EĞİTİM - 21 Temmuz 2017 Cuma 13:43

AÖF'e sınavsız giriş müjdesi

A
A
A
AÖF'e sınavsız giriş müjdesi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.

AÜ Açıköğretim Fakültesi Balıkesir Büro Yöneticisi Necati Eroğlu, sınavsız giriş konusunda bilgi verdi. Eroğlu, "Anadolu Üniversitesi (AÜ), üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun (Açıköğretim Fakültesi dahil) olan ya da örgün üniversitede okumaya devam edenler için 37 ön lisans , 18 lisans bölümünü şartsız ve sınavsız okuma imkanı sunuyor. Bu yıl Suudi Arabistan'a da büro açan üniversitemiz, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İlahiyat (Arapça), İşletme (İngilizce) ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) programlarını da açtı" dedi.

Müdür Necati Eroğlu, halen aynı alanda olmamak şartıyla Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarından birini tercih ederek ikinci üniversite kapsamında bölüm okuma fırsatının ortaya çıktığını söyledi. Eroğlu, “Hayata ve kendisine bir değer katmak isteyen , ben de bu toplumun bir bireyiyim” diyenler üniversitemizi tercih ediyor" dedi.

"En çok tercih edilen bölümler adalet ve ilahiyat"

Açıklamasının devamında en çok tercih edilen bölümler olarak Adalet ve İlahiyat bölümleri olduğunu kaydeden Eroğlu, üniversiteye kayıt yaptıran 1 milyonun üzerinde öğrenciye internet ortamında e-kampüs sistemi ile çalışma ortamı sunulduğunu söyledi. Bu yıl 5 programın daha üniversite eğitimi kapsamına eklendiğini belirten Eroğlu, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İlahiyat (Arapça), İşletme (İngilizce) ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) programlarının da açıldığını söyledi.

Balıkesir Bürosu Şube Müdürü Necati Eroğlu, Türkiye genelinde 105 bürolarının bulunduğunu, bu yıl açılan Suudi Arabistan bürosu ile yurt dışında 6 büroya ulaştıklarını kaydetti. İkinci üniversiteyi okumak isteyenlerin bulundukları yerlerin AÖF bürolarına müracaat edebilecekleri gibi internet ortamında kendilerinin de ön başvuru yapabileceğini aktaran Eroğlu, bu yıl ikinci üniversite tanıtım faaliyetleri kapsamında çok yoğun bir dönem geçirdiklerini, AÖF Balıkesir Bürosu olarak Balıkesir il merkezinde bulunan liselerin bir çoğunda tanıtım faaliyetlerinde bulunduklarını bildirdi. Ayrıca Balıkesir Üniversitesinde yoğun bir tanıtım faaliyetinde bulunduklarını belirten Eroğlu, “Hayallerim bir diplomaya sığmaz” diyen herkesi 5-18 Eylül 2017 tarihleri arasında ikinci üniversite kayıtlarının gerçekleştirileceği AÖF bürolarına beklediklerini söyledi. 

Hüseyin Tokmak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.