SPOR - 24 Haziran 2023 Cumartesi 15:58

Ayşe Başaran, Berlin'de altın madalya kazandı

A
A
A
Ayşe Başaran, Berlin'de altın madalya kazandı

Berlin’de devam eden Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda atletizmde 100 metrede Ayşe Başaran altın madalya kazandı.

Ayşe Başaran 100 metrede 15.66’lık derecesiyle rakiplerini geride bırakarak finişi ilk sırada geçti ve altın madalyanın sahibi oldu. 22 yaşındaki milli sporcu, oyunlarda daha önce de durarak uzun atlamada altın madalya kazanmıştı. Ayşe, Berlin'e gitmeden önce 2 altın madalya kazanmayı kendine hedef olarak belirlemiş, gelen ikinci altın madalya ile bu hedefine ulaşmış oldu. Ayşe Başaran, Özel Olimpiyat Oyunları'nın en çok dikkat çeken sporcularından biri olmayı başardı. Diğer branşlarda da heyecan devam ediyor. Berlin Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda erkekler atletizm branşı 100 metrede final yarışları yapıldı. Özel Olimpiyatlar Türkiye sporcusu Alper Aydoğdu 100 metre final yarışlarında 12.83’lük derecesiyle 5. oldu. Yüzme branşında ise 100 metre serbest stil finalinde yarışında Kübra Esen 01.24.83’lük derecesiyle 4. sırada yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Vali Coşkun; “Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir” DENİZLİ (İHA) – Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Coşkun, Denizlili hemşehrilerine seslendiği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde başka milletlerin boyunduruğu altında olmayı kabul etmemiş, bağımsız yaşama iradesini her şeyin önünde tutmuştur. Bugün, aziz Denizli halkının Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde işgale, zulme, haksızlığa karşı başkaldırdığı; bölgesinde uyanış fitilinin ateşlenmesine vesile olduğu şanlı bir gündür. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, 15 Mayıs 1919’daki fetvasında, ‘Silahımız olmayabilir, topsuz tüfeksiz, sapan taşları ile de düşmanın karşısına çıkacağız. İstiklal aşkı, vatan sevgisi hassasiyet şuurumuz ve kalbimizdeki iman ile mücadelemizin sonunda zaferi kazanacağız. Bu uğurda canını verenler şehit, kalanlar gazilerdir. Bu mutlak olarak cihad-ı mukaddestir’ demiştir. Bu fetva ile birlikte Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir. Bağımsızlığı uğruna, canından ve tüm benliğinden vazgeçen kahraman ecdadımızın evlatları olarak vatan, millet ve bayrak sevgisini, büyük bir dayanışma içerisinde her daim yaşatıp gelecek nesillere de bu ruhu aktarmak bizlerin de en büyük sorumluluğu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele’de Denizli halkına önderlik eden Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile Millî Mücadele’nin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”