SPOR - 09 Nisan 2019 Salı 18:09

Avrupa’dan Kayseri’ye 3 madalya birden

A
A
A
Avrupa’dan Kayseri’ye 3 madalya birden

Gürcistan’ın Batum şehrinde yapılan Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda mücadele eden Kayserili sporcular Muammer Şahin ve Muhammet Akkaya ülkeye 3 madalyayla döndü.

Şampiyonada 55 kg'da yarışan genç sporcu Muhammet Akkaya, 93 kg koparma ve 120 kg silkme derecesiyle şampiyonayı 9. sırada tamamlayarak gelecek için umut vaat etti. Muammer Şahin ise, koparmada 112 kg ile gümüş madalya, silkmede 135 kg ile bronz madalya kazanarak, toplamda 247 kiloluk derecesiyle bronz madalya kazandı ve Avrupa üçüncüsü oldu. 

Kayseri Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil eden Kayserili sporcuları Kayseri Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü önünde karşılayarak tebrik etti.

"Özelikle halterde ülkemizde uzun süredir özlenen bir başarı var" diyen Kayseri Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, “Sporda başarı kolay gelmiyor. Özelikle halterde ülkemizde uzun süredir özlenen bir başarı var. Naim Süleymanoğlu’nu da rahmetle anıyorum. Naim Süleymanoğlu’nun yılar önce atmış olduğu tohum meyvelerini yavaş yavaş ülkemizde vermeye başladı. Avrupa dereceleri, şehrimize ve ülkemize gelmeye başladı. Bu uzun soluklu bir çalışma neticesinde ortaya çıkıyor. Büyük emek harcıyorlar. Ben, bu başarıyı gösteren değerli sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu başarıda, en büyük pay sahibi olan antrenörümüzü yürekten kutluyorum. Ayrıca sporcumuz Kayseri’de yetişen bir sporcumuz. ASKİ spor kulübüne transferi yapılmıştı ve ASKİ adına yarışıyor. Avrupa’dan da direkt şehrimize geldi” ifadelerinde bulundu.

"Al bayrağın dalgalandığı her yerde biz varız" diyen 1 gümüş ve 2 bronz madalya sahibi sporcu Muammer Şahin, “13 senedir halter branşıyla uğraşıyorum. Bu işe Kayseri’de başladım ve gönül verdim. Antrenörüm Gökhan Taşçı ile 13 senedir bu yoldayız. Beraber antrenman yapıp beraber çalışıyoruz. Öncelikle Türk gençlerine şunu hatırlatmak isterim, al bayrağın dalgalandığı her yerde biz varız. Bunu Türk gençleri asla unutmasın. Kayseri’ye ilk defa, büyükler Avrupa şampiyonasında madalyayı ben getirdim. 2013 yılında da gençler kategorisinde dünya şampiyonluğu getirmiştim” şeklinde konuştu. 

Halter sporunda henüz yeni olan ve şimdiden başarılı olacağının sinyallerini veren genç sporcu Muhammet Akkaya ise, "4 senedir bu sporla uğraşıyorum. Halterle Gökhan hocam sayesinde tanıştım ve bana kendisi emek verip buralara gelmemi sağladı. Kendisine bunun için teşekkür ediyorum. Bize verdiği imkanlar ve desteklerden dolayı, sayın müdürümüze de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

"Elimizden geldiği kadar Kayseri halkından sporcu seçtik ve en düzeyde yetiştirmeye çalıştık" diyen ve 25 yıldır halter sporuyla uğraşan Halter antrenörü Gökhan Taşçı, “Bu sporu 25 yıldır yapıyorum. Elimizden geldiği kadar Kayseri halkından sporcu seçtik ve en düzeyde yetiştirmeye çalıştık. Muammer Avrupa’da derece yaptı daha önce dünyada yapmıştı. Yeni sporcum Muhammet de 4 yıl önce bulduğum yeni bir sporcu. Kendisine dışarıdan transfer teklifleri geliyor ama biz kendi adımıza yarıştırıyoruz. Kayseri Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Murat beyin de destekleriyle Türkiye’de en iyi salon diyebileceğimiz bir salona ve imkanlara sahibiz. Kendisine bize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Sporcularıma da ayrıca teşekkür ediyorum. 25 yılın meyvelerini bu şekilde almak gerçekten tarif edilemeyecek bir duygu. Daha önce de yaşadık bu duyguları ama sonuçta evlatlarımız, ülkemizin bayrağını dalgalandırıyor ve bu tarif edilemeyecek bir duygu” dedi.  

