DÜNYA - 21 Ekim 2025 Salı 18:27 | Son Güncelleme : 21 Ekim 2025 Salı 18:27

Ateşkesten bu yana Gazze'ye yalnızca 980 insani yardım tırı girdi

A
A
A
Ateşkesten bu yana Gazze'ye yalnızca 980 insani yardım tırı girdi

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, 10 Ekim'de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana Gazze Şeridi'ne yalnızca 980 tır insani yardım girdiğini, bunun 6 bin 600 tır geçişinin gerisinde kaldığını açıkladı.

Gazze Şeridi'nde Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkeste 12. güne girildi. Gazze Hükümeti Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ateşkesin 10 Ekim'de yürürlüğe girmesinden bu yana Gazze Şeridi'ne yalnızca 980 kamyon insani yardım girdiği, bunun 11 günde giriş yapması beklenen 6 bin 600 tır geçişinin çok gerisinde kaldığı ifade edildi. Yardım konvoyunda mutfak tüpü taşıyan 14 tır ve fırınlar, jeneratörler, hastaneler ve diğer kritik sektörler için dizel yakıt yüklü 28 tırın bulunduğu, halkın günlük yaşamını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu temel malzemelerde ciddi bir kıtlık yaşandığı belirtildi. Ateşkesin başlamasından bu yana Gazze'ye her gün giren ortalama tır sayısının, ateşkes anlaşması kapsamında beklenen günlük 600 tıra kıyasla '89' olduğu aktarıldı. İsrail'in Gazze'de 2.4 milyondan fazla kişiye açlığı dayatmaya devam ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada, sınırlı yardımların asgari düzeydeki insani ve yaşamsal ihtiyaçları bile karşılamadığı uyarısında bulunularak temel yaşam şartlarını sağlamak için gıda, tıbbi malzeme, yardım malzemeleri, yakıt ve mutfak tüpü de dahil olmak üzere günde en az 600 tırın acil ve istikrarlı bir şekilde gönderilmesi çağrısında bulunuldu. Yerel yönetimlerin, yardımların girişini kolaylaştırmak ve adil dağıtımını sağlamak için uluslararası insani yardım ve yardım kuruluşlarıyla tam koordinasyon içinde çalışmaya hazır olduğu yinelendi.
İsrail-Hamas arasında 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının ilk aşaması, İsrail askerlerinin kısmi çekilmesini, esir takasını ve Gazze'ye yapılan yardım girişinin artırılmasını içeriyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de ilahi rüzgarı esecek Niğde Belediyesi ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde şehrin kültürel hayatına değer katan etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda, NÖHÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından muhteşem bir ’İlahi Konseri’ düzenlenecek. Şehrin kültür ve sanat merkezi haline gelen Niğde Belediyesi Hazım Tepeyran Kültür Merkezi’nde, 17 Mart Salı günü saat 21.00’de başlayacak olan programda, tasavvuf musikisinin kalplere dokunan birbirinden eşsiz eserleri seslendirilecek. Dev kadrodan maneviyat dolu eserler Şef, Doç. Dr. Erhan Zeteroğlu yönetiminde sahne alacak olan konservatuvar ekibi, dinleyicilere manevi huzur dolu bir gece yaşatacak. Konserde kanun, ney, keman, ud, klavye, bağlama, kabak kemane ve ritim sazların eşsiz uyumuyla icra edilecek eserlere; Elifnur Ağan, Sena Nur Kinç, Melike Sezer, Ömer Konaç ve Yunus Emre Akkulu solist olarak hayat verecek. Saz heyetinde ise Nazlıgül Tok, Huzeyfe Toprak, Osman Erdoğan, Alper Akyol, Tarık Tunk, Onurhan Pamuk, Emircan Akmaz ile ritimlerde Öğr. Elm. Talha Altınçelik, Tuna Kete ve Esma Özbakır yer alarak katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. Başkan Özdemir’den konsere davet Niğde Belediye Başkanı Özdemir, "Üniversitemizle el ele vererek şehrimizin kültürel ve manevi iklimine katkı sunmaya devam ediyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu olmak üzere, kıymetli akademisyenlerimize ve öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Konservatuvarımızın kıymetli hocaları ve öğrencilerinden oluşan dev bir kadroyla, gönüllere hitap edecek eşsiz bir programa tüm musiki gönüllülerini davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Manisa Muradiye’nin altyapı sorunu bir buçuk yıl içinde bitecek Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Muradiye’de esnaf ziyareti yaptı, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Mahallede yaşanan sorunların farkında olduklarını belirten Başkan Balaban, altyapı çalışmaları nedeniyle kısa vadede bazı sıkıntılar yaşanabileceğini ancak projenin tamamlanmasıyla Muradiye’nin gelecek 60 yılının güvence altına alınacağını söyledi. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Muradiye Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemek amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Başkan Balaban’a, Başkan Yardımcıları Emine Özge Arslan ve Seyit Ali Özmen eşlik etti. Programda Muradiye Mahalle Muhtarı Eyüphan Aykıran ve partililer de yer aldı. Esnafı ziyaret ederek mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Balaban, vatandaşların yaklaşan bayramını da kutladı. Sorunlar çözülecek Muradiye’de en büyük sorunların başında altyapı eksikliği geldiğini belirten Başkan Semih Balaban, bunun giderilmesi için bölgede hummalı bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, "Muradiye yıllardır ihmal edilmiş durumda. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu Muradiye’nin sorunlarını çözmek için iki milyar liralık bir proje başlattı. Mahallenin altyapı sorunlarının tamamı bir buçuk yıl içerisinde çözülecek. Biliyoruz, büyük sıkıntılar çekiyorsunuz ancak bir buçuk yıl sonra altyapı problemi kalmayacak, dertleriniz son bulacak" dedi. ‘Muradiye bizim için önemli’ Yunusemre Belediyesi olarak Muradiye’de hayata geçirdikleri projeleri de anlatan Belediye Başkanı Balaban şunları söyledi: "Göreve gelir gelmez Muradiye için hızla harekete geçtik. İlk olarak vatandaşlarımızın belediye işlemlerini yerinde yapabilmesi için Ek Hizmet Binası’nı hizmete açtık. Böylece hizmeti halkımızın ayağına getirdik. Akasya Kafe’yi açarak önemli bir ihtiyacı giderdik. Ardından Yunusemre Gençlik Eğitim Merkezi’nin ikinci şubesini mahallemizde hayata geçirerek eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağladık. Kadınlarımızın önemli bir talebi olan kreşimizi de uygun fiyatlarla hizmete sunduk. Fizyoterapi, psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetlerinin verildiği Ali Çullu Sağlık Hizmetleri Merkezi’ni de mahallemize kazandırdık. Halk Lokantası, Halk Mandıra ve MASKİ hizmetleri de Muradiye’de vatandaşlarımızın ayağına kadar geldi. İnanıyorum ki CHP iktidarında Muradiye, Manisa merkezin üçüncü ilçesi olacak" şeklinde konuştu.
Bursa Kestel Belediyesi’nden Çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği Kestel Belediyesi, çölyak hastası vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini desteklemek amacıyla glütensiz gıda kolisi desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Kestel Belediyesi tarafından ilçede yaşayan çölyak hastalarına yönelik hazırlanan gıda kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kestel Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ilçede yaşayan çölyak hastası vatandaşlara yönelik destek çalışmalarını devam ediyor. Bu kapsamda Kestel Belediyesi, çölyak hastalarının sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini desteklemek amacıyla glütensiz gıda kolisi desteği sağlıyor. Çölyak hastalığı nedeniyle özel beslenme ihtiyacı bulunan vatandaşların yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen Kestel Belediyesi, glütensiz gıda kolileriyle ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü hafifletiyor. Toplumun her kesimine dokunan hizmetler üretmeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Erol, Kestel Belediyesi’nin özellikle sağlık açısından özel beslenme ihtiyacı bulunan vatandaşlara yönelik destek programlarını da önemle sürdürdüğünü ifade etti. "Kestel’de İkamet Eden Çölyak Hastası Vatandaşlarımıza Yönelik Glütensiz Gıda Kolisi Desteği Sağlıyoruz" Çölyak hastalarının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların ilerleyen süreçte de devam edeceği bildiren Başkan Erol, "Çölyak hastası hemşerilerimizin yaşamını kolaylaştırmak, sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimlerini desteklemek bizim için çok önemli. Bu anlayışla Kestel’de ikamet eden çölyak hastası vatandaşlarımıza yönelik glütensiz gıda kolisi desteği sağlıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi her kesimin yanında olmaya, hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar üretmeye devam ediyoruz" dedi. Başkan Erol, çölyak hastalarına yönelik bu desteklerin sadece bir yardım faaliyeti değil aynı zamanda toplumsal dayanışmanın bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, Kestel Belediyesi olarak her vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak projeler üretmeye devam edeceklerini ifade etti