GENEL - 13 Kasım 2009 Cuma 23:30

Bakan Çelik muhalefete çattı

A
A
A
Bakan Çelik muhalefete çattı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Rize'de katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda muhalefete çattı, partilileri fırçaladı.


Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik partililere hitaben yaptığı konuşmada, dış politikada artık onuru ile ayakta duran bir Türkiye olduğunu belirterek, "Türkiye hiçbir konuda taviz vermeden, evrensel normlar çerçevesinde atılması gereken adımları atıyor. Ezik büzük bir Türkiye yok, şahsiyeti, onuruyla ayakta duran bir Türkiye var. AB sürecini bu şekilde yürüten bir Türkiye var. Bölge
açısından baktığımız zaman, Suriye, İran, Irak olaylarında konuşmayacaksın, susacaksın. Böyle bir Türkiye vardı. İran ile ticaret yapmayasın, İsrail'e laf atmayacaksın. Ermeni diasporasının bütün söyledikleri karşısında boyun eğeceksin. Buna da güzel bir kılıf uydurmuşlardı. 'Türkiye dış politikada bütün olayları hassasiyetle takip ediyor'. Nasıl hassasiyet oluyorsa. Her konuda susmayı tercih et. Böyle olmaz. Artık Suriye'ye Rize'den Trabzon'a gider gibi gidiliyor. İran'la ticaret yapılmayacak deniyordu. Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız İran'da idi. Ticaret ilişkilerimiz başladı. İsrail'de masum çocukların ölümüne sessiz kalmadık. Her platformda dile getirdik. Yalnız 'one minute' ile kalmadık. O haksızlıklar, yanlışlıklar giderilinceye kadar bu olayın peşinde, takipçisi olacağımız şeklinde bir politika ortaya konulduğunu dikkatle izliyorsunuz'' dedi.

Bakan Çelik, toplantıya katılmayan partilileri sert bir dille eleştirerek, "Onun için salonda oturan değerli AK Partililer. Salona gelme zahmetinde bulunamayan AK Partililer. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri aklınız kesiyor da koşa koşa buraya gelmiyorsanız, sandalyeye çakılmıyorsanız sizde bir sorun var demektir" şeklinde konuştu.

Çelik, Türkiye'nin komşuları ile ilişkilerini bozmayacağını belirterek, "Herkes İran-ABD ilişkileri konusunda 5-10 adım geride duruyor. Türkiye durmuyor dikkat ederseniz. Her şey biter diye Irak'ı işgal ettiler. Milyonlar öldü gitti. Milyonlarca insanı öldürdüler. Çekip gidiyorlar. Ama biz Irak ile burada komşu kalacağız. İran'la sorunlar yaşıyorlar. Ne olursa olsun biz yarın da İran'la komşu kalacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik, muhalefete seslenerek, vatan sevgisinin kimsenin tekelinde olmadığını belirtip, "Rize'den sesleniyorum. Vatanımızı, milletimizi, ordumuzu, yurdumuzu, bayrağımızı seviyoruz, niye rahatsız oluyorsunuz? Babanızın malı mı Allah aşkına. Bu kimsenin tekelinde mi? Birilerinin tekelinde mi? Sonra bu nasıl sevmektir. Siz sevdiğiniz insana yük yüklemeyi mi, yükünü hafifletmeyi mi tercih edersiniz? Ben çok seviyorum Türkiye'yi, bayrağı. Vatanı da çok seviyorum. Peki sen ne yapıyorsun? Vatana, bayrağa yük üzerine yük yüklüyorsun. Biz vatanın bayrağın üzerindeki engelleri hafifletiyoruz. Sevmek budur. Seni seviyorum deyip dövüp dövüp öldürmek midir? Sevmek dediğin şey merhamet, şefkattir. Onun yolunu açmaktır. Vatan sevgisi böyle bir şeydir. Biz de vatanı böyle seviyoruz ve önündeki engelleri kaldırmak için canla başla mücadele ediyoruz. Vatan sevgisi, vatan için gece-gündüz kendisini parçalayan lider ve kadrosuyla olur'' şeklinde devam etti.

Bakan Çelik konuşmasının ardından havayolu ile Trabzon'dan Ankara'ya gitmek üzere karayolu ile Rize'den ayrıldı.

GÖKTÜRK FIRAT-RİZE

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.