:47

Anadolu Üniversitesinden pedagojik formasyon müjdesi

A
A
A
Anadolu Üniversitesinden pedagojik formasyon müjdesi

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu Üniversitesi, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı başlatıyor. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı'na bu yıl alınacak öğrenci sayısı 1100 olarak belirlendi.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’na yapılacak başvurular çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 09-11 Eylül 2022 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar çevrim içi olarak pedagoji.anadolu.edu.tr adresinde ilan edilen linkten yararlanarak başvurularını çevrim içi şekilde yapabilecekler.

Tek bir öğretmenlik alanından başvuru yapılacak

09-11 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak başvuruların ardından dersler 3 Ekim 2022 tarihinde başlayacak. Ön kayıt başvurularını sadece Anadolu Üniversitesi ve diğer üniversitelerin belirtilen bölümlerinden mezun adaylar yapabilecekler. Adaylar zorunlu olarak tek bir öğretmenlik alanından başvuru yapabilecekler. Adaylar, Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı hakkında detaylı bilgi ve tarihlere pedagoji.anadolu.edu.tr web adresinden ulaşabiliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.