Eren Kan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönecek Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın’da, yeni haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi beklenirken, en yüksek sıcaklığının 30 derece olacağı tahmin ediliyor. Aydın genelinde son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşerken Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Konu ile ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıklarının, il genelinde 6 Mayıs 2024 Pazartesi gününden itibaren artarak mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Aydın’da en yüksek hava sıcaklığı, 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde 30 derece olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Aydın’da 6 Mayıs Pazartesi günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 28 derece olacak. Kentte gün boyunca az bulutlu hava hakim olacak. 7 Mayıs Salı günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca az bulutlu hava hakim olacak. 8 Mayıs Çarşamba günü hava sıcaklığı en düşük 15, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak. 9 Mayıs Perşembe günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 29 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak.
Kayseri CZN Burak, kazada ölen Kayserili fenomenin taziyesine katıldı CZN Burak, kendisiyle görüşmek için İstanbul’a yürüyerek giden ve canlı yayın yaptığı sırada kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden ’Yürüyen Adam’ lakaplı sosyal medya fenomeni Neşet Turan’ın taziyesine katıldı. Geçtiğimiz günlerde CZN Burak ile görüşmek için Kayseri’den yola çıkan ve İstanbul’a yürüyerek gitmeye çalışan ’Yürüyen Adam’ lakaplı sosyal medya fenomeni Neşet Turan’a, Aksaray-Ankara karayolu Sapmaz köyü yakınlarında kamyon çarptı. Kamyon şoförü kaza yerinden kaçarken, ihbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi alırken, ağır yaralanan Turan, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz adam burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kayseri’de toprağa verildi Feci kazada hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Neşet Turan, öğle namazını müteakip Hulusi Akar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Erkilet Bülbülpınarı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Turan’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. CZN Burak taziye evinde Turan’ın cenazesine katılmadığı için sosyal medyada tepki alan ’CZN Burak’ olarak dünyaca tanınan Burak Özdemir, Neşet Turan’ın Kayseri’de bulunan taziye evine geldi. Burada aileye başsağlığı dileyen Burak Özdemir; taziye evinde dağıtılması için irmik helvası pişirdi. Özdemir, Neşet Turan’ın sosyal medyada çok sevildiğini söyleyerek, "Gerçekten çok seveni var. Ben mesajlarla tanıdım. Rahmetli olduktan sonra belki de milyonlarca mesaj aldım. Allah mekanını cennet eylesin. Günahlarını affetsin. Kendisi gerçekten ailesinde, arkadaşlarında ve tüm Kayseri’de çok güzel iz bırakmış. Rahmetli olduktan sonra 5 kardeş kalmışlar. Artık yine 6 kardeşler. Ben de onların bir kardeşi sayılırım" dedi. Neşet Turan’ın 1988 doğumlu ve çok da genç olduğunu dile getiren Özdemir, sosyal medyadan kaza ile ilgili kötü yorumlar yapıldığını, bu tür yorumların yapılmaması gerektiğini söyledi. Kazada hayatını kaybeden fenomen Neşet Turan’ın kardeşi Ahmet Turan ise, "Biz yürüyüşe çıktığımızda Burak ağabey bizi bilmiyordu. Videolardan bizi görmedi. Yani kaza olduktan sonra bizden haberi oldu. Bugün de taziye için Burak ağabey buraya geldi" ifadelerini kullandı. Ayrıca Özdemir’in hayranları da taziye evinde yoğunluk oluşturdu.