DÜNYA - 07 Ağustos 2024 Çarşamba 23:53 | Son Güncelleme : 07 Ağustos 2024 Çarşamba 23:53

Avusturya’da Taylor Swift konserine terör saldırısı planladığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı

A
A
A
Avusturya’da Taylor Swift konserine terör saldırısı planladığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı

Avusturya’da terör örgütü DEAŞ sempatizanı oldukları ve ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in konserine terör saldırısı planladıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Avusturya’da muhtemel bir terör saldırısı engellendi. Polis, terör örgütü DEAŞ sempatizanı oldukları ve ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in konserine terör saldırısı planladıkları iddiasıyla 2 kişiyi gözaltına aldı. Avusturya Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf düzenlediği basın toplantısında, DEAŞ bağlantısı olan 19 yaşındaki bir şüphelinin erken saatlerde başkent Viyana’dan yaklaşık bir saat uzaklıktaki Aşağı Avusturya bölgesinde gözaltına alındığını söyledi. Ruf, "19 yaşındaki failin Viyana'daki Taylor Swift konserlerine odaklandığını tespit ettik" ifadelerini kullanarak, şüphelinin evinde kimyasal maddeler ele geçirildiğini söyledi.
Şüpheliyle temas halinde olduğuna inanılan ikinci bir kişi de Viyana'da gözaltına alındı. İlk soruşturma bulgularına göre, her iki şüphelinin de internet üzerinden terör örgütü sempatizanı olduğu tespit edildi.
Viyana’da yarın, cuma ve cumartesi günleri konser verecek olan Taylor Swift'in konser girişlerinde polis önlemleri arttırılacak. Her konseri yaklaşık 65 bin kişinin izlemesi bekleniyor.
Öte yandan Kasım 2020'de bir DEAŞ sempatizanı tarafından Viyana'nın merkezinde silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 4 kişiyi hayatını kaybetmiş, 23 kişi de yaralanmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gölbaşı’nda vatandaşlara 190 bin ata tohumu fidesi dağıtıldı Gölbaşı Belediyesi seralarında ata tohumlarından üretilen 190 bin fide vatandaşlara dağıtıldı. Gölbaşı Belediyesi, yerel tarımı desteklemek ve ata tohumlarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla önemli bir çalışmaya daha imza attı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı öncülüğünde ‘Yeşil Bir Gölbaşı İçin’ mottosuyla sürdürülen çevre ve tarım odaklı projeler kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında üretilen ata tohumu fideler, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında özenle yetiştirilen toplam 190 bin domates, biber, salatalık ve patlıcan fidesi vatandaşlarla buluşturuldu. Dağıtımı yapılan fide setlerinde 6 domates, 2 biber, 2 patlıcan ve 2 salatalık fidesi olmak üzere toplam 12 fide yer aldı. "Ata tohumlarını yaşatmak, geleceğe nefes olmaktır" Fide dağıtım programına katılan Başkan Odabaşı, ata tohumlarının korunmasının yalnızca tarımsal değil, aynı zamanda kültürel bir sorumluluk olduğuna dikkati çekerek, "Toprakla bağı güçlü olan toplumlar, geleceğe daha güvenle bakar. Ata tohumları bizim geçmişimizden gelen en kıymetli miraslarımızdan biridir. Bu tohumlar sadece bir ürün değil; kültürümüzü, üretim alışkanlıklarımızı ve bereketimizi temsil ediyor. Bugün dağıttığımız fidelerle vatandaşlarımızın balkonlarında, bahçelerinde yeniden üretime katkı sunmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın toprağı tanımasını, üretmenin değerini öğrenmesini istiyoruz. ‘Yeşil Bir Gölbaşı İçin’ anlayışıyla çevreye duyarlı çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Hem üreticimizi hem vatandaşımızı destekleyen projelerle Gölbaşı’nda tarımsal farkındalığı büyütmeye devam edeceğiz. Ata tohumlarını yaşatmak, geleceğe nefes olmaktır. Bu mirası hep birlikte koruyacağız" dedi. Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen fide dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.