DÜNYA - 11 Haziran 2009 Perşembe 18:33

Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı yapılacak

A
A
A
Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı yapılacak

Yunanistan'da bugün yapılan bakanlar kurulu toplantısında, ağırlıklı olarak kaçak göçmenlerle mücadele ve göçmenlerin ülkedeki durumu konuları ele alındı.

Toplantıdan sonra basına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopulos, Yunanistan'ın bu hususta Avrupa Birliği kapsamında bazı önlemler alması gerektiğini söyledi. Pavlopulos, özellikle kaçak göçmenlerin geldikleri ülkeye geri gönderilmelerini öngören anlaşmayı imzalayan tüm ülkelerin anlaşmaya uygun hareket etmesi gerektiğini savundu. Yunan medyası, Pavlopulos'un bu sözlerle Türkiye'yi kastettiğini iddia etti.

Yunan Bakan, kısa dönem içerisinde Atina'da Müslüman mezarlığı ve cami inşa edilmesinin de mümkün olacağını belirtti. Pavlopulos, bu konuda çalışmalar başlatıldığını söyledi. Yunan ALPHA News radyosuna göre, Müslüman mezarlığı, Atina şehir merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Shisto bölgesinde bulunacak. Caminin nereye inşa edileceği ise henüz belli değil.

MANOL KOSTİDİ-ATİNA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Prysmian işçileri Mudanya’da yürüdü Bursa’da Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Prysmian fabrikası işçileri, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin alınan eylem kararları kapsamında Mudanya’da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Prysmian fabrikasından çıkan işçiler Mudanya BUDO Meydanı’na kadar yürüyerek eylemlerini sürdürdü. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan işçiler, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Eyleme; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Bursa Şubesi yöneticileri, Prysmian İşyeri Sendika Başkanı Ekrem Şaş, işyeri temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Yürüyüş boyunca işçiler, "Metal işçisi direnişin simgesi", "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Direne direne kazanacağız" ve "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları attı. Birleşik Metal-İş Sendikası, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Aralık’ta açıklanan eylem kararlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, Genel Başkan Özkan Atar’ın, metal işçilerinin patronların dayattığı sefalet şartlarına boyun eğmeyeceğini, kazanılmış hakların gasp edilmesine izin verilmeyeceğini ve haklı talepler için mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini vurguladığı ifade edildi. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.