POLİTİKA - 29 Eylül 2016 Perşembe 18:46

Bakan Işık, havadan inceledi, sınır birlikleri karadan vurdu

A
A
A
Bakan Işık, havadan inceledi, sınır birlikleri karadan vurdu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte havadan sınır birliklerini denetlerken, karadaki fırtına obüsleri ve çok namlulu roket atarlarla sınırın Suriye tarafındaki DAEŞ hedefleri yoğun ateş altına alındı.

Gaziantep ve Kilis'te inceleme yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Çeki Çolak, Kilis’te sınır Komutanı Korgeneral Metin Temel ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile birlikte sınır hattını havadan denetledi. Bakan Işık ve beraberindeki komutanların denetlemesi esnasında sınırın Suriye tarafındaki DAEŞ mevzileri ise yoğun ateş altına alındı. Sınıra konuşlandırılan çok namlulu roket atarlar ve fırtına obüsleri ile belirlenen DAEŞ hedeflerine art arda atışlar yapıldı. Sınır karakollarını da gezen Bakan Işık ve beraberindeki komutanları taşıyan helikopter, 37 gündür süren Fırat kalkanı operasyonun harekat merkezi olan 2. Hudut Tabur Komutanlığı'nın helikopter pistine indi. Bakan Işık ve beraberindeki komutanları, harekat merkezinde Kilis Valisi İsmail Çataklı, Belediye Başkanı Hasan Kara, askeri, mülkü ve idari amirler karşılandı. Işık ve beraberindeki komutanlar, incelemenin ardından harekat merkezinden ayrıldı.
Bakan Fikri Işık ve beraberindeki komutanları taşıyan helikoptere, 2 helikopter koruma amaçlı eşlik etti.

Mehmet Ali Dağ - Volkan Kayalar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.