ASAYİŞ - 22 Aralık 2014 Pazartesi 06:01

Ataşehir’de silahlı çatışma: 1 ölü 3 yaralı

A
A
A
Ataşehir’de silahlı çatışma: 1 ölü 3 yaralı

Ataşehir’de park içerisinde iki grup arasında meydana gelen silahlı çatışmada hayatını kaybeden Volkan Sancar’ın yoldan geçen bir vatandaşın otomobilinde hayatını kaybettiği tespit edildi.

Sancar’ın ölü bulunduğu aracın yaralı şahsı hastaneye götürmek isteyen yardımsever bir vatandaşa ait olduğu anlaşıldı. Olay 00.30 sıralarında Esatpaşa Parkı içerisinde meydana geldi. İddialara göre, aralarında husumet olan iki grup arasında park içerisinde silahlı çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada 4 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırı da ağır yaralanan Volkan Sancar yoldan geçen bir vatandaşın otomobili ile hastaneye götürülmek istendi. Ancak bu sırada ambulansın yakın olduğu için şahıs otomobilde sağlık ekiplerinin gelene kadar bekletildi. Otomobilde bekleyen Sincar bu sırada aşırı kan kaybından olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Ardından gelen sağlık ekipleri Volkan Sancar’ı hayata döndürmek için uzun süre uğraş verdi. Ancak yapılan tüm müdahalelerine rağmen Sancar kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, çatışmanın yaşandığı parkı ve caddeyi emniyet şeridiyle kapatarak geniş çaplı inceleme yaptı. Polis, olay yerine gelen Volkan Sancar’ın yakınlarını sakinleştirmekte güçlük çekti. Gerekli incelemelerin ardından Sancar’ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Çatışmada yaralanan iki kişi Haydarpaşa Numune eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken diğer bir kişi Özel Göztepe Medical Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların tedavileri devam ederken polis olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı. Hayatını kaybeden Volkan Sancar’ın hırsızlık, gasp ve benzeri suçlardan çok sayıda sabıkası olduğu ve cezaevinden birkaç ay önce çıktığı öğrenildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Turuş Kaya Mezarlarında kazı ve temizleme çalışmaları başladı Adıyaman’da Roma ve Bizanslılar tarafından kullanılan binlerce yıllık Turuş Kaya Mezarlarının turizme kazandırılması için kazı ve temizleme çalışmaları başladı. Adıyaman-Şanlıurfa Karayolu üzerinde Kuyulu köyü sınırlarında bulunan Turuş Kaya Mezarları’da son üç yılda yapılan temizleme ve kazı çalışmalarında 60 mezar ortaya çıkartıldı. Bu yıl Nisan ayında başlayan kazı çalışmalarında şuana kadar 2 kaya mezar ortaya çıkartılırken, mezarlar yeniden temizleniyor. İlk kazıların 1999 yılında yapıldığı Turuş Kaya Mezarlarının temizleme ve kazı çalışmaları 2021 yılına kadar ara verilmişti. Kommagene Canlandırma Projesi ile 2021 yılında yeniden başlayan çalışmalarda şuana kadar 10 dönümlük alan temizlendi. Mezarlarının içerisindeki taş ve toprak yığınları temizleniyor. Yağmur sularının mezarlara girmesini engellemek için üstte drenaj sistemi yapılıyor. Kazı ve temizleme çalışmalarının Eylül ayına kadar sürmesi bekleniyor. Adıyaman’ın önemli tarihi yapılarından birisi olan Turuş Kaya mezarlarının her birisinde değişik mimari ve farklı kabartmalar, bezemeler, bukranyumlar bulunuyor. Yaklaşık 2 yıllık kaya mezarların Roma ve Bizans döneminde kullanıldığı biliniyor. Kazı ve temizleme çalışmalarının başladığını söyleyen Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Turuş Kaya Mezarlarında bu yıl kazıya başladık. 1999 yılında başlayan ve ara verilen kazılar 2021 yılında başladı. 3 yıl aralıksız devam eden kazılarda yaklaşık 10 dönüm bir alan temizliği yapıldı. Temizliğin yanında mezar odalarını ortaya çıkartıyoruz. Önceki dönemde 60 adet kaya mezarı çıkartmıştık, bu yıl ise şuana kadar 2 adet kaya mezarını ortaya çıkarttık” diye konuştu.