GÜNDEM - 23 Haziran 2016 Perşembe 14:21

Arap işadamları saç ekimi için Türkiye'ye özel jet gönderiyor

A
A
A
Arap işadamları saç ekimi için Türkiye'ye özel jet gönderiyor

Saç ekimi konusunda dünyada önemli bir yere sahip Türkiye'ye Araplar da yoğun ilgi gösteriyor.

Saç ekim konusunda Saç ekim Merkezi Genel Koordinatörü ve Trikolojist Bahadır Sercan Ayar konu ile ilgili olarak, “Çeşitli ilginç talepler geliyor. Zengin Arap hastalarımız otelden helikopterle merkezimize gelmek istediklerini söylüyorlar. Helikopter pistinin olup olmadığını soruyorlar. Bazı Arap hastalar ise kendi ülkelerinde bu ameliyatın gerçekleştirilmesini istiyorlar ve ekibinizin tüm masraflarını karşılayıp sizi jetle İstanbul'dan aldırabilirim gibi talepler geliyor” dedi.

Saç ekim Merkezi Genel Koordinatörü ve Trikolojist Bahadır Sercan Ayar, saç ekimi süreçlerini anlattı. Saç ekimi operasyonunda hangi teknikleri kullandıklarını anlatan Sercan Ayar, hastaların talepleri ve yapılan uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Saç ekiminde yeni teknolojiyle birlikte gelen “fue” uygulamasından söz eden Bahadır Sercan Ayar, “Saç ekimi hali hazırda iki teknikle yapılıyor. Son yedi yıldır yeni bir teknik var ama onun öncesinde cerrahi ve mikro cerrahi olmak üzere ikiye ayrılan iki teknikle yapılıyordu. Eski olan teknikte enseden saçlı deri alınıp dikiş atılırdı ve ensede bir iz kalırdı. Ve hastalar istediği kısalıkta saçını kullanamazdı. Ama son 8-10 yıldır gelişen "Fue" adı verilen mikro cerrahi olan teknikte 0- 6 mili metre çapında mikro punch adı verilen iğnelerle, tek tek saç köklerini aldığımız için hasta istediği kısalıkta saçını kullanabilir. Bunun yanı sıra en önemli unsur da eski tekniğe göre ekilen saç kökü sayısı bu yeni teknikte iki kat daha fazla oluyor. Operasyon süresi ortalama olarak söylemek gerekirse 6 ile 8 saat arası sürüyor. Ortalama 6 ile 8 ayda ekilen saçın yüzde yetmişi, yüzde sekseni çıkmış oluyor. Birinci yıl tamamlandığında ekilen saçların tamamına kavuşmuş oluyor ve dilediği gibi saçlarını uzatabiliyorlar” dedi.

“MERKEZİMİZDE HELİKOPTER PİSTİNİN OLUP OLMADIĞINI SORUYORLAR”
Bazı hastaların farklı isteklerinin olabildiğini söyleyen Saç ekim Merkezi Genel Koordinatörü ve Trikolojist Bahadır Sercan Ayar, özellikle zengin Arap hastaların çok ilginç istekleri olabildiğini belirtti. Yüzde 80 hastanın Ortadoğu'dan geldiğini vurgulayan Bahadır Sercan Ayar, “Şu anda yüzde 80 hasta Ortadoğu'dan sağlanıyor diyebilirim. Ortadoğu'da özellikle Dubai ve Katar bölgesinde çok fazla hasta var. Ancak yakın bölgeler oldukları için bunun yanında Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Lübnan gibi ülkelerden de çok fazla talep alıyoruz. Saç ekimi ile ilgili farklı ve ilginç taleplerle karşılaşabiliyoruz... Saç çizgileri, vs. Hastalarımızın çoğu referansla geldikleri için sıkıntı yaşamıyoruz. Biz aynı zamanda sağlık turizmi de yapıyoruz. Hastalarımızın otel konaklama, havalimanı transferlerini de sağlıyoruz. Çeşitli ilginç talepler geliyor. İstanbul trafiğinin yoğunluğunu önceki gelen arkadaşlarından bildikleri için zengin Arap hastalarımız otelden helikopterle merkezimize gelmek istediklerini söylüyorlar. Merkezimizde helikopter pistinin olup olmadığını soruyorlar bunun yanı sıra yine ilginç taleple geliyor. Özellikle buraya gelemeyen veya gelmek istemeyen Arap hastalara da orada kendi bölgelerinde bu ameliyatın gerçekleştirilmesini istiyorlar. Ve bununla alakalı 'ekibinizin tüm masraflarını karşılayıp sizi jetle İstanbul'dan aldırabilirim' gibi talepler geliyor” şeklinde konuştu.

“ÇİM ADAM GİBİ OLDUĞUNU DÜŞÜNEN HASTALARA DA ÖRNEK OLMAK ADINA BENDE SAÇ EKTİRMEYE KARAR VERDİM”

Kendisinin de saç ektirme operasyonu geçirdiğimi ifade eden Saç ekim Merkezi Genel Koordinatörü ve Trikolojist Bahadır Sercan Ayar, “6 ay önce bende saç ektirdim. Bu psikolojik olarak bir rahatsızlığım bulunduğundan değildi. Yapmış olduğumuz iş saç ekimi ve saç tedavileri olduğu için bizde kendi merhemimizi kendi başımıza sürmeye karar verdik. Aynı zamanda o olumsuz “çim adam” gibi olduğunu düşünen hastalara da, korkan çekinen hastalara da canlı bir örnek olmak adına bende saç ektirmeye karar verdim ve 6. ayda görüldüğü gibi yoğun sık saçlara kavuştum” diye konuştu.

MURAT HOROZ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da hasta ve mahsur kalanlar belediyenin çabasıyla kurtarıldı Van’ın farklı noktalarında kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardımına belediye ekipleri koştu. Ekipler bir tarafta hasta ve ambulansları kurtarılırken, bir yandan da yollarda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişti. Kentte etkisini sürdüren kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle yoğun bir mesai harcanıyor. 7-24 esasına göre yollarda olan karla mücadele ekipleri, Yukarı Darıca Mahallesi Aşağı Darıca Mezrası’nda akşam saatlerinde rahatsızlanan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası Habip Kara’nın (83) yakınları 112 sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yolların kapalı olmasından dolayı 112 sağlık ekipleri Başkale Şantiye Şefliğinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Başkale ilçe merkezine yaklaşık 66 kilometre uzaklıktaki mahalleye ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren çalışma ile hastaya ambulansın ulaşmasını sağlayan ekipler mahalle ve mezra yolunu da ulaşıma açtı. Ayrıca ekipler, Tuşba ilçesi Yeşilköy Mahallesi, Özalp ilçesi Kırkçalı Mahallesi ile Gevaş ilçesi Aydınocak Mahallerinde yolda kalan ambulanslar da kurtarılarak, hastaya ulaşmaları sağlandı. "Onlarca araç kurtarıldı" Belediye karla mücadele ekipleri, Başkale ilçesi Ömerova Mahallesi, Edremit ilçesi Doğanlar ve Ayazpınar Mahalleleri, İpekyolu ilçesi Arıtoprak- Karakoç mahalleleri arası, Saray ilçesi Tamer Aydın Karakolu ve Karakaş Üs Bölgesi, Özalp ilçesi Gültepe Mahallesi, Gürpınar ilçesi Sevindik Mahallesi ile Bahçesaray ilçesi başta olmak üzere onlarca noktada yoğun tipi ve fırtına nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaş ve araçları kurtardı. Kurtarma çalışmaları 112 Acil Servis ve ilçe şantiye şefliklerine gelen ihbarlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Ayrıca kent merkezi ve kırsalda etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası 319 mahalle ve 306 mezra yolunun açılması için başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.