DÜNYA - 08 Kasım 2010 Pazartesi 20:46

Andrew Mitchell Sudan'da

A
A
A
Andrew Mitchell Sudan'da

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell 5 günlük resmi ziyarette bulunmak için Sudan'a geldi.

 

 

SEDAT KÖKLÜ / HARTUM

 

Sudan'a 5 günlük resmi ziyaret için Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Karti ile bir gerçekleştiren İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell basına kapalı olarak yapılan görüşme sonrası açıklama yaparak ziyareti ile ilgili bilgi verdi. Andrew Mitchell, bu ziyaretin Hartum'a son yıllarda düzenlediği 3'üncü ziyaret olduğunu ifade ederek Sudan dışişleri bakanıyla görüşmesinin çok olumlu geçtiğini söyledi. Görüşmede İngiltere'nin destek verdiği Darfur sorununun çözülmesi için Kapsamlı Barış Anlaşması'nın (CPA) tamamlanmasını ele aldıklarını söyleyen Mitchell, "Bu barış ve istikrara ulaşılması açısından son derecede önemlidir" dedi.

Ocak ayında yapılacak referandumun adil şekilde düzenlenmesinin de önemine vurgu yapan Mitchell, Seçim Komisyonu ile de bir araya geleceklerini ve İngiltere'nin bu konudaki yardımlarını gözden geçireceklerini söyledi.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Sudan-İngiltere İlişkililerinden sorumlu Sekreter Ömer Sıddik de, "İki ülke arasında referandum konusunda fikir alışverişleri yapıldı. Referandumun zamanında yapılması için bütün çalışmalarla ilgili İngiliz Bakana bilgi verdik. Sayın Bakan bizden referandum oylamasının açık, hür ve baskı olmadan düzenlenmesi için çalışmaların yapılmasını istediler. Bizde kendilerine bütün çalışmalarımızın bu yönde olduğunu belirttik. Sudan Hükümeti güvenlik konusunda da üzerine düşen bütün
görevi yapmak için önlemlerini aldılar" dedi.

İngiliz Bakan Mitchell Sudan ziyareti kapsamında Darfur ve Özerk Güney Sudan'ın başkenti Juba'yı ziyaret edeceği bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir