GÜNDEM - 16 Ağustos 2018 Perşembe 16:07

Ankara Valiliği: 'Bayramda yol çalışmalarına ara verilecek'

A
A
A
Ankara Valiliği: 'Bayramda yol çalışmalarına ara verilecek'

Ankara Valiliği, Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşların ve yol kullanıcılarının güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla 18-26 Ağustos tarihleri arasında yapımı devam eden kısa süreli yol çalışmalarına ara verilmesinin sağlanıldığını bildirdi.


Ankara Valiliği, Kurban Bayramı tatilindeki yol durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, trafik yoğunluğunun artacağı değerlendirilen Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşların ve yol kullanıcılarının güvenle seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla 18-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında, yapımı devam eden kısa süreli yol çalışmalarına ara verilmesinin sağlandığı belirtildi. Yol yapım çalışmaları devam etmekte olan çalışma alanlarında sürücülerin işaret ve levhalara dikkat etmesi gerektiği ifade edildi. 

Açıklamada, 18-26 Ağustos tarihleri arasında Samsun yolu Çalışkanlar, Ortaköy, Gökçeyurt, Maliye Noktası kavşakları ile Konya yolu TŞOF kavşağının beton bariyerlerle kapatılacağı, yolun bu noktalarda transit olarak verileceği bildirilerek, şunlar kaydedildi: 

"Ayrıca, 18-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ankara ili üzerinden Samsun yolunu kullanarak Kayseri istikametine gidecek araç sürücülerinin alternatif yol olarak Ankara-Gölbaşı-Bala-Kaman-Kırşehir-Kayseri güzergahlarını kullanmaları tavsiye edilmektedir. Bayram tatili süresince Ankara-Samsun yolunun 16-40. ile 47-58. kilometrelerinde ve Ankara-Konya yolunun 80-85. kilometrelerinde yolun yoğunluğu ve hassasiyetinden dolayı sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı bir şekilde seyretmeleri; hız kurallarına, trafik işaret ve işaretlemelerine uymaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak TTK’ya ait maden ocağındaki göçükte Tevfik Soy isimli işçi hayatını kaybetti Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu; Türkiye Taşkömüü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen göçükte ağır yaralanan Tevfik Soy isimli işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. TTK’ya ait Gelik işletmesinde saat 12.15 sıralarında meydana gelen göçükte kalan ve ağır yaralanan Tevfik Soy; hayatını kaybetti. Acı haberi alan Soy’un ailesi Atatürk Devlet Hastanesi’ne geldi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da hastaneye gelerek taziyelerini bildirdi. Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, göçüğün ilk anından itibaren Tevfik Soy’un bilincinin kapalı olduğunu ve olay yerindeki arkadaşları ile diğer ekiplerin anında müdahalede bulunduğunu belirtti. Hacıbektaşoğlu, "Saat 12.15 sıralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu işletmesinde Bir göçük meydana geldi. Göçüğe3 işçi kardeşimiz maruz kaldı. İkisi kaçarak kurtuldu. Tevfik soy isimli işçimiz göçük altında kaldı. Bel bölgesinden aşağısı...Yalnız ilk göçük anından itibaren bilinci kapalıydı. Olay yerindeki arkadaşları ve diğer ekipler anında müdahale ettiler. Saat 13.50 sıralarında göçükten çıkardılar. Kurtarma çalışması devam ederken sağlık ekipleri de ocağı indiler. Onlar da müdahalelerine devam ettiler. Göçükten çıkartıldıktan sonra ambulansta ve hastanede müdahaleler devam etti. Maalesef kurtaramadık. Tevfik Soy isimli kardeşimiz vefat etti. Şehit oldu. Allah’tan rahmet diliyoruz, ailesine, arkadaşlarının ve madencilerimizebaşsağlığı diliyoruz. Diğer arkadaşlarımızın durumu iyi. Büyük geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi. Öte yandan evli ve iki çocuk babası olan Soy’un kuruma 2019 yılında madenci olarak başladığı öğrenildi.