SAĞLIK - 28 Aralık 2012 Cuma 11:38

Arapların estetik merakı turizme yaradı

A
A
A
Arapların estetik merakı turizme yaradı

Yeni yıl hareketliliği çarşı pazardan sonra estetikçilerin de yüzünü güldürdü. Yeni yıla girerken tarzını değiştirmek isteyenler İstanbul'daki merkezlerin kapısını çaldı. Özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelen turistler hem yeni yıl tatilini geçirmek hem de estetik yaptırmak için aylar öncesinden rezervasyon yaptırdı.

Op. Dr Selehattin Tulunay, yılbaşı nedeniyle estetik operasyonların yanı sıra saç, sakal ve bıyık ektirmek için İstanbul'a gelen Arapların sayısının her geçen gün arttığını ifade etti. Aralık ayında tedavi için gelen 100 hastadan 40 tanesinin Ortadoğu ülkelerinden olduğunu ifade eden Tulunay, "İstanbul estetik operasyonlarında, dünyanın sayılı merkezleri arasına girmeyi başardı. Yılbaşı tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen hastalar hem fiyatların uygunluğundan hem de tatil yapmak için İstanbul'u tercih ediyor. Geçmiş yıllara nazaran başvuru sayısında yüzde 50 artış yaşandı. Yurt dışındaki yayınların da etkisiyle kentimiz dünyanın sayılı sağlık merkezleri arasına girdi. Yeni yıla yenilenerek girmek isteyenler aylar öncesinden gün almaya başladı. Dubai'de ve Avrupa'daki anlaşmalı acentelerimiz İstanbul'a turlar düzenliyor" ifadelerini kullandı.

TÜRK DİZİLERİ İSTANBUL'U ESTETİK MERKEZİ YAPTI

Türk dizileri ve Ortadoğu’da meşhur Türk sanatçıların da katkısıyla İstanbul'a ilginin her geçen gün arttığını belirten Selahattin Tulunay, "Özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelen Araplar ve Avrupalı hastalar burun ve meme estetiği, saç ve bıyık ekimi, yağ aldırma gibi operasyonlar için merkezimize büyük ilgi gösteriyor. Türkiye'deki fiyatların dünya ortalamasının altında olması ve operasyonlarda elde edilen başarı İstanbul'daki estetik merkezlerine büyük katkı sağladı. Yılbaşı nedeniyle son aylarda ciddi bir talep aldık. 100 hastadan 40 tanesi Ortadoğu ülkelerinden gelen arap hastalarımızdan oluşuyor. Beren Saat, Hülya Avşar, Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Kadir İnanır ve İbrahim Tatlıses gibi ünlü isimlerin fotoğraflarıyla acentamıza gelen hastalar oluyor. Sanılanın aksine sadece kadınlar değil erkekler de estetiğe büyük ilgi gösteriyor. Hastalarımızın yüzde 30'u erkek. Erkekler de karın yağı aldırma, göğüs küçültme, burun ameliyatı ve saç, bıyık ektirmek için geliyor. Yoğun ilgi karşısında Irak, Dubai ve Avrupa'daki ünlü acentelerle işbirliği anlaşmaları imzaladık. Avrupa’da irtibat ofisi açtık. Müşterilerimiz kayak turizmi, yılbaşı tatili ve estetik operasyonlarını aynı tarihlere planlıyor. Yaz turizmi döneminde gelenler de buna göre rezervasyon yaptırıyor. Hem ailesiyle tatile geliyor hem de bu esnada operasyon yaptırıyor“ diye konuştu.

ORTADOĞU'DA SAÇ VE BIYIK KARİZMANIN GÖSTERGESİ

Eskiden kadınlara hizmet veren pek çok estetik merkezinin şu anda erkek hastalar için de operasyonlar yaptığı bilgisini veren Tulunay, "Hem Türkiye hem de Arap ülkelerinde sakal, erkeklerde karizmanın ve gücün bir göstergesi olarak görülüyor. Araplar sakalsız ve bıyıksız olmayı büyük sorun olarak görüyor. Bazen de saçını sakalını daha da gürleştirmek ve ünlü Türk sanatçılarına benzetmek için gelenler oluyor. İşadamları sakal ve bıyık ekimi için bana geliyor çünkü ticari ortaklarının sakalları olmadığı için kendilerini ciddiye almadıklarını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.