GÜNDEM - 10 Eylül 2016 Cumartesi 12:27

Bakan Işık: 'Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür'

A
A
A
Bakan Işık: 'Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz. Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz, ya da demokrasiyi benimseyeceksiniz. Eğer, 'Ben demokrasiyi benimsiyorum, demokratik kurumlar içerisinde, demokratik bir zeminde mücadele edeceğim’ diyecekseniz, o zaman yapmanız gereken tek şey terör ile aranıza çok kalın çizgiler çizmektir” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de inşaatının büyük çoğunluğu tamamlanan ve Kurban Bayramı’nda vatandaşların rahat yolculuk etmesi amacıyla tek yönlü olarak trafiğe açılan bir köprülü kavşağın hizmete açılma törenine katıldı. Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde düzenlenen törene Bakan Işık ile birlikte Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda bürokrat katıldı. Resmi açılışı 29 Ekim tarihinde yapılacak olan köprülü kavşağın ismi ise Bakan Işık tarafından “15 Temmuz Köprüsü” olarak açıklandı. Törende 15 Temmuz Köprüsü hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Büyükşehirlerin en önemli sorunu trafik. Geçen gün Londra’daydım. İnanılmaz bir trafik vardı. Bu yüzden zamanında tedbir almak önemli. Bu kavşağın hizmete girmesiyle birlikte 3 tane ışık ortadan kalkacak. Dolayısıyla trafiğin kesintisiz akmasına yönelik bir çalışma oldu. İzmitimize, Kocaelimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür”
Açıklamasında İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere kayyum ataması yapılmasını değerlendiren Bakan Işık, ”İçişleri Bakanlığımızın kanun hükmünde kararnamenin kendilerine verdiği yetkiyi kullanmasıdır. Kanun hükmünde kararnameler ile bu yetki alınmıştır ve bu yetkinin kullanılmasında İçişleri bakanlığımız hiçbir tereddüt yaşamayacaktır. Hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz. Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz, ya da demokrasiyi benimseyeceksiniz. Eğer, 'Ben demokrasiyi benimsiyorum, demokratik kurumlar içerisinde, demokratik bir zeminde mücadele edeceğim’ diyecekseniz, o zaman yapmanız gereken tek şey terör ile aranıza çok kalın çizgiler çizmektir. 'Ben hem demokrasi diyeceğim, demokratik temeller üzerinde mücadele edeceğim ama terörü de bir argüman olarak kullanacağım’ derseniz, buna hiç kimsenin inanmasını beklememeniz gerekir. Demokrasi ile şiddet, terör aynı anda bir arada olmaz. Demokratik mücadeleyi esas alanların hiçbir şekilde yeltenmeyeceği argüman şiddet ve terör argümanıdır. Belediye sonuçta demokratik seçimle oluşmuş bir organdır. Demokratik seçimle oluşmuş bir organın başındaki kişinin terörle hiçbir şekilde uzaktan, yakında, ima yoluyla dahi irtibatının bulunmaması esastır. Hiçbir batı demokrasisi terör ile iç içe olan bir demokrasiyi kabul etmez. Bu açıdan bölgede teröre bulaşan, ki bu teröre bulaşmak tanımını biz terörü övmek şeklinde görmüyoruz. Belediyenin kamyonlarına bomba yükleyerek jandarma noktalarına, polis noktalarına, askerin bulunduğu yerlere, sivil vatandaşların bulunduğu yerlere, o bölgenin yerli vatandaşları olan Kürt kardeşlerimizin bulunduğu yerlere bölgelere bombalar götürülüyorsa buna devletin kayıtsız kalması mümkün değildir. Ya demokratik zeminde siyaset yapacaksınız ya da terörü tercih edeceksiniz. Terörü tercih eden de gereken karşılığı mutlaka bulacak. Herkesin şunu bilmesi gerekir ki, terör ile demokrasi yan yana, bir arada kesinlikle olmaz, olamaz. Şu anda yapılan bunun gereğidir” şeklinde konuştu.

“Fırat Kalkanı Operasyonu başarı ile sürdürülüyor”
Fırat Kalkanı operasyonuna da değinen Bakan Işık, “Şu anda Fırat Kalkanı Operasyonu başarı ile devam ediyor. Türkiye’nin kendi sınırında ki DAEŞ’i temizlemesi, arkasından DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik bir tehdit olmaktan çıkarılması ve sonunda da DAEŞ’ın bölgeden tamamen temizlenmesi hedefimizdir. Bu noktada da koalisyon ortaklarımızla güçlü bir iş birliğimiz var. Arzumuz DAEŞ’ın burada temizlendikten sonra ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine tekrar dönmesi ve onların gittiği yerlerde onların rahatlıkla kalabileceği yerleşim birimlerinin olması. Kendilerini güven içinde hissetmeleridir. Bununla ilgili şu anda Fırat Kalkanı Operasyonu başarıyla sürdürülüyor. Zaman zaman tabi ki şehitlerimiz oluyor. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Ama büyük bir operasyon yürütüyoruz. Temennimiz daha fazla şehit vermeden bu operasyonu sürdürmek ve gerektiğinde de bitirmek” ifadelerini kullandı.

“Bütün halkımızın mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum”
Tüm Türk halkının Kurban Bayramını da kutlayan Bakan Işık, “Kurban Bayramı bütün İslam dünyası için çok özel günlerdir. Bayramlar bizim kültürümüzün vazgeçilmezleridir. Değerlerimizin yaşanması noktasında en özel günlerdir. Ben bu vesile ile şimdiden şehrimizin, ülkemizin ve İslam dünyasının Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Maalesef bölgemiz çok ciddi sıkıntılar içerisinden geçiyor. Müslümanın Müslümanı boğazladığı bir dönemi yaşıyoruz. Ümidimiz ve temennimiz bu bayram bu kötü gidişatın sonu olsun. Bu bayram sadece İslam dünyasının değil, bütün insanlığın barış ve huzurunun temsili olsun. Bütün halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

İlk Bakan Işık ve Başkan Karaosmanoğlu geçti
Bakan Işık’ın açıklamalarının ardından 15 Temmuz Köprüsü dualar eşliğinde hizmete açıldı. Köprünün üzerinden ilk geçen araç ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun kullandığı ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da ön koltukta yolcu olarak yer aldığı makam aracı oldu. 15 Temmuz Köprüsü’nün resmi açılışı, Kurban Bayramı’nın ardından Güney Yan Yol inşaatının da tamamlanması ile birlikte 29 Ekim tarihinde düzenlenecek tören ile gerçekleştirilecek. 

