GÜNDEM - 17 Ocak 2018 Çarşamba 11:37

AYM’nin skandal kararıyla ilgili ortaya çıkan gerçek

A
A
A
AYM’nin skandal kararıyla ilgili ortaya çıkan gerçek

Türkiye Gazetesi’nde yayınlanan bir yazı, geçen hafta hukukçuları bile şaşırtan Anayasa Mahkemesi’nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkındaki tahliye kararına ışık tuttu.

FETÖ zanlıları Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkındaki tartışmalı tahliye kararı geçen haftanın en çok konuşulan konularından biri oldu. Konuyla ilgili son gelişme ise tartışmalı karara ışık tutar mahiyetteydi. Buna göre FETÖ zanlılarıyla ilgili raporu hazırlayan Anayasa Mahkemesi raportörü hakkında FETÖ sebebiyle dosya hazırlandığı ve ihraç talebinin 3 aydır HSK’da işleme alınmayı beklediği iddia edildi. Süleyman Özışık tarafından kaleme alınan yazıda FETÖ zanlıları ile ilgili dava ele alınmadan önce dosyaları incelemek üzere iki raportör görevlendirildiği belirtiliyor.

Yazı şöyle devam ediyor:

“Bir raportör ‘İhlal var’ diye rapor hazırlarken, diğer raportör ‘İhlal yok’ sonucuna ulaşıyor. Mahkeme iki raporu aynı anda değerlendirip nihai kararını açıklıyor. Asıl ilginçlik bundan sonrasında...Mahkeme’nin görevlendirdiği raportörlerden birinin adı Hüseyin Turan. Turan, dosyaları inceledikten sonra, ‘Hak ihlali var’ sonucuna ulaşıyor. Ancak ortada olan ve kimsenin görmediği, konuşmak istemediği bir dosya daha var. O da raportörün bizzat kendisi hakkında hazırlanan dosya... Kafanızı daha fazla karıştırmadan kısa şekilde anlatayım en iyisi...

Anayasa Mahkemesi’nin FETÖ davasıyla ilgili görevlendirdiği raportör Hüseyin Turan hakkında çok önceden hazırlanan bir dosya var.

Hem de FETÖ’den!.."İhraç istemiyle" hazırlanan dosya bundan birkaç ay önce HSK’ya gönderildi ve hâlâ işlem görmeyi bekliyor.

Yani şu rezilliğe bakar mısınız Allah aşkına! Siz, FETÖ terör örgütüne mensubiyetle yargılanan kişilerle ilgili bir rapor isteyeceksiniz.

Kimden? FETÖ terör örgütüyle ilişkisi olduğu şüphesiyle hakkında dosya hazırlanan birinden! Bu nasıl bir rezalettir?

Alınan bu karar yarın bir gün tüm FETÖ’cülerin elini kolunu sallayarak çıkmasına neden olacak bir karar. Anayasa Mahkemesi’nin pek değerli üyeleri… Emsal olacak karar alıyorsunuz, farkında mısınız?

Akıllarda soru işareti bırakacak, milleti birbirine düşürecek, ‘FETÖ’cüler tek tek bırakılıyor’ şeklinde yorumlara neden olacak böylesi bir kepazeliğe imza atmaya ne hakkınız var kardeşim? Başka adam mı bulamadınız da böyle tartışmalı bir isimden rapor istediniz?”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Pembe kimlikle 38 yıl yaşayan Kumral Bodur’un hayatı film oluyor Giresun’da nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik verilen ve 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan 52 yaşındaki Kumral Bodur’un hayatı beyaz perdeye ilham kaynağı oldu. Yazar Aziz Nesin’in filmlere de konu olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” romanının ardından, nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur’un 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştığı hayat hikayesi de filme konu oluyor. Filim yapımcılarının kendisini aradığını anlatan Kumral Bodur, “Trajikomik bir film hikayesi için hayatımın bir film senaryosuna ilham kaynağı olmuş. Bununla ilgili filmin yönetmenliğini yapacak olan Abbas Karatekin ve Yapımcısı Ulaş Karadeniz beni aradılar ve projelerinden bahsettiler. Ben de olumlu yaklaştım. Önümüzdeki günlerde Giresun’a gelip senaryo yazımı için detaylı görüşmeler yapacağız” dedi. 15 hakim, 19 savcı değişmiş, kimliği değişmemişti Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı nüfusa kadın olarak yazılmış ve pembe kimlik verilmişti. Ancak yapılan hatanın düzeltilmesi ise tam 38 yıl sürmüş bu süre içerisinde evlenip çocuk sahibi olmasına rağmen ne resmi evlilik yapabilmiş ne de çocuklarını nüfusuna yazdırabilmişti. Çocuklarını kardeşlerinin nüfusuna yazdıran Kumral Bodur, sigortalı bir işe girip çalışamamış ve askerlik görevini de yapamamıştı. 15 hakim, 19 savcının değiştiği hukuk mücadelesi ise tam 38 yıl sürmüştü. Kumral, mahkeme sürecinde yaşadığı psikoloji sorunlar nedeniyle aldığı hapis cezasını da, kadın kimliğiyle, erkek cezaevine girdiğinde ise yanlışlığın fark edilmesi sonucu cezaevinden dışarı çıkartılmıştı.
Amasya Amasyalı öğrenciler okulda ata tohumu ekip fide yetiştirdi Amasya’nın Taşova ilçesinde Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri okulda ektikleri ata tohumlarından fide yetiştirdi. Çileklerin ve diğer sebzelerin hasadı yapılırken ata tohumu domates fideleri de okul bahçesinde oluşturulan seraya dikildi. "Ata tohumlarını burada yetiştiriyoruz" Fen ve teknoloji laboratuvarında yetiştirilen ata tohumları, ‘Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2022 Programı’ çerçevesinde sağlanan 25 bin liralık destekle okul bahçesinde oluşturulan 25 metrekarelik seraya taşınarak öğrencilerin elinde toprakla buluştu. Çok heyecanlandıklarını belirten 7. sınıf öğrencisi Abdullah Ensar Sarıbaş, “Getirdiğimiz ata tohumlarını burada yetiştiriyoruz. Burada çilek, marul, maydanoz gibi bir sürü çeşit bitki bulunuyor” dedi. Arkadaşı Tuğçe Naz Aşık da, “Köyümüz uzak olduğu için git, gel yapamıyoruz. Okulumuzda bunun gibi sera olduğu için tarımdan da yararlanabiliyoruz. Laboratuvarda üretiyoruz. Sonra gelip buraya dikiyoruz” diye konuştu. "Amacımız akademik başarının yanı sıra evlatlarımızı hayata da hazırlamak" Çalışmanın öğrencilerinin gelişimi için fırsat olduğuna işaret eden Fen Bilimleri Öğretmeni Bayram Atalay, “3 sene önce kurulan serada çilek, domates, salatalık, karnabahar, roka yetiştiriyoruz. Çocuklara eğitim, öğretim faaliyetinin haricinde yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi de öğretiyoruz” şeklinde konuştu. Amaçlarının akademik başarının yanı sıra evlatlarını hayata da hazırlamak olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Ali Buğalı ise, “Son yıllarda küresel ısınmayla beraber gıdaya erişim konusundaki sıkıntıları göz önüne aldığımızda toplumumuzun üreten, kendi kendine yeten bir toplum olması açısından tarım faaliyetlerine yönelip her türlü sebze ve meyveyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlara da örnek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.