MAGAZİN - 13 Ağustos 2016 Cumartesi 09:54

Arabeskin kralı Ferdi Tayfur, villa davasını kaybetti

A
A
A
Arabeskin kralı Ferdi Tayfur, villa davasını kaybetti

Arabeskin kralı Ferdi Tayfur, Marmaris’te 2 villa karşılığı inşaatı üstlenen taşeron firmaya açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, işi geciktirdikleri gerekçesiyle 2 villayı firmaya vermek istemeyen Tayfur’u haksız buldu.

Ferdi Tayfur, 2004‘te, Marmaris'in Beldibi Mahallesi Gökbel mevkiindeki kendisine ait 6 dönümlük arazi üzerine 20 villa yaptırmak için müteahhitle anlaştı. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen villalar bitmeyince, Tayfur, 2009 sonunda 2 villanın tapusu karşılığı başka bir taşeron firmayla el sıkıştı. Bunun üzerine işi elinden alınan müteahhit, Ocak 2010’da Tayfur’un aleyhine 520 bin TL'lik tazminat davası açtı. Dava sürerken, Ferdi Tayfur ile taşeron arasında da anlaşmazlık çıktı. Tayfur, işi sözleşmeden belirtilen süre içerisinde bitiremedikleri gerekçesiyle, firmaya verdiği 2 tapunun iptali için Haziran 2011’de dava açtı. Davanın, geçtiğimiz yıl sona erdiği ve sanatçının kaybettiği ortaya çıktı. Tayfur’un kararı temyiz ettiği hem bu konuyla, hem de inşaatı ilk üstlenen müteahhitin 2009’da açtığı tazminat davasıyla ilgili yargı sürecinin devam ettiği öğrenildi. 

Vural Efecik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.