GÜNDEM - 12 Aralık 2021 Pazar 10:26

Atlı okçuluk yapan kaymakam, atölyesine girip okçu yüzüğü ve bıçak yapıyor

A
A
A
Atlı okçuluk yapan kaymakam, atölyesine girip okçu yüzüğü ve bıçak yapıyor

İzmir’in Bornova Kaymakamı Fatih Genel, görevinden artakalan zamanlarda soluğu atlı okçulukta alıyor. Okçu yüzüğü zihgir yapımında da geleneksel el sanatçısı unvanına sahip olan Genel, atölyesinde demir döverek bıçak da yapıyor. Kaymakam Genel, “Mesleğin bürokratik ve yorucu kısmının ardından kendimi doğaya atıyorum, el sanatlarına veriyorum” dedi.

İzmir’in sıra dışı kaymakamı olarak bilinen Bornova Kaymakamı Fatih Genel, yaşam tarzı ile dikkat çekiyor. Bir yandan at üstünde ok atan kaymakam, bir yandan da okçu yüzüğü olan zihgir yapımında da geleneksel el sanatçısı unvanına sahip.

Atlı okçuluk yapan kaymakam, atölyesine girip okçu yüzüğü ve bıçak yapıyor

Evinin bir bölümünü atölyeye çeviren Kaymakam Genel, demir döverek bıçak yapıyor. Genel, “Bana 'sıra dışı kaymakam' denince mahcup oluyorum. Mesleğe ilk başladığım yıllarda rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun yanında yetişmiştim. O mesela sıra dışıydı. Ben ise mesleği daha zevkli hale getirmeye çalışıyorum. Mesleğin bürokratik ve yorucu kısmının ardından kendimi doğaya atıyorum, el sanatlarına veriyorum” ifadelerini kullandı.

Atlı okçuluk yapan kaymakam, atölyesine girip okçu yüzüğü ve bıçak yapıyor

“Yıllardır ata sporları ile ilgileniyorum”

Yıllardır ata sporları ile ilgilendiğini belirten Genel, “Zaten çocukluğumdan beri at biniyordum. 2006’da da geleneksel Türk okçuluğu yaşamımıza girdi. Ben de o vesileyle at üzerinde ok atmaya başladım. Ağabeyim Sami Genel, Türkiye Atlı Okçuluk Federasyonu As Başkanı, kızı ise atlı okçulukta dünya şampiyonu. Rahmetli babam da nalbanttı” dedi.

Atlı okçuluk yapan kaymakam, atölyesine girip okçu yüzüğü ve bıçak yapıyor

“Ertelemeyin, bugünden yapın”

Bıçakçılık konusunda da geleneksel el sanatçısı unvanına sahip olmak için mülakata girdiğini söyleyen Genel, “Bence bir insan bir işi çok istiyor ve seviyorsa hem ondan yorulmaz hem de o işte başarılı olabilir. Birçok insan emekli olunca bir atölye kurup ahşap oymayı, ebru yapmayı hayal eder. Ben de diyorum ki ‘Bunu ertelemeyin, bugün yapın.’ Ben bugünden başladım. Emekli olmayı beklemedim” diye konuştu.