Dinçer Akbir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar’da okul çıkışı öğrenciler birbirine girdi Üsküdar Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi dersinde voleybol topuna ayakla vurulması nedeniyle öğrenciler arasında kavga çıktı. Okul çıkışında birbirine giren öğrencilerin yumruklu, tekmeli ve bıçaklı kavgası başka bir öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz gün Üsküdar’da bulunan Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde saat 16.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, beden eğitimi dersinde öğrencilerden birinin voleybol topuna ayakla vurması nedeniyle bir grup öğrenci arasında tartışma çıktı. Öğrenciler arasındaki sözlü tartışma okul çıkışında bir anda şiddetlenerek kavgaya dönüştü. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavgaya bir kişi de bıçakla dahil oldu. Kavgayı çevredeki vatandaşlar ve okul öğretmenleri zorlukla ayırdı. Kavgaya karışan öğrencilerden E.O. ve S.B. kafasından yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine kavganın yaşandığı okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olaya karışan öğrencilerin ailelerini okula çağırırken, olayla ilgili inceleme başlattı. "Şikayetçiyim" Kavgaya karışan öğrencilerden E.O.’nun babası Elvan Oğlakçı, "Ders esnasında çocuklar voleybol oynarken top nedeniyle tartışmışlar. Saat dört gibi dışarıya çıkınca yaklaşık 25 kişilik öğrenci ve öğrenci olmayan bir grup, üç kişiyi darp edip bıçak çekiyorlar. Okuldakiler çocukları kurtarıyor. Ama o anda herhangi bir adli işlem başlatılmıyor. Sağlık sorunu olsa bile bir müdahale yapılmıyor. Ben şikayetçiyim" dedi.
Kayseri Melikgazi Belediyesi, ’Dijital yaşam ve iletişim’ konulu eğitim verdi Melikgazi Belediyesi, belediye personeline yönelik ’Dijital Yaşam ve İletişim’ konulu eğitim verdi. Eğitimde, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte, dijital yaşamın iletişime etkisi ve sosyal medyanın günlük iletişime etkisi konuları ele alındı. Doğrudan iletişim kurmak yerine sosyal medya üzerinden iletişimine geçmenin insan ilişkilerini dijitalleştirdiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte hayatımızda birçok şey kolaylaştı. Bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz, adres aramamıza dahi gerek olmadan istediğimiz yere gidebiliyoruz ve bunun gibi birçok avantaj söz konusu. Ancak hayatımıza giren medya alanları, ilişkilerimizi de dijitalleştirerek yüz yüze iletişim becerilerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Sosyal medya ortamında meydana gelen bu ilişki, zamanla insanların doğrudan iletişim kuramamalarına neden oluyor. Güzel sohbetler, yüz yüze görüşmeler, derin ve nitelikli tartışmalar ne yazık ki yerini takip isteklerine, etkileşim göndermeye bıraktı. İnsanların sosyal medyadaki takipçi sayıları konuşuluyor. Zaman geçtikçe insanlar konuşacak konu dahi bulamıyor. İnsanları niteliklerinden ziyade, sayı ile ölçen nicel bir sistem var karşımızda. Bu durum da beraberinde empati yeteneğinden, iletişim becerisinden yoksun, anlaşılamayan ilişkileri doğuruyor. Bulunduğu topluma ve kendine yabancılaşmış olan kişi, zamanla kendini ifade etme yeteneğini kaybedebiliyor. Tartışma konuları dahi dijital ortamda gerçekleşiyor. Ancak etkili ve birebir iletişim kurmamız hayati önem taşıyor. Hayatın doğal akışında empati kurmamızı, ilişkilerimizi güçlendirmemizi, sağlıklı iletişim kurmamızı sağlayacak eğitimin faydalı olmasını temenni ediyorum. Hizmet içi eğitimlerimiz aralıklarla devam edecek" dedi.
Antalya Alanya’da en renkli festival Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Belediye tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Alanya Belediyesi’nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Festivali iki gün sürdü. Dolu dolu geçen etkinliklere binlerce çocuk ve vatandaş katıldı. Alanı dolduran aileler hem eğitici hem de eğlenceli aktivitelerle unutulmaz bir hafta sonu yaşadı. Alanya Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Festivali iki gün sürdü. Festivalin ilk gününde Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, festival konuğu Şair ve Yazar Sunay Akın ile birlikte stantları gezdi. Açılış töreninde konuşan Başkan Özçelik, “Hep beraber coşmak ve eğlenmek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere, sizlere armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamaya devam etmek üzere buradayız. Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlarından çok farklı bir şey gördü. Siz çocuklarımızı gördü. Sizler ülkemizin geleceğisiniz, memleketimizin teminatısınız. Bugün duygulandım. Sizlere böyle bir alanda bu güzelliği yaşatabilmek bizim için çok önemli. Şimdi eğlenme zamanı, doyasıya eğlenin. Hepinizi çok seviyorum” dedi. Çocuklar konserlerle coştu Sahne gösterileri arka arkaya izleyicilerle buluştu. DJ performansı, jonglör, sihirbaz, lol bebek, balon katlama, palyaço, Alanya Kids Koreografisi, Edurus Kültürler Arası Kişisel Gelişim Derneği, Alanya Sanat Merkezi Hip-Hop, Groove Dans Akademisi, Özbekistan Little Dans Akademisi, Waldorf Okulları Korosu, Kestel İlköğretim Okulu Ritim Gösterisi, Türkler Güzel Sanatlar Lisesi Konseri, Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Oyunu ve yerel müzik gruplarının konserleri yer aldı. Sunay Akın ile tarihe yolculuk İlk günün sonunda usta sanatçı Sunay Akın sahne aldı. Dev ekrana yansıtılan fotoğraflar eşliğinde izleyenleri bilim, aydınlanma ve Cumhuriyet tarihinde yolculuğa çıkaran Akın, kendine has üslubuyla hem güldürdü hem düşündürdü. Akın, Cumhuriyet’in kuruluşundan önce yaşanan tarihi anları ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarını izleyiciyle paylaştı. Başkan Özçelik, festivale renk katan usta sanatçıya ipek kozasından Türk Bayrağı ve plaket takdim etti. Başkan Özçelik çocuklarla buluştu Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, etkinliklerin ikinci gününde de vatandaşlar ve çocuklarla alanda bir araya geldi. Vatandaşlar, Başkan Özçelik ile fotoğraf çektirerek festival için teşekkür dileklerini iletti. Oyun platformlarını gezen Özçelik, Galip Dere Halk Plajı’ndaki Macera Parkuru’nda çocuklarla yarıştı ve balon hediye etti. Boya partisiyle eğlence doruğa ulaştı Festival sonunda gerçekleştirilen boya partisiyle eğlence doruğa ulaştı. Sahneye çıkan Belediye Başkanı Özçelik, 10’dan geriye sayıp boya tüpünü açarak partiyi başlattı. Alanda toplanan çocuklar ve vatandaşlar, ücretsiz dağıtılan kırmızı, mavi, mor, turuncu ve yeşil renkli boyaları birbirlerine attı. Zararsız ve geçici boyaların havaya saçıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, mutluluğu gözlerinden okunan çocuklar doyasıya eğlendi.