EĞİTİM - 07 Ocak 2018 Pazar 12:29

AÖL kayıt yenileme ve AÖL iş takvimi 2018

A
A
A
AÖL kayıt yenileme ve AÖL iş takvimi 2018

Açık Öğretim Lisesi AÖL 2018 iş sınav takvimi, öğretimlerine Açıköğretim lisesinden devam eden öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı.Sınav takvimi uyarınca Açık Öğretim Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem Yeni (İlk Kayıt) Kayıt İşlemleri başlıyor. Bu haberimizde tüm bu konular ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden 2018 yılı aöl iş takvimi ve kayıt yenileme ile igili detaylar yayınlandı. Buna göre, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesini kapsayan kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmeyen adaylar sınavlara girme hakkından mahrum kalacaklar. Ayrıca açık liseye devam edecek öğrencilerden mazeretli yeni kayıt yaptıracakların kayıt yenileme işlemleri ile ders seçme ve sınav irtibat merkezi belirleme işlemleri de 2018 Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilmek zorund ve Açık Öğretim Lisesi için, kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme yüklenme işleminin de bu ay sonuna kadar tamamlaması gerekiyor.

AÖL kayıt yenileme ve AÖL iş takvimi 2018

İşte Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2017-2018 İş Takvimine göre yapılması gereken işlemler ve tarihleri;

* Açık Öğretim Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem Yeni (İlk Kayıt) Kayıt İşlemleri 8-23 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak.

* Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri de 8-23 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak.

* Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem Mazeretli Yeni Kayıt (İlk Kayıt) (Açık Öğretim Lisesi için) / Kayıt Yenileme işlemleri 24-26 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

* Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Ders Seçme ve Sınav İrtibat Merkezi Belirleme
(Sınava Girmek İstediği Yer) İşlemleri 10-26 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak.

* Açık Öğretim Lisesi için, Kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son giriş tarihi 31 Ocak 2018 olarak belirlendi.

* 17-18 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi II. Dönem Sınav Giriş Yerleri 13 Mart 2018 tarihinde yayınlanacak. .

* Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi II. Dönem Sınav Sonuçları 13 Nisan 2018 tarihinde yayınlanacak.


* Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı III. Dönem Kayıt
Yenileme işlemleri 24 Nisan - 14 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak.

* Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Ders Seçme ve Sınav İrtibat Merkezi Belirleme (Sınava Girmek İstediği Yer) İşlemleri 27 Nisan - 14 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak.

* 7-8 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacak Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi III. Dönem Sınav Giriş Yerleri 3 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanacak.

* Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı III. Dönem Sınav
Sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanacak.

AÖL kayıt yenileme ve AÖL iş takvimi 2018
 

AÇIKLAMALAR

NOT: (LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUNUZ)

Açık Öğretim Liseleri Müdürlükleri yukarıda sıralanan iş ve işlemlerin tarihini değiştirme hakkına
sahiptir.

 Açık Öğretim Liseleri Kısaltmaları, Açık Öğretim Lisesi (AÖL), Mesleki Açık Öğretim Lisesi
(MAÖL), Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi (AÖİHL)

İş bu Sınav Takvimi İşlemleri Açık Öğretim Liselerinin tamamını kapsamaktadır.

Sınav İrtibat Merkezi öğrencinin o sınav döneminde sınava girmek istediği yeri ifade etmektedir.
Takvimde belirtilen tarihler dışında sınav yerlerinde değişim (MEB Merkezi Sınav Yönergesinde
belirtilen haller dışında) yapılmayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimiz, bu tarihler arasında kendi
sayfalarından ya da İrtibat Bürolarımız aracılığıyla Sınav İrtibat Merkezlerini güncellemelidir.

 Ders Seçim İşlemleri öğrencilerimizin kendi sorumluluğunda olan işlemlerdir. Bu sebeple
öğrencilerimiz belirtilen tarihler arasında mutlaka ders seçme işlemlerini kendi sayfalarından ya da
İrtibat Bürolarımız aracılığıyla yapmalıdır.

Ders seçimini çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde yapmayan öğrencilerin sınava gireceği
dersler Bilgi Yönetim Sistemi tarafından atanır ve öğrenciler seçilen bu derslerden sınava girmek
zorundadır.

Dikkat: Öğrencimizin seçmiş olduğu ders, tek bir ders dahi olsa merkez tarafından ders tamamlaması
yapılmayacaktır.

Dikkat: 2017_2 Döneminde Ortaokul/İlköğretim Diplomasıyla İlk Kayıt/Yeni Kayıt yaptıran
Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için ders seçim işlemleri otomatik olarak gerçekleşecektir. Bu
öğrenciler ders seçimi işlemi yapmayacaktır.

Yeni Kayıtlar, Açık Öğretim Lisesi için, 1. ve II. dönemler; Mesleki Açık Öğretim ve Açık Öğretim
İmam Hatip Liseleri için sadece 1. dönemde alınmaktadır.

2018 AÖL İŞ TAKVİMİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli PAÜ Dış Ticaret Bölümü kariyer sohbetlerinin 4’üncüsü düzenlendi Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret bölümü tarafından Kariyer Planlama dersi kapsamında düzenlenen “Kariyer Sohbetleri” etkinliğinin 4’üncüsü düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret bölümü tarafından Kariyer Planlama dersi kapsamında Kariyer adımlarından bahseden Ömer Yaşar, gümrükler başmüdürlüğüne muayene memuru olarak başlandığı, şu anda Denizli gümrük müdürlüğünü yürüttüğünü belirterek, mezun olduğu üniversitede gümrük mevzuatı, gümrük tarifeleri, dahilde işleme rejimi, kaçakçılık mevzuatı ve idari hukuk alanlarında ders verdiği ifadesinde bulundu. Konuşmasının devamında Dünya Gümrük Örgütü, Dünya Gümrük İşbirliği Teşkilatı ve Türkiye dahil olduğu sözleşmeler hakkında bilgiler aktardı. Ayrıca bakanlık ve gümrük idarelerinin, insan, hayvan, bitki sağlığı ve varlığının korunması sanatsal, tarihi veya arkeolojik değeri olan ulusal hazinenin korunması, çevrenin korunması, dış ticaret rejimi hükümlerinin uygulanması gümrük vergilerinin tarh, tahakkuk, tebliği, tahsili vb. birçok misyonu yüklendiğini belirterek, kaçakçılıkla mücadelede misyonuna da değindi. Gümrük işlemlerine ve teşkilat yapısına ilişkin işleyişi anlatan Müdür Yaşar, öğrencilerimize dış ticaret bölümü öğrencileri olarak süreçlere dahil olup, katkı sağlayabileceklerini ifade ederek iş ve staj süreçlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amiri Emrah Turan ise elektronik öğretmenliği mezunu olmasına rağmen bu mesleğe başladığını ve her zaman severek mesleğini icra ettiğini belirterek sözlerine başladı. Yapılan işi severek yapmanın hayatta mutlu olmanın önemli bir kriteri olduğunu dile getiren Turan, Türkiye’deki adli kolluk kuvvetlerinden biri olan Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüklerinin yapılanmasına ilişkin bilgiler verdi. Gümrük muhafaza genel müdürlüğü içinde uzmanlaşılmış birimler ve ekipler, bot devriye ekipleri, X-ray operatörleri, dedektör köpek idarecileri, narkotik personelleri ve komuta kontrol merkezleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Görev sahası hakkında da tanımlamalarda bulunan Turan, deneyim ve hatıralarını öğrencilerle paylaşarak ALO 136 kaçakçılık hattı hakkında da bilgiler verdi. Soru cevap bölümü ile tamamlanan söyleşide tecrübelerini ve hatıralarını öğrencilerle paylaşarak güzel ve eğlenceli bir kariyer sohbeti gerçekleştiren Ömer Yaşar ve Emrah Turan’a, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahar Türk tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.