ASAYİŞ - 30 Kasım 2015 Pazartesi 15:46

Arabalı vapur iskeleye çarptı: 13 yaralı

A
A
A
Arabalı vapur iskeleye çarptı: 13 yaralı

Çanakkale-Eceabat arasında sefer yapan Avşa Adası adlı arabalı vapur yanaşırken iskeleye çarptı. Kazada yaralanan 13 kişi hastanede tedavi altına alındı.

GEŞTAŞ’a bağlı Çanakkale-Eceabat arasında sefer yapan Avşa Adası adlı arabalı vapur, Çanakkale İskelesi'ne yanaşırken belirlenemeyen bir sebepten dolayı iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle 12 yolcu ve 1 mürettebat yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazaya şahit olan vatandaşlar, geminin çok hızlı olduğunu ve büyük bir gürültüyle iskeleye çarptığını söyledi.

Öte yandan, kazanın ardından Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.’den yapılan açıklamada, "Bugün saat 14.00’te Eceabat’dan Çanakkale’ye hareket eden Avşa Adası Gemimiz henüz belirlenemeyen sebepten dolayı saat 14.20 civarında Çanakkale İskelesi’ne yanaşma esnasında çarpma meydana gelmiştir. Detayları en yakın sürede tekrar basın mensupları ile paylaşacağız" denildi.

CÜNEYT AKAY - UTKU YAŞAR CÜCE
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de ilk kez “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile SCC Enerji arasında imzalanan protokol kapsamında Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü iş birliğinde Muğla’da ilk kez 16-17 Mayıs tarihlerinde “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhurbaşkanlığı 12. Kalkınma Planı 2053 hedefleri Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları ve Paris Antlaşması iyi niyet beyanı kapsamındaki hedeflerin farkındalığını arttırmak için MSKÜ Ay Işığı Meydanı’nda (Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Önü) yapılacak olan festival, “Kampüs Senin!” sloganıyla üstlendiği misyon ile üniversite öğrencilerini sürdürülebilirlik kavramlarıyla buluşturacak. Bu festival, doğanın korunması, suyun önemi, atıkların geri dönüşümü, küresel ısınma ve iklim değişikliği vb. konularda çevre dostu uygulamaların ve sürdürülebilir yaşam tarzının önemini vurgulayarak eğlenceli bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Festival sahnesi, çeşitli konserlere, ateş dansı gösterilerine, DJ performanslarına ve konserlere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, stant alanında yer alan topluluklar ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek sürdürülebilirlik atölyeleri, ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunacak. Sürdürülebilirlik atölyeleri, geri dönüşüm materyallerinden maket yapımı, çevre, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konusunda bilgi veren sunumlar, çevreci mutfak ve organik yiyeceklerin sunulduğu lezzet köşeleri, satranç ve origamiye kadar birçok farklı etkinlik yer alacak. Öte yandan festival, sürdürülebilirlik temalı duvar boyama çalışması, ata tohumun öneminin anlatılması, tohum topu yapımı, doğa yürüyüşleri, bisiklet kullanımının yaygınlaşması, müzik performansları, kültürel tanıtımlar, el sanatları sergileri, kahve stantları ve daha pek çok etkinlikle sürdürülebilir bir geleceği desteklemek ve toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek için muhteşem bir platform sunacak. Etkinliğe, çevre ilçelerdeki yüksekokul ve fakültelerden gelecek öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte yüksek bir katılımın olması bekleniyor. Ücretsiz kahve ve ikramların sunulacağı Sürdürülebilir Fest, her yaştan ve her kesimden katılımcıyı heyecanla bekliyor. Sürdürülebilir Fest’in düzenleme ekibinde, Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü’nden Koordinatör Dr. Öğretim Üyesi Vesile Hatun Akansel, Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ayla Çetinkaya, Araştırma Görevlisi Naz Fulya Çibik, Öğretim Görevlisi Dr. Serap Altın Kaya, ve SCC Enerji A.Ş. Kurucusu ve Yönetici Serdar Kayhan ve Müdürü Efecan Lokaç ve Bodrum Güçbirliği Derneği yer alıyor.