GÜNDEM - 17 Aralık 2018 Pazartesi 16:38

Bahçeşehir Koleji Sivassporun stadına adını verdi

A
A
A
Bahçeşehir Koleji Sivassporun stadına adını verdi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor ile Bahçeşehir Koleji arasında 4 Eylül Stadyumu'nun isim haklarıyla ilgili imzalanan 1,5 yıllık sponsorluk anlaşmasıyla stadın adı Bahçeşir Koleji Sivas 4 Eylül oldu.

 Kırmızı-beyazlı ekibin Spor Toto Süper Lig maçlarının oynadığı 27 bin 532 kişi kapasiteli 4 Eylül Stadyumu'nun isim haklarıyla ilgili Sivasspor Yönetim Kurulu, Bahçeşehir Koleji ile anlaştı. Statta gerçekleştirilen imza törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Sivasspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, Sivasspor yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular katıldı.

İmza töreninde konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan," Sivas'ın ortak paydası olan Sivasspor'umuza bundan sonra Bahçeşehir Koleji'nin destekleri olacak. Dolayısıyla eğitim yönünün sportif tarafı da takdire şayandır. Sivaslılar olaylara farklı bakabilir ama en ortak noktaları da Sivasspor'dur. En ortak noktasına Bahçeşehir Koleji'nin desteği, sponsorluk anlaşması çok güzel oldu" dedi.

“Stadımızın Bahçeşehir Koleji ile anılması gurur verici”

Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz is,"Bizim için özel bir gün. Özellikle ülkemizin ekonomik zorluklar içerisinde geçtiği bu dönemde Türk futboluna desteklerinden dolayı Bahçeşehir Koleji'ne teşekkür etmek lazım. Önümüzdeki dönemde Ziraat Türkiye Kupası finali de bu statta gerçekleşecek. Stadımızın da bir takım eksiklikleri söz konusu, bu işbirliğiyle Türkiye'ye ve Sivas'a layık bir kupa finali oynatmayı düşünüyoruz. Burada da Bahçeşehir Koleji'nin desteklerini bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla bu stat TOKİ tarafından oluşturuldu. Bu güzel eser Sivas'a çok büyük katkıda bulundu. Stadımızın bundan sonra Bahçeşehir Koleji ile anılması bize ayrıca gurur veriyor" diye konuştu.

“Okul açtığımız ilin tüm değerlerini sahipleniyoruz”

Sanatı ve sporu eğitimden ayırmadıklarını ifade den Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Robotik diyoruz, kodlama diyoruz, gençlerimizi teknoloji ile iç içe sokuyoruz. Bizim için değişmeyen tek bir şey var. Bizler hiçbir kurumumuzda sanatı ve sporu eğitimden ayırmıyoruz. Hatta bunları birbirinin bileşeni olarak görüyoruz. Bundan yola çıkarak iki sene önce Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı'nı kurduk. Takımımız bu sene Süper Lig'de mücadele ediyor. A takım işin görünen yüzü biz spora yatırım yapmaya başlarken ilk önce altyapılara yatırım yapmaya başladık. Geçen sene 12 farklı ilde altyapı seçmeleri düzenledik ve 600'e yakın sporcuyu bünyemize kattık. Biz bir şehre okul açtığımız zaman o ilin tüm değerlerini sahiplenmeye çalışıyoruz. Sivasspor'da Sivas'ın en büyük değerlerinden biri. Sivasspor'u gerek sportif anlamda olsun gerekse hem kurumsal hem de finansal açıdan olsun taşıyan tüm yönetimi tebrik ediyorum. Sivas'ta her kesimden kitlenin bizi, bizim de Sivasspor'u sahiplenmemizi sağladılar" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Otyakmaz ve Yücel arasında 1,5 yıllık isim sponsorluğu anlaşması imzalandı. Törende Sivas Valisi Salih Ayhan'a ve Başkan Otyakmaz Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı forması hediye edildi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.