DÜNYA - 25 Şubat 2010 Perşembe 17:48

Avrupa Birliği Konseyi, İç Güvenlik Komitesi kuruyor

A
A
A
Avrupa Birliği Konseyi, İç Güvenlik Komitesi kuruyor

AB İçişleri ve Adalet Bakanları bugün Brüksel'de bir araya geldi.

Konseyin, Avrupa Birliği ülkelerini kapsayan iç güvenlik stratejisi kurulması üzerine odaklandığı ve toplantılar sonunda kalıcı bir iç güvenlik komitesi kurma kararı aldığı belirtildi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba, İspanya hükümetinin en önemli konulardan biri olan iç güvenlik stratejisi konusunda başarı sağladıkları için memnun olduklarını söyledi. Yaklaşık 1 yıldır bu konu üzerinde çalıştıklarına dikkat çeken Rubalcaba, stratejinin güvenliğe bazı ek değerler sağlayacağını Avrupa Birliğine anlatmayı hedeflediğini söyledi.

Strateji üzerinde oy birliği ile karara vardıklarını ifade eden Rubalcaba, Avrupalıların güvenliğini arttırmayı, özgürlüklerini ve haklarını garanti altına almayı hedeflediklerini kaydetti.

Alfredo Perez Rubalcaba iç güvenlik stratejisinin, polis şefleri görev gücünün yerini alacağını söyledi. İsveç İçişleri Bakanı Cecilia Malmström ise, uyuşturucu kaçakçılığına karşı paket hazırlama konusunda Fransa ve başkanlığı tebrik ederek, Komisyonun tamamen desteklediği planın çok önemli ve büyük bir plan olduğunu söyledi. Malmström ayrıca, planın geniş, kapsamlı ve hem kaçakçılık gerçeğini hem de arz ve talebe hitap edeceğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir