ASAYİŞ - 15 Haziran 2021 Salı 16:21

Bağımlılık yapan ilacı yazmayınca doktora saldırmış

A
A
A
Bağımlılık yapan ilacı yazmayınca doktora saldırmış

Kayseri'nin Develi ilçesinde bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Nöroloji Doktoru Erdal Kurt'un hastanedeki tedavisi devam ediyor. Olay anını anlatan Doktor Kurt; şahsın kaydı olmadan bağımlılık yapan ilaç yazdırmak istediğini, yazmayınca da saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

İlçeye bağlı Camicedit Mahallesi Tren Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Doktor Erdal Kurt, iş çıkışı M.G.'nin (37) tabancalı saldırısına uğramış, kurşunların vücuduna isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

İlk müdahalenin ardından Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevki yapılan Kurt'un tedavisi devam ediyor. Sağlık durumu iyi olan Kurt, başından geçen olayı anlattı. Saldırıyı gerçekleştiren M.G.'nin bağımlılık yapan ilaçlardan yazdırmak istediğini kaydeden Kurt olay anını şöyle anlattı:

Bağımlılık yapan ilacı yazmayınca doktora saldırmış

"Develi Devlet Hastanesi'nde dün saat 16.00 civarında çıktım evime doğru yürüyerek gidiyordum. Ben yolun sağından giderken sol arka çaprazdan birisi bana bağırdı. Önümü döndüğümde belinden silahı çekip direk ateş etti. O sırada refleks olarak eğildim. Eğilmesem kafama saplanacaktı. Üzerine doğru koşmaya başladım, koşarken ikinci defa ateş etti. İkinci defa ateş edince bacağıma saplandı. Üçüncü kez ateş etmesine fırsat vermeden çöktüm, silahını aldım, yere yatırıp etkisiz hale getirdim ve polise teslim ettim. Uyuşturucu bağımlısı birisi. Daha önce 8 defa olay işlemiş. Daha önce bana ilaç yazdırmak için geldi ama bende kaydı yok. Direk 'kayıtsız olarak gelip bağımlılık yapan ilaçları yazdırabilir miyim' diye soruyorlar. Biz onlara tabi ki yazmıyoruz. Yazmayınca da bazıları gerçekten anlayışlı oluyorlar, bazıları da böyle psikopat oluyorlar. Öyle olunca da müdahale ettim, kendimi savundum ve polise de teslim ettim."

Mesleğini çok sevdiğini ve saldırının ardından mesleğini değiştirmeyi düşünmediğini aktaran Doktor Erdal Kurt, "Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet gerçekten çok üzücü. Yasaların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Sağlık çalışanlarını korumakta yetersiz kalıyor, boşluklar var. Bunların doldurulması gerekir. Dün ben ölebilirdim. Benden sonra başka hekim arkadaşlarımız ölebilir. Bu inşallah son olsun diyoruz ama olmayacak. Ben nöroloji hekimiyim, mesleğime aşık birisiyim. Mesleğimi asla değiştirmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Ali Göç - Eren Kan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Ülken’den "şehir tanıtım günleri" tepkisi Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, şehir tanıtım günleri adıyla düzenlenen etkinliklerde, maliyetin altında satılan ürünlerin sağlıklı olup olmadığının tartışmaya açık bir konu olduğuna dikkat çekerek "Hijyen sorunlarına sebep olacağı ürünlerin halkımıza pazarlanması, yerel tacir ve esnafa, aynı zamanda da halk sağlığına zarar vermektedir" dedi. Aydın’da son günlerde şehir tanıtım günleri adıyla gerçekleştirilen etkinliklerin sayısının artması üzerine açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, açıkta ve maliyetin altına satılan ürünlerin hijyen sorunu oluşturduğuna dikkat çekti. Yaşanan durumun yerel tacir ve esnafın yanı sıra halk sağlığına da zarar verdiğini vurgulayan Ülken, "x" şehir tanıtım günleri adı altında yapılan etkinliklerin net bir şekilde karşılarında olduklarını söyledi. Konu ile ilgili Aydın Valiliği ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle de görüştüklerini ve taleplerini ilettiklerini belirten Ülken, "Tacir esnaf taş, Aydın halkı mikrop mu yesin?" başlığıyla yaptığı açıklamasında "Son dönemde kentimizde ’x’ şehir tanıtım günleri adı altında o şehrin gastronomisi hariç tereyağından peynire, bakliyattan sucuğa varıncaya kadar her türlü ürünün satış alanı haline gelen etkinlikler düzenlenmektedir. Yerel tacir ve esnaf sabit kira, elektrik, su, işçilik, vergi, ruhsat harcı, katı atık, işgaliye, aidat, tabela vergisi ve daha bir çok maliyetle daralan ekonomide ayakta kalmaya çalışırken, bu tarz il dışından gelen, maliyeti 900 TL’nin altında olmayan 3 kilo tereyağının 500 TL’ye satılması gibi birçok konuda sağlıklı olup olmadığı tartışmaya açık ve açık alanda satılmasının hijyen sorunlarına sebep olacağı ürünlerin halkımıza pazarlanması, yerel tacir ve esnafa, aynı zamanda halk sağlığına zarar vermektedir. Bu uygulamaya net bir şekilde karşıyız. Mutlaka başka bir ilin gastronomisinin tanıtımı ile ilgili bir etkinlik, 4-5 ürün ve yemek ile senede en fazla 1-2 defayı geçmemek üzere ve çok iyi bir devlet denetimiyle yapılabilir. Ancak, bu süreklilik arz eder ve belirtilen şehre ait olmayan her türlü ürün çeşitliliğini içerirse, Aydın tüccarının temsilcileri olarak bu konuya şiddetle karşı çıkmak ve gerekli her türlü çalışmayı yapmak bizim asli vazifemizdir. Konu ile ilgili Aydın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla gerekli görüşmelerimizi yaptık, talebimizi ilettik. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da konuya hassasiyetle yaklaşıp, incelemeye aldılar" ifadelerine yer verdi.