POLİTİKA - 11 Şubat 2017 Cumartesi 12:09

Bakan Bülent Tüfenkci’den referandum açıklaması

A
A
A
Bakan Bülent Tüfenkci’den referandum açıklaması

Zonguldak Valiliği ziyaretinde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci referandum ile ilgili açıklamlalarda bulundu. Tüfenkci "Mecliste engellemeye çalışanlar, türlü türlü oyunlarla milletin huzuruna anayasa değişikliğini getirmek istemeyen güçler, sahada da ellerinden gelen engellemeleri, her türlü yalanı ve iftirayı ileri sürecekler" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zonguldak Valiliğini ziyaret etti. Vali Ali Kaban ve protokol üyeleri tarafından Valilik binası önünde karşılanan Bakan Bülent Tüfenkci, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti.

 "Türkiye önemli bir sürece girdi"

Meclisten geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Anayasa değişikliği referandum sürecini değerlendiren Bakan Bülent Tüfenkci, "Türkiye önemli bir sürece girdi. Artık meclisten geçen ve Cumhurbaşkanımız tarafından da onaylanan anayasa değişikliği, milletin huzuruna gelecek ve millet kararını verecek inşallah. Meclis’te engellemeye çalışanlar, türlü türlü oyunlarla milletin huzuruna anayasa değişikliğini getirmek istemeyen güçler, sahada da ellerinden gelen engellemeleri, her türlü yalanı ve iftirayı ileri sürecekler. Oyun oynayacaklar. Ama millet her zaman olduğu gibi basiretiyle ve sağduyusuyla, Türkiye’ye olan inancıyla Türkiye’nin geleceğini garanti altına alma noktasındaki bu önemli değişikliğe inşallah evet diyeceğini düşünüyoruz. Ve onun hazırlıklarını yapmak üzere buradayız. Biz istiyoruz ki nasıl AK Parti sorunları torunlara bırakmıyorsa devleti ama sorunları sağlam ellere bırakmak için onun için bu düzenlemeleri anayasa değişikliğini gündeme getirerek Cumhurbaşkanlığı sistemine geçip Türkiye’nin hem ekonomisini büyütmeyi, hem istihdamını büyütmeyi, hem aşını büyütmeyi hem de ekmeğini büyütmeyi hedefliyoruz. İnşallah demokratik bir ortamda kazasız belasız bir referandum sürecini millet olarak geçiririz. Bundan sonra da belirlenen istikrar içerisinde Türkiye büyümesine devam eder" dedi.

Bakan Tüfenkci’ye Vali Ali Kaban tarafından ziyaretin anısına Devrek bastonu ve çeşitli hediyeler verildi.

Onur Altındağ - Sertaç Özdemir 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Şimşek: “Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik” Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik. Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından enflasyon, alım gücü vergide adalet konularına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Şimşek, gelir dağılımında enflasyonun oranlarının etkisine değinerek, “Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik. Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu. Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptıklarına değinen Şimşek, “Asgari ücreti vergi dışı bıraktık, gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdük, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttik, kurumlar vergisi oranını artırdık, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirledik. Vatandaşlarımızın alım gücünü artırmak için her alanda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Şimşek, programın şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı olup Türkiye’nin kendi programı olduğunu ve başarı ile uygulandığını da sözlerine ekledi.