ASAYİŞ - 01 Ağustos 2012 Çarşamba 19:33

Atatürk'ün manevi kızı hayatını kaybetti

A
A
A
Atatürk'ün manevi kızı hayatını kaybetti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

SAFA POLAT

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Ankara istikametine seyir halinde olan ve Kemal Adatepe ile Ülkü Adatepe'nin de içinde olduğu Adnan S. idaresindeki 34 YUY 65 plakalı otomobil, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kontrolden çıktı ve takla attı.

Kazada, Ülkü Adatepe olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Adnan S. ile Kemal Adatepe yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağırılan ambulanslarla ToyotaSa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÜLKÜ ADATEPE’NİN EŞİ AMELİYATA ALINDI

Sakarya’da meydana gelen kazada ölen Ülkü Adatepe’nin eşi Emin Öke Adatepe, Adatepe Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Sakarya’nın Akyazı ilçesin TEM Otoyolu üzerinde meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin aynı otomobilde bulunan eşi Emin Öke Adatepe, kaldırıldığı Toyota Sa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesinden Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Adatepe’nin bacağında kırıklar olduğu ve ameliyata alınacağı kaydedildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Adatepe’nin, eşinin ölümünden henüz haberdar olmadığı öğrenildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin Sakarya’nın Akyazı ilçesi sınırında TEM otoyolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Büyük, “Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’yi kaybettik. Kaza bugün akşam saatlerinde Akyazı yakılarında meydana geldi. Tek taraflı kaza sonucu bariyerlere çarpan araç takla attı. Kaza sonucu Ülkü Adatepe olay yerinde hayatını kaybetti. Yanında bulunan 2 kişi ise yaralandı” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin geçirdiği trafik kazasında vefat etmesi dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu yayımladığı mesajda, Atatürk'ün manevi kızı Adatepe'nin TEM otoyolunun Akyazı mevkisinde trafik kazasında hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Adatepe'ye rahmet, ailesine ve Türk ulusuna başsağlığı diledi.

GÜL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin vefatından derin bir üzüntü duydum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin geçirdiği trafik kazasında vefat etmesi dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. Gül mesajında, "Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin vefatından derin bir üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

OĞLU: ANNEM NASIL ÖLDÜ HALA İNANAMIYORUM

Sakarya'nın Akyazı ilçesi yakınlarında trafik kazasında hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin oğlu Ahmet Doğançay, “Annem nasıl öldü hala inanamıyorum” dedi. Adatepe yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe Sakarya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti, eşi ve otomobilin sürücüsü de yaralandı. Kaza sonrası üzücü haberi alan Ülkü Adatepe’nin oğlu Ahmet Doğançay Amerika’dan Türkiye’ye geldi. Kazaya ve annesinin ölümüne inanamayan Doğançay, “Ben hala inanamıyorum. Çünkü annem Amerika’ya geldi tedavilerini yaptırdık. Sağlığı çok iyiydi. Kaza nasıl oldu düz yolda, gündüz vakti, boş bir yol, düz bir yolda nasıl bir kazadır hala inanmıyorum. Biz memleketini seven ona hizmet eden, kim iyi yapıyorsa onu destekleyen gerçek Atatürkçüyüz. Atatürk nasıl bizim için ölmediyse annem de ölmedi. Annemin bizim için bıraktığı miras için çalışacağız. Cenaze töreni şuanda net değil ya cuma ikindi namazı ya da cumartesi öğle namazından sonra cenaze töreni yapacağız” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin evine gelerek Ahmet Doğançay’a başsağlığı dileklerini ileten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, “Ülkü annemize bu mübarek günde rahmet diliyoruz. Atamızın kızın hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkü annemizin oğluna baş sağlığı diliyorum. Artık o atamızın ülkü annemizin bize emanetidir. Ülkü annemize yakışan bir uğurlama töreni yapacağız. Hem inançlarımızın gereğini yapacağız hem de yurttaşlarımız Ülkü anneyi uğurlarken de bağırlarına basacaklar” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Adatepe’nin cenazesi Şişli Belediyesi’ne ait araçla alınarak, İstanbul’a gönderildi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.