TEKNOLOJİ - 03 Mayıs 2017 Çarşamba 20:17

Anadolu Üniversitesinin ‘İHA’ tasarımı ABD’de 1. oldu

A
A
A
Anadolu Üniversitesinin ‘İHA’ tasarımı ABD’de 1. oldu

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Anatolia Aero Desing takımı ABD’de düzenlenen hava aracı tasarım yarışmasında altın madalya ve iki adet bronz madalya kazanarak yurda döndü.

Sae Aero Desing East 2017 yarışmasına yaptıkları ‘Jaeger’ isimli İnsansız Hava Aracı (İHA) ile katılan Anadolu Üniversitesi Anatolia Aero Desing takımı, genel sıralamada birinci, en iyi ve en fazla yük taşıma oranında üçüncü olarak, 3 madalya ile Türkiye’ye döndü.

“Üniversitemiz ve ülkemiz adına önemli bir durum”

Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen ödül töreninde Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, projede adı geçen öğrencilere ve öğretmenlere madalyalarını takdim etti. Ödül töreninde konuşan Gündoğan, bu başarının hem Anadolu Üniversitesi hem de Türkiye adına önemli bir durum olduğunu ifade etti. Rektör Gündoğan, “Gerçekten bu tür törenler bizi hem mutlu ve motive ediyor, hem de geleceğe yönelik iyi duygularımızı ve beklentilerimizi arttırıyor. Bunun gerçekten ülkemiz ve Üniversitemiz adına önemli bir durum olduğunu ifade etmek isterim. Elde edilen gerçekten güzel bir başarı var. Bu başarının ötesinde beni daha çok etkileyen şey, öğrencilerimizin takım ruhu içerisinde bir şeyler üretmeleri ve birlikte olmaları. Bu aslında her şeyden daha değerli. Madalyalar da tabii ki önemli, neticede bir meyve, onu görünce daha mutlu oluyorsunuz. Ancak Üniversitemizde gerçekten özellikle de bu yıl öğrencilerimiz bilimsel ve akademik faaliyetlerden, sportif ve sanatsal faaliyetlere kadar gerçekten önemli başarılar elde ettiler. Bugün de böyle güzel bir başarının hem duyurulması hem de hocalarımız ve öğrencelerimizle duyduğumuz mutluluğu ve gururu kamuoyuyla paylaşmak adına böyle bir toplantı düzenledik” şeklinde konuştu.

“Üniversite olarak bu tür faaliyetleri destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz”

Üniversite olarak bu tür faaliyetleri her zaman desteklediklerini ve budan sonra da destekleyeceklerine değinen Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Özellikle öğrencilerimizin içinde olduğu faaliyetlere daha fazla destek vereceğiz. Mühendislik Fakültemizin de biliyorsunuz bu anlamda özellikle sanal atölye, güneş arabası ve Hidroana gibi araçlarla önemli başarıları var. Ziyaretlerimde de öğrencilerin sürekli birlikte olduklarını ve dersler dışındaki zamanlarını atölyede geçirdiklerini görmek beni çok mutlu etti. Bu aslında Üniversitemiz içerisinde farklı fakültelerdeki, bölümlerdeki ve birimlerdeki öğrencilerimizin birlikte bir şeyler üretebilme gücünün ve kapasitesinin de ne denli yüksek olduğunu gösteriyor. Öğrencilerimizin kendilerine olan güvenlerini arttırmaları ve birlikte iş yapabilme yeteneklerini geliştirebilmeleri açısından bu durum çok önemli. Bu başarının bir başka kazanımı da şu, arkadaşlarımız hem yurt içinde hem de yurt dışında birlikte çalışarak bir yarışmaya katıldılar. Bunun heyecanını aynı zamanda da zorluğunu öğrendiler. Bu açıdan da çok önemli tecrübeler edindiler” dedi. 

Mehmet Sıddık Yeşilırmak - Burak Tekin 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.