ASAYİŞ - 21 Mart 2018 Çarşamba 09:38

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı

A
A
A
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011 yılında polislikten komiserliğe geçiş sınavında sorulara ulaşıp FETÖ mensuplarına verdiği tespit edilen polis memuru ve öğretmenlerden oluşan 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "2011 yılında yapılan polislikten komiserliğe geçiş sınavında FETÖ silahlı terör örgütü üyelerinin yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişerek sınav sorularını örgüt üyelerine verdiklerinin tespiti üzerine sınav sorularını önceden ele geçirerek örgüt üyelerine verdikleri ve sınav sorularının verilmesine aracılık ettikleri tespit edilen, polis memuru ve öğretmenlerden oluşan toplamda 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı verilen FETÖ şüphelilerinin işlemleri devam etmektedir" denildi.

Abdullah Sarica
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon ’24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ 2 Mayıs’ta start alıyor Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde 2-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ’24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nin lansmanı düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner, her yıl Trabzon’un tanıtımına büyük katkı sağlayan festivalin, bölgenin sanatsal ve kültürel yaşamına canlılık getirdiğini söyledi. Uzuner “Bu yıl 24. kez düzenlenecek Trabzon’un ve ülkemizin en seçkin kurumsal festivalleri arasına adını yazdıran ‘Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nin bir zamanlar hayali bile kurulamazdı. Bu festival, büyüdükçe anlamlanan, anlamını buldukça çoğalan ve ilk etapta Karadeniz’e kıyısı olan ülkeleri kapsarken, şimdi dünyanın her ülkesine, her şehrine dokunan 24 yıllık bir tarihi içinde barındırıyor. Dile kolay 24 sene içinde 54 yabancı ülkeden 206 oyun ve Devlet Tiyatrolarının 12 farklı bölgesinden yüzlerce oyunla 506 temsil ve 235 binden fazla seyirci sayısına ulaştık. Her yıl Karadeniz’in incisi Trabzon’umuzun tanıtımına büyük katkı sağlayan festivalimiz, bölgenin sanatsal ve kültürel yaşamına canlılık getirirken tiyatro sanatını da yaygınlaştırıyor; dünyanın pek çok farklı ülkesinden ve Devlet tiyatrolarımızın birçok bölgesinden gelen seçkin tiyatro topluluklarını sanatın evrensel diliyle sizlere ulaştırıyor. Bugün, daima artan coşkusuyla büyüyen 24. Uluslararası Tiyatro Festivalimizin bu yılki programını sizlerle paylaşmanın heyecanı içindeyiz. Festival programımız, 2 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te Devlet Tiyatroları Genel Müdürümüz Tamer Karadağlı ve Genel Müdür Yardımcımız Başrejisörümüz Sükut Işıtan’ın da katılımıyla, Atatürk Alanı Meydan Parkındaki programla başlayacak. Ardından protokol, halkımız, siz değerli basın mensupları ve yerli yabancı sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek ve artık gelenekselleşin Meydan Parkından Haluk Ongan Sahnesine yapılacak kortej yürüyüşü ile devam edecek” dedi.