GÜNDEM - 19 Ağustos 2018 Pazar 22:43

Arefe günü bankalar, eczaneler, PTT açık olacak mı? 20 Ağustos 2018 Pazartesi Arefe günü bankalar saat kaça kadar açık?

A
A
A
Arefe günü bankalar, eczaneler, PTT açık olacak mı? 20 Ağustos 2018 Pazartesi Arefe günü bankalar saat kaça kadar açık?

Arefe günü bankalar, eczaneler, PTT açık olacak mı? 20 Ağustos 2018 Pazartesi Arefe günü bankalar saat kaça kadar açık? İşte bu sorular Kurban Bayramı için geriye sayımın başladığı şu dakikalarda vatandaşların yanıtlarını en çok aradığı sorular... Peki, vatandaşların büyük merakla araştırdığı bu sorular için yapılan resmi açıklamalar neler? Arefe günü bankalar, eczaneler, PTT açık olacak mı? İşte, cevabı...

Arefe günü bankalar, eczaneler, PTT açık olacak mı? 20 Ağustos 2018 Pazartesi Arefe günü bankalar saat kaça kadar açık? Kurban Bayramına saatler kala vatandaşlar Arefe gününe kalan banka, eczane ve PTT ile olan işlerini halledebilmek için bazı soruların yanıtlarını araştırıyor. Arefe günü resmi kurumların açık olup olmadığını merakla araştıran vatandaşlar, 20 Ağustos pazartesi arefe günü bankalar, eczaneler ve PTT açık olacak mı? Arefe günü resmi kurumlar saat kaça kadar açık olacak? sorularının yanıtı haberimizin devamında..

Arefe günü bankalar, eczaneler, PTT açık olacak mı? 20 Ağustos 2018 Pazartesi Arefe günü bankalar saat kaça kadar açık?

Arefe günü özel işlerini halledecek olan vatandaşlar, bankalar ve PTT'lerin saat kaça kadar açık olacağını araştırıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde en çok sorgulanan konulardan biri de bankalar ve PTT'lerin çalışma saatleri oldu. Kurban Bayramı arefesi bu yıl 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. İşte 20 ağustos 2018 arefe günü bankalar, eczaneler açık mı sorusunun cevabı...

20 AĞUSTOS 2018 AREFE GÜNÜ BANKALAR VE PTT AÇIK MI?

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü Kurban Bayramı Arefesi ve bayram boyunca kapalı olan resmi kurumların büyük bir bölümü arefe günü öğlene kadar açık olacak. Vatandaşlar bankacılık işlemlerini 12:30’a kadar gerçekleştirebilecekler. Arefe Günü olması nedeniyle bankalar öğlene kadar hizmet verirken ve aynı durum PTT için de geçerl olacak. 20 Ağustos Salı günü PTT’de öğlene kadar hizmet verecek. Saat 12:30’dan itibaren kapatılan PTT’ler bir sonraki pazartesi gününe kadar işlem yapmayacak.

AREFE GÜNÜ ECZANELER AÇIK MI?

20 Ağustos Pazartesi Arefe günü idari tatil ilan edildiği için sadece nöbetçi eczaneler açık olacak. Konu hakkında İstanbul Eczacı Odası’nın yaptığı açıklama şöyle;
31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 20 Ağustos 2018 arife günü idari tatil ilan edilmiştir. “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik”in 34. maddesi “Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.” şeklindedir.
Buna göre;
20 Ağustos Pazartesi günü sadece nöbetçi eczanelerimiz hizmet verecek, diğer eczanelerimiz kapalı olacaktır.

KURBAN BAYRAMI'NDA KÖPRÜLER ÜCRETSİZ

Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan köprü ve otoyollar bayram süresince ücretsiz olacak. Başkan Erdoğan'ın imzasını taşıyan ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece 18 Ağustos Cumartesi günü saat 00.00'dan başlayarak 27 Ağustos Pazartesi saat 07.00'ye kadar "yap-işlet-devret" modeli ile yapılan projeler hariç olmak üzere, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bütün köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Ücretsiz olacak köprüler listesinde İstanbul'da bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de bulunuyor. İlgili karar kapsamında 21 Ağustos Salı günü saat 00.00'dan başlayarak, 24 Ağustos Cuma günü saat 24.00'e kadar belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin de ücretsiz olacağı açıklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.