Atlı okçuluk yapan kaymakam, atölyesine girip okçu yüzüğü ve bıçak yapıyor

Genel, vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığını ve özellikle zihgir yapımı konusunda bazı vatandaşların kendisinden örnek alarak zihgir yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pendik’te çöpten çıkan bağlama gönüllere dokundu Pendik Belediyesi’nde temizlik görevlisi olan Bilgin Kaplan, çöpleri topladığı sırada bulduğu bağlamayı kamyon kasasında çalmaya çalıştı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Pendik’te sabah saatlerinde yaşanan renkli anlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Pendik Belediyesi’nde görev yapan temizlik görevlisi Bilgin Kaplan, Güzelyalı Mahallesi’nde rutin temizlik çalışması yaptığı sırada çöp konteynerini boşaltırken kenarda bırakılmış bir bağlama fark etti. Merak ederek bağlamayı eline alan Kaplan, trafiğin yavaş seyrettiği anda çöp kamyonunun kasasında güvenlik korumalı alanında kısa bir süre bağlama çalmaya çalıştı. O anlar, yoldan geçen başka bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede çok sayıda beğeni ve olumlu yorum aldı. Samimi görüntüler, izleyenlerin yüzünde tebessüm oluştururken, temizlik görevlisinin müziğe olan ilgisi takdir topladı. "Müzik ruhun gıdasıdır, herkesin çalmasını tavsiye ediyorum" Konuyla ilgili konuşan Bilgin Kaplan, "Güzelyalı Mahallesi’nde sabah saatlerinde çöpleri toplarken, çöp konteynerini dökerken kenarında sazı gördüm. Merak ettim, aldım. Böyle çalmaya çalışırken bir vatandaşın dikkatini çekmiş. Sosyal medyada paylaşmışlar, insanlar beğenmiş, güzel yorumlar yapmışlar. Bu benim çok hoşuma gitti. Müzik ruhun gıdasıdır. Herkesin çalmasını tavsiye ediyorum. Benim müzik aletleri arasında en sevdiğim bağlamadır. İzleyen ve beğenen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Düzce Otobüsten 46 bin silah parçası çıkmıştı: 5 şüpheli tutuklandı Düzce’de bir yolcu otobüsünde, İstanbul’a sevkiyatı yapılan 46 bin 655 silah parçası ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren silah kaçakçılarına yönelik yaklaşık 23 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Şüphelilerin Düzce’den İstanbul’a çok sayıda silah parçası sevkiyatı yapacağı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, şüphelilerden M.E.K.’ye ait Tokuşlar Mahallesi’ndeki iş yeri, otomobil ve yolcu otobüsünü takibe aldı. İş yerinden silah parçalarının koliler ve torbalar içerisinde otobüse yüklendiği tespit edildi. Otoyolda durdurulan araçlarda yapılan aramalarda, toplam 46 bin 655 silah parçası ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında; 2 bin 115 tabanca alt gövdesi, 2 bin 100 üst kapak takımı, 2 bin 100 namlu, 2 bin 100 tabanca iğnesi, 2 bin emniyet mandalı, 2 bin 100 mekanizma yatağı, 2 bin 100 üst kapak tutucu, 2 bin 100 üst kapak düşürme mandalı, 2 bin 100 iğne kontrol pimi, 2 bin 100 arpacık, 2 bin 50 tetik tutucu, 2 bin 50 iğne tutucu gibi diğer tamamlayıcı parçalar ile 1 adet silah yapımında kullanılan çok amaçlı torna tezgahı yer aldı. Ayrıca, aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Ekipler, ele geçirilen malzemelerin birleştirilmesi durumunda yaklaşık 2 bin 100 ruhsatsız tabanca üretilebileceğini belirledi. 5 kişi tutuklandı Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden M.E.K., A.Ö., M.C.Ö., İ.İ. ve Z.D. tutuklanırken, D.D. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: "İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır" Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail’in, Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanıdığı yönünde yaptığı açıklamanın, Netanyahu hükümetinin bölgesel ve küresel düzeyde istikrarsızlık oluşturmayı hedefleyen hukuk dışı eylemlerinin yeni bir örneğini teşkil ettiğini belirterek, "Yayılmacı politikalarını sürdüren ve Filistin Devleti’nin tanınmasını engellemek için her türlü çabayı gösteren İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, İsrail’in Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanımasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Keçeli, İsrail’in, Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanıdığı yönünde yaptığı açıklamanın, Netanyahu hükümetinin bölgesel ve küresel düzeyde istikrarsızlık oluşturmayı hedefleyen hukuk dışı eylemlerinin yeni bir örneğini teşkil ettiğini belirterek, "Yayılmacı politikalarını sürdüren ve Filistin Devleti’nin tanınmasını engellemek için her türlü çabayı gösteren İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır. Somali Federal Cumhuriyeti ve Somaliland bölgesinin geleceğine ilişkin kararlar, tüm Somalililerin iradesini yansıtacak şekilde alınmalıdır. Afrika Boynuzu’nda barış ve güvenliğe önem veren ve Somali’nin toprak bütünlüğünü kararlılıkla destekleyen Türkiye, Somali halkının yanında olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.